Ultima actualizare: azi, 14:18

Locale

Decizie definitivă în dosarul ”Unicarm”. Un fost primar, achitat de Curtea de Apel Oradea

Curtea de Apel Oradea a menținut soluția de achitare pronunțată de Tribunalul Bihor în cazul fostului primar al municipiului Beiuș, Adrian Domocoș, în dosarul Unicarm, informează bihorjust.ro. Fostul edil era acuzat, într-un caz instrumentat de DNA Oradea, de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și conflict de interese, în timp ce patronul firmei Unicarm, Vasile Lucuț, a fost anchetat pentru dare de mită și complicitate la spălarea banilor.

Hotărârea din 6 august 2020 a Curții de Apel Oradea:

,,În baza art.421 pct.1 litera b Cod procedură penală RESPINGE ca nefondate apelurile penale declarate de DNA Serviciul Teritorial Oradea şi părţile civile Popoviciu Sanda Eufemia şi Consiliul Local Beiuş împotriva sentinţei penale nr. 202/23.10.2019 pronunţată de Tribunalul Bihor pe care o menţine în totalitate. În baza art.275 alin.6 cod procedură penală suma de 868 lei reprezentând contravaloarea onorariului apărătorului desemnat din oficiu, avocat Laza Melania (delegaţie nr.354/15.01.2020) va fi achitată din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art.275 alin.2 cod procedură penală obligă părţile civile apelante Popoviciu Sanda Eufemia şi Consiliul Local Beiuş la plata sumei de câte 300 lei fiecare cheltuielile judiciare în favoarea statului, urmând ca restul cheltuielilor judiciare să rămână în sarcina statului. DEFINITIVĂ. Pronunţată în şedinţa publică azi, 06.08.2020.”

În rechizitoriul procurorilor anticorupție se reținea faptul că, între octombrie 2010 și aprilie 2012, ”Domocoș Adrian Nicolae, în calitate de primar al municipiului Beiuș, a pretins și a primit suma totală de 59.000 lei de la inculpații Lucuț Vasile și societatea comercială S.C. Unicarm S.R.L., pentru ca, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, să elibereze în mod ilegal o autorizație de construire, având ca obiect construirea unui magazin universal în municipiul Beiuș, să confere un regim preferențial în soluționarea cererilor ulterioare și să susțină interesele societății comerciale susmenționate”.

Anchetatorii susțineau că, pentru a disimula scopul achitării acestei sume, cei doi ar fi încheiat contracte de sponsorizare între firma sătmăreană și Asociația „Fortuna” Beiuș, al cărei președinte era primarul de Beiuș.

DNA arăta că, deși magazinul ridicat de societatea Unicarm în Beiuș nu ar fi avut autorizație de construire,  primarul Adrian Domocoș și șeful compartimentului de urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Beiuș, Ioan Ușvat, nu ar fi făcut nimic să stopeze lucrările. Abia după ce au fost somați de Inspectoratul Teritorial în Construcții Bihor, cei doi ar fi emis, ilegal, în noiembrie 2010, autorizația de construire a magazinului, ”deși nu exista acordul de mediu și acordul proprietarilor vecini afectați, cauzând o vătămare a intereselor legale unei persoane fizice și obținând un avantaj pentru societatea comercială S.C. Unicarm SRL”.

Sursa: Bihor Just

3 comentarii

  1. M Răspunde

    Ca de obicei.Mafia scapa de acuzații cu ajutorul justiției complice.Rusine!!!!!

  2. EUh Răspunde

    Taceti ca toti mancati de acolo!Ciocu mic!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.