Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

VIDEO. SMURD în misiune, blocat de un tren ce s-a oprit brusc la barieră, în Botiz

O ambulanță SMURD aflată în misiune a fost blocată de un tren marfar ce s-a oprit brusc la barieră, staționând inexplicabil preț de câteva minute. Totul s-a întâmplat în această după-masă, în localitatea Botiz.

O garnitură de tren care circula spre Satu Mare a oprit în localitatea Botiz, chiar în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată. Astfel, un echipaj SMURD ce se îndrepta spre un accident rutier a fost nevoit să aștepte minute bune până când trenul s-a pus din nou în mișcare.

Incidentul a fost surprins de unul dintre șoferii care așteptau trecerea trenului.

3 comentarii

  1. ... Răspunde

    Ceferist bou! Dacă el staționează atunci să staționeze toți. Ce contează acolo o ambulanță. Data viitoare să trimită elicopter la accident, zice el,

  2. Mecanic Locomotivă Răspunde

    Mecanicul de locomotivă are obligația de a oprii la lumina rosie a semaforului de cale ferata, in cazul in care nu oprește la 10 metri de la semafor trenul este oprit automat de către sistemul elecromagnetic amplasat pe calea ferată.
    Articol 61 aliniat 2 din codul rutier – (2) Conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.
    Deci Conducatorul ambulanței are obligația sa acorde prioritate la trecerea la nivel cu calea ferată.

    • ... Răspunde

      Corect din punct de vedere al regulamentului. Iar între timp cei care au suferit accidentul se pun pe așteptare ca la telefon. Apoi dacă mor a fost neșansa lor.😥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.