Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Continuă înscrierile la Școala Postliceală „Vasile Goldiș” Satu Mare

Școala Postliceală „Vasile Goldiș” Satu Mare și-a început activitatea în septembrie 2011 cu două specializări Asistent medical generalist și Asistent medical de Farmacie, în urma Hotărârii Consiliului ARACIP nr. 3/03.05.2011 privind propunerea de acordare a autorizației de funcționare provizorie. Începând cu luna septembrie 2015 s-a acordat acreditarea școlii conform OMECS cu nr. 5220, publicat în Monitorul Oficial al României partea I.

Misiunea Școlii este aceea de a asigura un viitor european elevilor săi și șanse egale de afirmare, precum și de a se implica activ în viața comunității căreia îi aparține, prin promovarea valorilor și îmbunătățirea continuă a calității actului instructiv-educativ și realizarea unui parteneriat activ școală – elevi – părinți – comunitate locală, raportându-se permanent la standardele, valorile și practicile din Uniunea Europeană. Pornind de la aceste deziderate stabilite de documentele educaționale în vigoare, în anul școlar 2020-2021 școala va avea în vedere, în continuare, concertarea eforturilor pentru ca elevii să dobândească o pregătire generală bună, cunoștințe aprofundate în domeniile legate de viitoarea carieră, competențe necesare inserției sociale și deprinderi de muncă intelectuală pentru a putea învăța pe tot parcursul vieții.

Corpul profesoral cuprinde medici specialiști, farmaciști, maiștrii instructori și personal administrativ propriu. Toate cadrele didactice au obligația morală și profesională să își organizeze lecțiile și activitățile extrașcolare în așa fel încât să formeze elevi care să fie în stare: să-și cunoască propria valoare, să încerce să se autodepășească; să gândească independent, să-și rezolve singuri problemele, să-și planifice sarcini și să le îndeplinească, să învețe să se protejeze singuri, să comunice în mod eficient cu ceilalți. De remarcat este faptul că absolvenții școlii sunt integrați în muncă în proporție de peste 80% atât în țară cât și peste hotare.

Școala este dotată cu 10 săli de curs, bibliotecă medicală și 4 laboratoare dotate cu material didactic adecvat pentru desfășurarea pregătirii teoretice și practice a 320 de elevi înscriși la specializările Asistent medical generalist și Asistent medical de Farmacie. Pregătirea practică în laboratoare precedă pregătirea în spitale și farmacii din județul Satu Mare.

Laborator de tehnică farmaceutică

Laborator de demonstrații de nursing

Și în acest an, Școala Postliceală „Vasile Goldiș” Satu Mare acordă numeroase facilități elevilor:

– elevii care provin din aceeași familie, beneficiază de o reducere de 10% a taxei de școlarizare;

– elevii care nu depășesc vârsta de 25 de ani ai căror părinți (ambii părinți) sunt pensionari beneficiază de o reducere de 15 % a taxei de școlarizare;

– elevii care provin din casele de copii, orfani de ambii părinți, care nu depășesc vârsta de 25 de ani beneficiază de scutire la plata taxei de școlarizare – pentru anul I, II, III;

– elevii care urmează a doua specializare în cadrul Școlii Postliceale, beneficiază de o reducere de 50% a taxei de școlarizare pentru cea de a doua specializare – pentru anul I;

– elevii care urmează a doua specializare, studenți sau absolvenți ai Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad cu diplomă de licență, beneficiază de o reducere de 10% a taxei de școlarizare pentru anul I, II și III;

– elevii care fac parte din categoria personalului clerical beneficiază de o reducere de 20% la plata taxei de școlarizare.

Cei care doresc să se înscrie la Școala Postliceală „Vasile Goldiș” Satu Mare sunt așteptați la sediul de pe strada Mihai Viteazu nr. 26.

Informații suplimentare la nr.de telefon: 0361.401.015

Un comentariu

  1. Wq Răspunde

    Fabrica de diplome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.