Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Echipă a Poliţiei de Frontieră Satu Mare, atacată! Agresorii, împuşcaţi!

O echipă a Poliţiei de Frontieră Satu Mare a fost atacată azi noapte de doi agresori, informează sursele PortalSM.

Din primele informaţii, echipa de poliţişti formată dintr-un bărbat şi o femeie, era în zona Bercu Nou, în apropierea intersecţiei frontierelor dintre România, Ungaria şi Ucraina.

Poliţiştii de frontieră erau în timpul serviciului şi au depistat un autoturism de teren în care se aflau contrabandişti, care ar fi aşteptat pachete de ţigări din Ucraina. Contrabandiştii au încercat să îi agreseze pe poliţiştii de frontieră, iar unul dintre oamenii legii, văzând că lucrurile degenerează, a scos pistolul să se apere. Astfel, i-a împuşcat pe cei doi contrabandişti.

Ulterior, au fost chemate ambulanţe. Cei doi contrabandişti se află internaţi la spital, fiind în afara oricărui pericol.

Ştire în curs de actualizare.

Poziţia oficială a Poliţiei de Frontieră

În data de 22 august, în jurul orei 03.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliței de Frontieră Petea, aflat în misiune în zona de responsabilitate, pe direcția localității Bercu Nou, a observat la 50 de m de frontieră (pe digul stâng al râului Tur) un autoturism de teren în mişcare, fără plăcuțe de înmatriculare.

S-a procedat la interceptarea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice și luminoase însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbați, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranți și unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un lucrător de-al nostru cu un obiect contondent.

S-a procedat la somarea persoanelor prin voce însă nici de această dată acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cei cinci bărbați au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reţinerea lor, au fost executate șase focuri de armă pe direcția de deplasare a fugarilor,  în urma cărora  două  persoane au fost rănite.

Imediat s-a declanșat o acțiune la care au participat mai multe echipaje ale poliției de frontieră, reușindu-se la scurt timp găsirea și reținerea celor cinci bărbați în zona împădurită.

A fost acordat primul ajutor celor două persoane rănite, totodată ajungând la fața locului și echipaje ale ambulanței, care i-au transportat pe polițistul de frontieră și pe cei doi bărbați la Spitalul Județean Satu Mare, în stare conștientă și stabilă, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma celor întâmplate, cei cinci bărbați sunt cercetați pentru săvîrșirea infracțiunii de ultraj, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

22 comentarii

  1. Viermi Răspunde

    Nemernicul uniformizat cu pistol și penzie specială sa trezit să ciuruiasca abdomenele unor localnici..păi mă imbecili ce sunteți trageți în tot și în toate..spagari ieftini cu IQ apropiat de cimpanzei nu realizați ce nulități sunteți..s-au rătăcit mă cretinilor și voi îi omorati..berbeci fără raționament ce sunteți..da ce mă mir..aveți grei acolo..Ghiurau..Lauruk..toti spagarii lumii..cu ce ați fi voi retardatilor m-ai breji..Jigodii umane..Criminali în uniformă..

    • Mihai Răspunde

      Niste persoane care se rătăcesc nu reacționează niciodata într-un asemenea fel la intalnirea cu poliția! Mai erau si ,,ametiti,, conducând un autovehicul ! trebuia sa fie paznici si sa comunice cu frontieristii daca erau ,,curati,, Intotdeauna vinovatul se simte lezat cand vine vorba de poliție! Numai bine !

    • iii Răspunde

      nota 2 stai jos …IQ cam tot 2

    • ady Răspunde

      esti prea prost sa ai drept de vot ….de opinie publica nici nu mai vorbim

  2. Ady Răspunde

    Serios s-au ratacit , dc s-au ratacit ce nu au anuntat autoritatile ? De ce s-au legat de politista ? De ce i-au luat lanterna agentului si i-au spart capul , serios ? intamplator nu cunosteau zona fiind localnici si se plimbau cu o masina neinmatriculata pe dig ? Pacat ca nu au nimerit mai multi dintre ei … Felicitari politistilor!

  3. s Răspunde

    Omorâti pe loc!Solutie finală !

    • Jan Răspunde

      Sa aflu eu cine sunt, maine îi execut. Futăi ….

      • Brucee Răspunde

        Bravo polististilor .Trebuie sa aveti curaj sa folositi pistoalele din dotare sa va aparat…In SUA erau de mult reci cei 5 …Nu te legitimezi si lovesti politiatul ….deci ai tot dreptul sa incasezi cateva gloante .

