Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

COVID-19. Șapte cazuri noi de Coronavirus în județul Satu Mare

Șapte cazuri noi de Coronavirus în județul Satu Mare.

Până astăzi, 14 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 31.920 pacienți au fost declarați vindecați și 7.497 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 2.904 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 13.08.2020 (10:00) – 14.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 44 de decese (29 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Caraș – Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.431 Dintre acestea, 473 sunt internate la ATI.  

17 comentarii

  1. Altu Răspunde

    De când a fost lăudat Bud de șefu , crește numărul de cazuri ca Fat frumos. Eu cred că din contră a fost criticat că sunt prea puține față de restul țării și acum recuperăm.

    • Der Doktor Răspunde

      TOATE au legatura cu un singur lucru : lumea nu mai respecta nimic ,se comporta ca inainte de covid , masca este un accesoriu folosit numai sa nu iei amenda ,sau sa te lase pe autobuz sau in magazin , oamenii sunt asa de prosti ca nu inteleg ca este printre putinele solutii de oprire a inmultirii virusului .
      Sa nu mai zic de vanzatoarele din piata si magazine care umbla cu bani ,marfa si ling degetul cand iau punga de naylon…..ceva mai primitiv de asta nu exista , chiar pe vremea lui Ceasca la ” cassa ” din “alimentara “aveau burete imbibat pt asta sau numarat bani……Oamenii se opresc pe strada si vorbesc bot in bot la juma de metru ,fara masca ,pt ca prostii cred ca afara nu se raspandesta virusul , pt ca NIMENI nu le spune asta .Oameni buni , E PANDEMIE ! adica boala se raspandeste in intreaga lume si dupa un prag devine de neoprit ,vor muri oamenii gramada .
      Tinerii fac chefuri ,intalniri etc = vedeti ca devin motorii raspandirii virusului ,care a facut peste 28 de mutatii , incep sa moara si tineri sanatosi .. Sa nu mai zic ca nu le trece prin cap din cauza distractiei si relaxarii ca pot duce virusul acasa , poate muri un parinte ,din care multi au rate la banca , va fi imposibil de platit ratele si se vor trezi fara acoperis deasupra capului !!! A fost caz ca din familia de 4 persoane doi parinti si copilul mai mare au murit….

      OAMENI BUNI E PANDEMIE , VIRUSUL SE LIPESTE DE TINE SI AJUNGE LA CEI PE CARE AI IUBESTI !!!

      • Deh Răspunde

        Bravo 👏! Te admir pentru romanul expus , dar ma tem ca vorbesti singur . Cum zisesi rumanu n-are treaba cu boalele , e tare – de cap !

      • Golf Răspunde

        @deh doktor, la tine spălarea pe creier de către mass media și autorități funcționează perfect. Tot ce auzi acolo este adevărul suprem.

  2. Altu Răspunde

    @her doctore,mai las-o moartă, tot placa cu ratele o ai. Cred că ești un întreținut care se teme să nu îi moară sursa de finanțare. Dacă se răspândea așa virusul avea deja tot orașul. Cum zice la reclamă,unu infectează 7,aia fiecare alți 10,apoi aia alții ,și într-o săptămână are toată lumea. Dar se pare că nu e chiar așa

    • Bogu Răspunde

      Exact, tu ști ce și cum, pentru că ești expert pe net. Propun sa te infecteze benevol ca să experimentezi cum sta treaba….habar nu ai ce prostii vorbești până nu o pățești.

  3. cris Răspunde

    Se pare ca era de asteptat aparitia unui asemenea virus.
    Poate vizionati de curiozitate filmul ” Contagion ” ( productie 2011, este pe Netflix ) si atunci poate intelegeti ca trebuie respectate niste reguli sa scapam de blestematul asta de virus.
    Nu cred ca doare daca purtam o vreme masca si stam putin mai departe unii de altii.
    Cred insa ca doare al naibii sa iei cu pumnul pastile in spital, sa fi intubat sau sa vezi pe cineva drag suferind.
    Ce libertate sau ce drepturi iti incalca purtatul mastii ?? Libertatea de a te imbolnavi ?
    Dar cu dreptul meu de a nu fi imbolnavit de altii, cum ramane ?

