Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Niciun caz nou de coronavirus la Satu Mare. Un nou record la nivel național

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 16.07.2020 (10:00) – 17.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese ( 11 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Buzău, Galați, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani și 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani. 16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 799 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 273 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 925.001 teste.

4 comentarii

  1. bacteriolog Răspunde

    Ar trebui verificat aparatura si substantele, cam prea mare liniste fata de cum lumea nu respecta distantarea ,purtatul mastilor , Ca vine lumea de la mare infectata si va fi explozie de cazuri…..
    Cele mai noi experimente arata ca si in aer liber particula de saliva ,praf cu virusul pe el poate ramane in aer si face 10 metrii in secunde…..incep tot mai multe tari sa oblige la purtarea mastii in aer liber.

  2. Radical2 Răspunde

    Daca este adevatat si intradevar sunt asa putine cazuri in judet. Autoritatile ar putea gandii ceva masuri pentru cei ce se intorc din concedii. Nu ma refer la ingradirea deplasarii, dar macar ceva masuri de protectie la intoarcere. Macar sa promoveze faptul ca cei ce vin din concedii sa se protejeze pe ei si pe cei din jur. Pentru ca într-adevăr asa exista probabilitatea ca nr de cazuri sa creasca exponential.

  3. covid 19 Răspunde

    Cei care nu s-au putut rabda sa nu mearga la mare sau in Grecia au si un intelect redus. Ei nu cred in toata poveste asta si, la intoarcere o sa ne dea si noua. Erau atatea locuri de vizitat in tara, la munte, in locurile natale, la pescuit etc. Dar imbecilii se cer la inghesuiala.

    • Pop Ioan Răspunde

      Daca nu ar merge in Grecia sau la mare “inghesuiala” atunci cu ce s-ar lauda pe FaszBook ? Ce conteaza un pic de virus din import? Nu este cel ordinar din Romania , ci de fite , din Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.