Ultima actualizare: ieri, 22:26

Naţionale

Zeci de români au comandat măşti de pe internet, dar au primit hârtie igienică în schimb

Aproape 90 de persoane din România au fost păcălite, după ce au comandat măşti, însă le-au fost livrate role de hârtie igienică. Poliţiştii din Giurgiu au efectuat, joi dimineaţa, nouă percheziţii, în Călăraşi şi Ilfov, la persoane bănuite că postau anunţuri false cu măşti medicinale.

Poliţiştii din Giurgiu pun în executare nouă mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Călăraşi şi Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date şi indicii că începând cu data de 16 martie au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul naţional, profitând de instituirea stării de urgenţă generate de pandemia COVID-19, scrie sursa citată.

Cei în cauză au postat anunţuri pe reţelele de socializare, unde au ataşat fotografii cu măşti medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor.

Au fost identificate 89 de persoane vătămate. Din cercetări a mai rezultat că, prin intermediul aceloraşi anunţuri, au procedat la comercializarea de tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire, precizează sursa citată. Vor fi puse în executare opt mandate de aducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.