Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Dorel Coica: Contractul cu ştrandul poate fi reziliat oricând!

Candidatul PSD la Primăria Satu Mare, Dorel Coica, a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă că primăria poate rezilia oricând contractul cu firma omului de afaceri Vasile Ţânţaş deoarece nu au fost respectate multe din investiţiile propuse în contract.

“Ştrandul din Satu Mare a fost cesionat pe timpul d-lui Ilyes, deci tot a dinastiei UDMR. Eu eram consilier până în 2008 şi am avut mari probleme pentru că d-l Ţânţaş nu continua acea lucrare. La un moment dat eu am intervenit cu consilierii PSD şi s-au aliniat consilierii PD, i-am pus o condiţie: ori termină ştrandul până la o anumită dată, ori dacă nu, tot ceea ce a construit, a investit acolo, intră în sarcina municipiului, adică banii ne revin nou. Atunci dl. Ţânţaş s-a grăbit, a făcut tot felul de subterfugii şi a deschis ştrandul la un 1 Mai. Dacă nu insistam noi, nu aveam ştrand nici acum. Din păcate, e un ştrand privat, noi ca autorităţi publice viitoare nu putem să mergem peste dânsul, dar putem să avem discuţii serioase să tragem la răspundere. Este un ştrand care iniţial a fost al municipiului Satu Mare, a fost înstrăinat datorită colegilor de la UDMR, ca şi Dacia de altfel, dată unor terţi, şi vedeţi care sunt consecinţele. Ştrandul e aşa cum este, Dacia e aşa cum este. Acum ne punem mari speranţe în guvernul maghiar, pentru că dacă guvernul maghiar a cumpărat hotelul Dacia, sperăm că ei având fonduri nenumărate, şi primarul nostru fiind prieten foarte bun cu Orban, nu al nostru ci celălalt, să aducă fonduri să renoveze Dacia”, a spus Coica.

El a arătat că au fst dispute când a fost primar, însă majoritatea UDMR-PNL a fost de partea lui Ţânţaş.

“Eram primar şi au fost dispute în Consiliului Local, am vrut să suspendăm dreptul lui Ţânţaş de a mai exploata acel ştrand şi cine au fost opozanţii numărul 1? Consilierii UDMR împreună cu echipa d-lui Albu, şi ei având majoritatea întotdeauna ne-au contrat în Consiliul Local, n-am putut să aplicăm acele sancţiuni. Eu vă spun clar, cunosc foarte bine contractul. Nu s-au respectat foarte multe clauze. Dacă ar fi după lege, după dreptate, începând de ieri trebuia să se suspende contractul dlui Ţânţaş. Contractul poate fi reziliat oricând şi atunci prin hotărâre de consiliu local acel ştrand să intre în patrimoniul municipiului şi să fie coordonat şi condus de municipiu, exact cum aşa cum era când era ştrandul municipal”, a mai spus Coica.

17 comentarii

  1. Adrian Cozma Răspunde

    Familia Tantas a investit mai mult decat era in contract. Ei au pierdut bani cu strandul

    • Rodica Răspunde

      Bai fraiere tu a semnat contractul de canzare , mincinosule ,oltene !

      • c-block Răspunde

        Nu e contract de vânzare ci de concesie pe nu știu câți ani, cred că 49. Dar în rest ai dreptate că e mincinos. A făcut scandal în consiliu că hai să anulăm contractul apoi s-a făcut comisie că hai să analizăm care e situația sperând că se va acoperi cu cei din comisie și după aia trăgea la sfori la greu și trăgea și de timp. Numai să nu ia el decizia. Dar primarul exact asta trebuie să facă în astfel de situații. Așa că …. sper că va lua cam atâtea voturi câți susținători sunt în poză. Eu zic că e chiar prea mult la valoarea lui.

    • John Doe Răspunde

      Foarte bine, aici se vede clar oamenii care sunt afaceristi adevarati (cei care stiu cat de greu este sa incepi/ridici o afacere, sa o intretii si pe urma sa incepi sa faci profit)

      Acest om nu este un afacerist, a fost implicat in tot felul de suste de unde i-a venit bani cu sacii. Investitia cu strandul am impresia ca a fost folosit pentru spalare de bani.

      Hai sa nu-l mai numim afacerist, este si el un interlop ca si restul…

  2. Szalma Jack Răspunde

    Daca ciobanii n-ar fi luat strandul,azi acel loc arata exact ca peste dig,cladiri distruse,mizerie si boschetari !E drept ca “marele investitor” merita din plin sa piarda tot ce a investit in strand,stie el si prietenul lui “broscoiul de bistrita” de ce, adica ce vine pe pl,pe pl se duce !!!!

  3. Astalosz mpoihai Răspunde

    Ce vorbiți, i Coi ga ga putea sa rezilieze, dar, avea nevoie de voturi de la Les și biserica…. E frica

  4. cârcotaş Răspunde

    Am fost în fiecare vară la acest ştrand şi pot spune că este la înălţime, chiar putem fi mândri că avem aşa ceva în oraş. Sigur, hotelul nu s-a terminat dar dacă podul 3 dă pe acolo s-ar putea să nu mai fie aşa atractiv acest ştrand.

  5. Cerasel Cuteanu Răspunde

    Nu ti-e rusine? Ne faci de kkt pe noi toti oltenii din Satu Mare! Cuie Moica!

  6. Smile Răspunde

    Nu ești în stare de nimic câcatul naibii, tu și toții pesediștii, mai ales deșteptul de Crăciun, vai ce oamenii de toată jena.

    • Janika Răspunde

      Cine este acest domn intepat Craciun ? Un croitoras care vrea si el o parte din bani ! Muie PSD ! Nu am uitat ce ati facut cu acesta tara !

  7. brekingnius Răspunde

    Citat din “Alexandru Lăpușneanu”:
    – Dacă voi nu mă vreți eu vă vreau!
    Lasă-ne doctore în poveștile astea că nici copiii de la grădi nu te mai cred!

  8. Calin Todut Răspunde

    MINCINOSULE ,MINCINOSULE,MINCINOSULE !
    MINCINOSULE !MINCINOSULE !

  9. papirzsackoo Răspunde

    mai cocoi, pentru OMV de pe burdea nu ai primit nimica de aceea a trbuit sa se duca Austrieci dar tu nu ai stiut nimica RUSINE…………noi te vom vota sigurrr!!!!!!!!!dute invartindute

  10. xman Răspunde

    Nimeni nu a luat nicio masura cu privire la ilegalitatile tuturor primarilor, membrilor din cadrul Consiliilor Locale si functionarilor din cadrul Primariei Satu Mare de la incheierea contractului de concesiune si pana in prezent lasand familia Tantas in mod dubios sa-si deruleze afacerea dupa bunul plac si care plateste dupa bunul plac o redeventa formala sau nesrmnificativa cu toate ca su trecut 11 ani de cand nu si-a indeplinit obligatiile contractuale!! Tantas a folosit si foloseste fara drept apa termala fara nicio autorizatie de exploatare din 2012 si pana in prezent!!!!

  11. obiectiv Răspunde

    De ce Consiliul Local, primarii si functionarii responsabili din cadrul Primariei nu au facut nicio propunere de 11 ani pentru suspendarea contractului de concesiune?? De ce daca nu s-au respectat obligatiile contractuale nu s-a anulat contractul de concesiune, e vorba de incompetenta sau coruptie??!!!!

  12. ionut Răspunde

    Carciun rade-i una dupa ceafa la jeni,considera ca i-o dai la govor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.