  4. @Ady Răspunde

    Este că ești și tu milițian..tragi și apoi întrebi..or ești și tu parte din Grup Infracțional Organizat ca oligofreni ce au fost achitați grație lui Dragnea..cu deciziile CCR-ului..feliciti niște cowboy ce se cred cocoși..au jucărie și se joacă ca infantii cu ea..mi-e sincer milă de tine..biata maicutza a ta din Socond precis nu te vroia așa cretin..ce să faci..e plină lumea de maimuțe de țeapa ta..care se m-ai găsesc să și vorbească..🦧

  5. Satmarean Răspunde

    Trebuiau toți cinci executați . Asemenea infractori care așteptau drona cu țigări și la ora 03 noaptea cu auto fara numere de inmatriculare nu au ce cauta pe fata Pamantului !!!!

    • Boohoohoooo Răspunde

      Exact! Mergi la scaldat si te ratacesti. Rotualul in acest caz este scoaterea placitelor de inmatriculare, nu se opreste la semnalele luminoase si acustice ale politiei de frontiera, agresarea agentului de politie si spargerea capului acestuia cu o lanterna, mai apoi fuga prin paduri. Asa trebuie sa megi la scaldat! Bah! Nu sunteti tare normali. Oamenii legii au armament in dotare sa il foloseasca in aceste cazuri! Povestile cu scaldatul sunt niste minciuni mai mari ca ei! Va treziti si voi?

      • ...?#@!....ățopi Răspunde

        Și totuși la 3 și ceva noaptea mergi la scăldat în halul ăsta!!! Cât de beți mangă erau cei în cauză ??? Mă, cei care apărați pe scăldalagii! Voi chiar credeți poveștile astea de adormit copii ce ne servesc ei? Totuși aici nu citim “La scăldat” de Creangă la ora de română !!! Voi știți că acolo e graniță Schengen și aproape e graniță UE cu Ucraina? Mai ales după cazul de omor în Turulung se suflă și-n iaurt. Iaurt românesc.
        PS. Dacă am chef de băută și grătare în pandemie mă duc la niște prieteni în Bercu Roșu. Tot Bercu e. Dar nu prea există periculul să nimeresc granița. Grănicerii puteau să-i împuște și nu preau puteau să le facă mare lucru pentru că erau în exercițiul funcțiunii.

  6. Lee Răspunde

    Era interesant sa ne spuneti cine sunt suspectii , cu ce se ocupa …in rest ? Ma gandesc si eu ca nu au lucrat in viata lor cu contract sau carte de munca ,nu au platit taxe la stat si au case si masini scumpe….Oare de unde le au ???

  7. Satmarean 1 Răspunde

    Cam mult cinci focuri de avertisment. Unul si restul in plin. Ne plangem ca piata e plina de tigari si cand sunt prinsi le luam unii apararea. Sa le fie rusine alora. Trebuie sa ne intre bine in cap: atunci cand esti oprit te supui regulilor altfel risti sa o incasezi,inclusiv un glont…..ca asa e in democratie. Daca s- a savarsit un abuz exista instanta de judecata.

  8. Satmarean Răspunde

    E foarte clar că aveau intenții de infracționalitate, altfel nu se justifică prezența lor la acea oră și cu auto fără numere de înmatriculare și să facă ceea ce au făcut !!!. E inadmisibil !!!

  9. Eeee Răspunde

    Hai sa strangem bani pt familiile celor 5 , saracii de ei victimele politistilor, au vrut sa mearga la non stop dupa tigari si s-au ratacit, iar politistii s-u legat de ei fara motiv… toti erau culcati la pamant si speriati fiind s-au ridicat si au inceput bataia, rudele lor mint cu nerusinare…se vede pe filmare vb aiurea si doar sa le creeze imaginea de victime

  10. deranjarea linistii publice Răspunde

    dar de faptul ca la restaurantul transilvania (nepi), petrecerile tin dupa miezul noptii si muzica se aude pana aproape in mijlocul cartierului micro16 cu geamurile inchise, nu zice nimeni nimic?
    data trecuta cand am sunat la pol. locala, mi s-a spus ca vor trimite acolo o echipa.muzica a continuat fara probleme pana dupa ora 01.

  11. Fasz Răspunde

    Oricum polițiștii au procedat greșit, nu tragi în ei după ce îți întorc spatele și fug, asta înseamnă că nu erai în pericol. Vor da cu subsemnatul la procurori

  12. Satmarean 1 Răspunde

    @Fasz. Pt informarea te uzul de arma se poate face si cand infractorii fug nu numai cand te ataca.

    • Fasz Răspunde

      Se încadrează la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. Infractorul trebuie oprit, identificat și predat organelor de cercetare. Eu știu. Și eu așa am venit pe lumea asta, adică fraudulos.

  13. Fasz Răspunde

    Dar de unde știți ca erau infractori? Sunteți judecători? Unul a fost violent, au rănit doi.

    • ...?#@!....ățopi Răspunde

      În momentul în care la somare nu te identifici ba din contră!!! se cheamă că cel puțin ai călcat pe bec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.