    • ... Răspunde

      Totul se rezumă la prevenție. Dar în momentul în care imporți 1,7 milioane românași liberi-cugetători la începutul pandemiei că tu nu ai destule probleme și așa iar milioanele de măști gratuite promise celor săraci încă nici acum nu sunt la destinatari, adică după 5 luni!!!, începi să pui întrebări. Iar dacă ai avea posibilitatea (pentru că nu ai în mod interesant) să te duci numai 11 km spre vest cum se trăiește în aceeași pandemie la unguri …. Ehei, altă viață! Același virus, aceeași aer. Asta nu înțeleg unii. Poate reușești să ne explici.
      Sau altceva. Numărul celor depistați pozitiv tot crește. Drept mulțumire terasele au program prelungit de acum până la ora 24. Care este explicația? Că peste o lună și ceva votăm?

      • covid 19 Răspunde

        Cum adică ,,imporţi”? Cum să-ţi întorci cetăţenii de la graniţă? Trebuiau băgaţi toţi în carantină pe graniţă cu asistenţă medicală şi pază militară, asta da.

        • ... Răspunde

          Du-te într-o localitate în care această pătură este dominantă și îți dai seama repede.

    • Golf Răspunde

      @cris și eu am văzut filmul dar se pare că am înțeles complet diferit subiectul față de ceea ce ai înțeles tu. În film este portretizată o pandemie adevărată unde un patogen ucide sute de milioane de oameni în câteva luni de zile. Unde vezi tu pandemia? În mass media? Numărul deceselor este comparabil cu cel al gripei sezoniere doar că nimeni nu mai moare de gripă și de pneumonii ci de coco. Dacă mori cu coco atunci se consideră că ai murit de coco și astfel statisticile deceselor sunt umflate.

      Din punctul tău de vedere mass media și autoritățile sunt adevărul, calea și viața ta. Alegerea ta, dar lasă-mă și tu pe mine să aleg că nu este așa.

      • Altu Răspunde

        @golf lasă-i pe ăștia că au niște teorii de te doare capul. Ca aia cu libertatea, adică cei care nu vor mască le răpesc libertatea la cei care te obligă cu mască. Adică eu care nu îți cer nimic, îți iau libertatea ție care îmi impui cârpă pe față. Da, inteligenta se măsoară în mască. Cei mai inteligenți sunt cei care sunt singuri în mașină cu mască,cei cu bicicleta pe dig cu mască, și mai ales cei care își iau la palme copiii că scot nasul din mască. Asta e viitorul,plin de mascați inteligenți.

        • Golf Răspunde

          @altul, aici este problema lor, noi ăștia totuși cerem ceva, cerem să fim lăsați în pace, cerem să avem libertatea de a pune la îndoială informațiile venit de la autorități și mass media. Într-o dictatură nu ai voie să ceri astfel de lucruri pentru că sunt periculoase pentru dictator. Ne adaptăm și noi…

          • Altu

            @golf,din faza cu masca,eu nu înțeleg cum dracu te poate proteja o cârpă, multe sunt făcute din tot felul de materiale dubioase, nesterilizate. De unde știu mascații că nu sunt contaminate cu ceva cârpele respective. Plus că cei care lucrează în mediu toxic ce măști poartă să se protejeze, și atunci o cârpă banală cum te poate proteja de ceva microscopic. Băieții cu mască ,să își cumpere de alea profesionale cu protecție de 95% și apoi pot bate magazinele hodiniți. Sper ca și la vaccin să fie primii.

  4. Tineriada Răspunde

    Se intoarce lumea de la mare!

  5. h Auleu Maica Răspunde

    Oameni buni , H ,apoi nu va suparați ,azi la Kaufland fiind , am avut ocazia sa ma conving ca majoritatea purtau masca , cu excepția vreo trei gaști de cate 3 ,4 țigani , parca nici n-au auzit de așa ceva ..Aștia de-a cui or fi ? d ai lu ALTU sigur…………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.