Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Proiectul drumului expres Satu Mare – Baia Mare, revizuit. Încă 16 milioane lei pentru documentație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru completarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate destinat sectorului Satu Mare – Baia Mare al Drumului Expres Petea – Baia Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 16,7 milioane de lei, din care 85% este contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 11,975milioane de lei, 15% contribuția națională -2,1 milioane de lei, restul de 2,6 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Potrivit CNAIR, durata proiectului este de 21 luni.

Valoarea proiectului se ridică la 819 milioane de euro, iar drumul expres ar urma să aibă o lungime de 82.34 de kilometri.

8 comentarii

  1. alegător sictirit Răspunde

    Sunt deja 20 de ani de când s-a pus pe tapet drumul expres Satu Mare – Baia Mare deci înainte de autostrada Transilvania care a pornit în 2003. De atunci nu s-a făcut concret nimic doar așa de dragul campaniei s-au plimbat niște promisiuni prin fața noastră. Atenție! Banii și acum sunt pentru reactualizarea proiectului nimic altceva! Între timp ungurii în aceeași perioadă au făcut efectiv cam 180 km autostradă numai în zona asta și sunt la graniță aproape. Autostradă pe care se circulă! Trageți voi concluzia singuri și la toamnă vă rog să fiți cu băgare de seamă când votați.

    • alegător convins Răspunde

      Gata, m-ai convins, votez cu ai tăi!

    • alegator mai convins Răspunde

      Si pe mine m-ai convins,si eu votez cu ai tai…daca care is?

      • alegător sictirit Răspunde

        Nici eu nu știu. Dar sunt sătul până peste cap de promisiuni aiurea și machete color pe care nici nepoții mei nu vor apuca să le vadă. Vreau ceva concret făcut. Una bucată. Ce ziceți? Vreau mult?

        • alegator nitel sictirit... Răspunde

          @ alegator sictirit – gandeste , te rog , pe perioada vacantei scolare , ca un adevarat istoric , si arata-ne calea corecta si de viitor de urmat /si de votat – PNL sau USR/PLUS ?!…NU mai putem merge inainte multumindu-ne doar cu jumatati de masuri , trebuie sa vrem mai mult de ” ceva concret facut . Una bucata ” . Meritam mai mult !…De ce sa ne multumim cu putin ?!…De 30 de ani ne tot multumim cu putin din partea politicienilor nostri !…E TIMPUL sa vrem mai mult pt viata noastra si pt copiii si nepotii nostri !…. Pana la toamna, se cerne nisipul partidelor politice in clepsidra istoriei …Gandeste si exprima-te aici , te rog frumos, responsabil , cu gandul la nepotii tai , iar eu – promit sa sustin ce vei sustine si tu ! – PNL sau USR/PLUS ?! …Eu voi sustine si voi vota la Parlamentare partidul care va promite si Autostrada Nordului- indiferent care partid va fi ! , si chiar daca o va promite ca varianta de Drum expres !…Moldova va fi astfel legata mai rapid de Ardeal si Petea/Europa occidentala , pana ce va fi construita Autostrada Unirii , a carei constructie va dura…si va dura…dar in final, tot se va construi !…Trebuie sa vrem mai mult de la politicieni decat sunt ei dispusi sa ofere !…Deci , PNL sau USR/PLUS ?!…

          • alegător sictirit

            Eu din ce am văzut până acum nu prea am încredere în cele două formațiuni politice. Cu penele sunt de mult lămurit iar cei de la usr sunt cam naivi. Din păcate. Nu știu cum voi vota. Sincer. Și eu sunt de acord că ajunge cum jumătățile de măsuri și s-a terminat că votăm răul mai mic. Eu ultima oară am votat răul mai mic în 96. Pentru mine și Ștef a fost o mare dezamăgire. Ar trebui modificat legea electorală în sensul că dacă parlamentarii nu își fac treaba electoratul prin referendum să poată să retragă mandatul. Știu foarte bine de ce spun. Unii promit aproape în batjocură și în cunoștință de cauză. Dar revenind la subiect, dacă s-ar face acest drum și se finalizează centura ar fi un lucru enorm pentru oraș și județ. Ca să nu mai vorbesc de cei din Moldova.

  2. varu Răspunde

    Aș intreba
    Al catelea proiect facut de-a timpul anilor ,Cate documentații au fost facute ,care au expirat ,dar bani s-au papat .Acum incepem din nou , șleata politica papa banii ,iar cand trebuie inceput cu bani europeni…Stop ..ca nu se prea poate fura..
    Și iar mai trec 4 ani , și incepem din nou ca acum ….

  3. alegator nitel sictirit... Răspunde

    @ alegator sictirit – O.K., reformulez – PNL , USR/PLUS sau ProRO , mai departe mi-e imposibil sa merg si sa pun stampila de VOTAT pe altceva la locale ! UDMR are echipa si primar super OK la SM , dar nu pot sa pun stampila de VOTAT pe ei din cauza extremistilor/oameni rai din UDMR . Deci ?!…Sa nu ne grabim !…Sa gandim , sa masuram , sa comparam Programe si promisiuni politice si sa fim responsabili cand vom pune stampila de VOTAT in singuratatea cabinei de vot , acolo unde NOI , alegatorii , putem sa scriem istorie pt tara daca suntem responsabili cu votul nostru si sa rasturnam toate sondajele sofisticate /facute pe bani multi/banii nostri / de partidele politice ! Va trebui sa gandim la viitorul nostru, cu ratiune si pragmatism, si sa alegem partidul in care vom CREDE ! …. Indiferent de ce culoare va fi ! SI SA MERGEM LA VOT !…Sa ne exprimam , sa ne decidem viitorul – asa cum il dorim , sa ne implicam , sa luam atitudine , sa VOTAM ! …In definitiv , PRIN VOTUL NOSTRU facem ca politicienii si partidele politice sa existe sau nu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.