Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO. Angajatele unui magazin din Satu Mare, surprinse fără măști de protecție

Două angajate ale unui magazin alimentar din municipiul Satu Mare au fost surprinse fără măști de protecție în incinta unității: ,,Se întâmplă zilnic”, spune sătmăreanul ce a realizat fotografia.

Dacă în cursul zilei de duminică vânzătoarele unui magazin din cartierul Micro 16 au fost surprinse de către un client în timp ce purtau măștile doar de formă, într-o fotografie realizată astăzi într-un magazin din 14 Mai, se observă cum două dintre angajate nu poartă deloc mască de protecție.

CITEȘTE ȘI:

12 comentarii

  1. emi Răspunde

    Nu este singurul magazin unde se intampla acest lucru. Am fost azi la magazinul Lebada de pe drumul Careiului unde purtatul mastii se pare ca este optional. Daca vanzatoarele erau cu ele sub barba, un vanzator ( cam la 30 ani ) nu avea deloc. La fel s-a intamplat si saptamana trecuta. Si se pare ca cei de acolo accepta acest lucru si de la clienti. A intrat o doamna, la fel fara masca si nimeni nu a reactionat.
    Nu inteleg de ce este asa de greu sa purtam o perioada masca si sa stam putin mai departe unii de altii. Chiar nu doare sa faci acest lucru. In schimb cred ca este al naibii de dureros sa treci prin aceasta boala si eventual sa o dai si rudelor sau prietenilor.

  2. trecătorprin satu mare Răspunde

    Un anunt la intrare ar fi obligatoriu. Nu prea vezi anunturi referitoare la purtarea mastii, iar angajatele magazinelor se fac că nu vad că omul intra fara masca.

  3. Altu Răspunde

    Dar poze cu jandarmii care aveau masca sub nas când l-au arestat pe tânărul acela la metrou ,de ce nu prezentați. A,v-a mai promis guvernul bani. Presă plătită de guvern, să fie echidistantă. Ce glumă. Scârbă de conducerea țării.

    • george Răspunde

      Iar te bagi ca proasta-n targ! Esti analfabet functional daca intelegi ce inseamna asta. Portalsm a primit un material pe care la prezentat, tu ai trimis materialul cu jandarmii? Vorbesti de bani, de presa platita si in concluzie iti versi of-ul pe guvern. Hai sictir!

      • Una Răspunde

        Da, era vorba de Santec și alții vorbesc și comentează de cu totul altceva !!!

  4. Altu Răspunde

    @georgica tată,dar tu știi ce înseamnă? Sau repeți ce ai auzit de la galbejitii tăi? Și ce, nu e adevărat că presa e plătită? Astăzi s-a anunțat suplimentarea bugetului pt presa să facă reclamă covid. E ceva normal după creierul tău atrofiat de știri.

  5. GB Răspunde

    Comportamente de genul acesta le cataloghez ca sfidare la adresa clientului, iar in vreme de pandemie chiar atentat la sanatatea lui. Sa fim seriosi, purtarea mastii e o regula noua pe care unii vanzatori cu “metehne” vechi( aspect si comportament neprofesionist, manevrarea neigienica a alimentelor, neintretinerea curateniei in magazin, etc.) o iau la cunostinta si o pun in fisa postului la asa nu, adica “metehne”. Suferim de lipsa personalului calificat in toate domeniile, iar industria alimentara nu face exceptie, dar aici doare mai tare fiindca e in joc sanatatea noastra pe termen scurt. Inainte de pandemie nu era mai bine, primeai stafilococ auriu, etc., si nu stiai -de unde?, doar controalele DSV+postarile unor “clienti multumiti” iti dadeau uneori indicii ale posibilei surse de imbolnavire. Chiar azi am intrat in magazinul “ZoliHusi” de pe str. Unirii, din Satu Mare. Primul lucru care m-a intampinat a fost un cliet care iesea pe usa fara masca afisand in zambet satisfacut ca a pus mana pe halca de carne/mezel mult ravnita. Intru si observ vanzatoarea cu masca pe barbie. Ok, e #faramasca, treaba ei gandesc. Si ma uit cum manevreaza si aranjeaza carnurile/mezelurile in galantar cu o mana fara manusa. Nu e ok si fac stanga-inrejur afara din magazin fara sa mai cumpar nimic. Sunt tolerant cu o scapare de orice fel, dar “metehnele” le urasc deoarece denota lipsa de profesionalism, sau chiar cinism, aratand celorlalti ca nu ai ce cauta in meseria respectiva. Morala pentru patroni si indemn pentru concetateni-“NU CUMPAR DIN ASEMENEA LOCURI”

    • mda Răspunde

      “personal calificat” . Noi ca natie sa ne bucuram daca ajungem la 10-15 % de personal calificat la locurile de munca.
      Romanul trece de la macelar la mecanic una-doua. E greu sa gasesti ceva profesional ,iar cei ca tine ce se asteapta la asa ceva o duc greu in Ro…ori te obisnuiesti ,ori e un cosmar zilnic .

    • carcotas Răspunde

      Subscriu in totalitate. Mai sunt vanzatori care folosesc manusi dar cu scopul de a nu se murdari pe maini. Adica nu le arunca dupa folosire, in plus pune mana si pe alte lucruri decat pe produs.

  6. carcotas Răspunde

    Nu e usor sa porti masca toata ziua la locul de munca, mai ales daca nu o schimbi. Guvernul trebuia sa ofere bani si pentru lucratorii comerciali pt. discomfortul purtarii mastii sau pt. achizitionare de viziere. In schimb, este inadmisibil ca clientii sa nu poarte masca in magazin pt. cateva minute cat stau acolo.

  7. Alex Răspunde

    Faceti sesizari la institutii, DSP, Politie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.