Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Romii din Tășnad, sătui de promisiunile electorale: ,,Nu avem asfalt de 25 de ani. Vrem fapte’’

O nouă campanie electorală stă să înceapă, vechi și noi candidați se pregătesc pentru alegerile locale, iar promisiunile vor începe să curgă până târziu în septembrie. În unele colțuri ale județului acest lucru nu mai înseamnă nimic. Odată la patru ani, candidații își fac prezența în fața oamenilor și le spun acestora fix ce vor să audă, iar cum se văd cu voturile în buzunar se fac nevăzuți și apar din nou cu promisiuni după alți patru ani. Într-o astfel de situație sunt puși romii din Tășnad, care primesc promisiuni în fiecare campanie, însă la final se aleg fix cu nimic: ,,De 25 de ani ne tot promit, dar nu se face nimic”, spune un tânăr rom din Tășnad.

Concret, rromii din Tășnad vor un singur lucru: să le fie asfaltată strada și să aibă trotuare. Cei mai mulți locuiesc pe strada Petru Maior, stradă ce stă neasfaltată de mai bine de 25 de ani, spun oamenii din zonă și care este reabilitată ,,din vorbe” în fiecare campanie electorală: ,,Ne tot promit, fiecare primar ne-a promis, vorbim de trei primari din trei partide diferite care au fost la putere în Tășnad în ultimii 25 de ani, mai spune un tânărul.

Acesta spune că edilii, odată așezați pe fotoliul de primar, găsesc de fiecare data scuze: ,,Ne spun că zona noastră e una cu probleme, că sunt multe case neintabulate, că mulți au făcut lucruri ilegale. Cu toate acestea, voturile noastre sunt bune”.

În zonă trăiesc peste 1.400 de romi, însă condițiile sunt inexistente: ,,Au venit și au pietruit strada, dar au pietruit în așa fel încât aproape în fiecare săptămână, cei care au mașini, fac pană. Nu avem nici măcar trotuare. Nu mai spun de canalizare, care nu este făcută așa cum ar trebui și multe altele. Vrem fapte”, mai spune tânărul, profund dezamăgit de faptul că cei din comunitatea rromă sunt manipulați în campaniile electorale.

Una peste alta, romii din Tășnad își doresc o stradă asfaltată și câteva trotuare, însă s-au săturat până peste cap de promisiuni deșarte. Oamenii vor fapte, nu mai vor să fie manipulați și sunt deciși să pună piciorul în prag.

4 comentarii

  1. p. S.D. istul. Răspunde

    Mânca-var soponu pă toți. Ce drum bun sar face din sopon Amo. Atunci nu ați mai face pene la masină.

  2. Bogu Răspunde

    Pai e logic sa se faca drum in zona lor, din moment ce sunt platitori de taxe si impozite, au toate construcțiile și terenurile intabulate etc. SAU NU?

  3. Zigeuner Răspunde

    Lasa ca, cu o zi inainte de alegeri va taie primaru’ doi porci va imparte ceva carne, la care aveti noroc, poate la unii copitele, na’ ghinion, si a doua zi toti votati psd. Ce drumuri, ce nivel de trai, ce sopon… despre ce vorbim? Exista precedent, primarita din Piscari, Avorniciti, care asa procedeaza de ani buni. Si nu numai ea. Ca Piscaru are cei mai saraci oameni de pe planeta nu mai conteaza, noroc ca decid tiganii in locul lor.
    Sa ma ierte tiganii(asta cu numele de rromi este o aberatie nascocita acum cativa ani buni, ca vezi Doamne ii jigneai daca le spuneai tigan, asa ca o paranteza la paranteza, ei insisi isi spun tigani, in Germania se numesc Zigeuner, deci nu mare diferenta) nu am nimic cu ei, sunt si ei
    oameni, nu sunt rasist, xenofob si nici macar nationalist de nicio extrema. Cam astea sunt datele problemei, de aici trebuie sa gasim rezolvarea. Sincer nici eu nu sunt prea optimist.

  4. H&R Răspunde

    Si pe robinet sa curga sapun lichid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.