Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Cinema în aer liber la Negrești-Oaș: Caravana TIFF vine în weekendul 22-23 august

Spectatorii din Negrești-Oaș sunt așteptați la filme bune în aer liber pe 22 și 23 august, cele două zile în care Caravana TIFF va poposi în oraș, la Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului. În fiecare dintre cele două seri, de la 20.30, pe ecranul uriaș al Caravanei vor rula filme multi-premiate din selecția celui mai mare eveniment cinematografic din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În timpul evenimentului, măsurile de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii pentru toți participanții. La intrare, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura. Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză verificarea temperaturii nu vor avea acces la proiecție. Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane sunt obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi poziționate la 2 m distanță unele de altele și vor fi dezinfectate după fiecare utilizare.

Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmărind filme în aer liber în fiecare vară.

Negrești-Oaș | Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului

22 – 23 august | 20.30

Sâmbătă, 22 august

Opinci, r. Anton & Damian Groves  | România,  18’

O animație bazată pe o poveste adevărată, despre un călător şi un tată singur care încearcă să-i ofere fiicei sale o lecţie despre viață și moarte, eroism şi absenţa mamei din viaţa lor.

Cel mai bun scurtmetraj la TIFF și Anim’est 2019.

Călătoria fantastică a Maronei, r. Anca Damian  | România, Franţa, Belgia, 92’

Cu: Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean

O căţeluşă este lovită de o maşină şi, în ultimele clipe de viaţă, îşi reaminteşte toţi stăpânii pe care i-a iubit necondiţionat. Cu extraordinara ei empatie, Marona lasă urme profunde şi aduce fericire şi inocenţă în viețile celor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.

Nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film pentru animație; Premiul publicului la Festivalul de la Gijón, 2019.

Duminică | 23 august

Havana Cuba, r. Andrei Huțuleac | România, 17’

Cu: Marian Râlea, Tudor Istodor, Mirela Oprișor

Tragicomedie cu un taximetrist, care întîlnește cinci oameni în timpul nopții de Crăciun.

Cel mai bun scurtmetraj la Premiile Gopo 2020

Mama/ Madre, r. Rodrigo Sorogoyen | Spania, Franța, 129’

Cu: Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl

A trecut un deceniu de când fiul de şase ani al Elenei a dispărut fără urmă. Femeia întâlneşte un adolescent care îi aduce aminte de fiul ei, iar cei doi vor începe o relaţie cu urmări neaşteptate. Premiul pentru Cea mai bună actriţă în secţiunea Orizzonti la Veneţia, 2019.

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Primăria Orașului Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș,  Muzeul Țării Oașului, Asociația Edutopia

Prezentat de: Banca Transilvania

Sponsor: Vodafone

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.