Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Zilele Partium: Concertele, exclusiv online. Publicul va avea acces doar la spectacolele de teatru

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare Partium Satu Mare au transmis, printr-un comunicat de presă, că toate concertele din cadrul evenimentului vor fi transmise exclusiv online, iar publicul va avea acces doar la spectacolele de teatru.

De asemenea, organizatorii Partium au spus că evenimentul nu beneficiază de finanțare din bani publici, iar încasările din bilete vor fi donate în scop caritabil unui angajat al teatrului care are probleme de sănătate.

Ce spun organizatorii:

,,La propunerea primarului Kereskényi Gábor, organizatorii Zilelor Culturale Partium au decis ca toate concertele programate pentru a se desfășura în curtea Muzeului de Artă vor fi disponibile doar online. În acest an, în Grădina Romei n-au fost planificate și nici NU vor fi organizate programe și activități pentru public, în cadrul Zilelor Culturale Partium. Astfel, publicul va avea acces doar la spectacolele de teatru, care se vor juca în curtea Teatrului de Nord, în limita a 80 de persoane. Încasările din bilete vor fi donate în scop caritabil, unui angajat al teatrului care are probleme de sănătate.

Evenimentele care au loc în curtea teatrului se vor desfășura respectând reglementările de sănătate în vigoare: utilizarea măștii va fi obligatorie, scaunele vor fi așezate la 2 metri unul de altul, iar dezinfectarea mâinilor va fi asigurată la intrare. Desigur, spectacole în curtea teatrului vor fi, de asemenea, transmise online.

Această ediție NU beneficiază de finanțare din bani publici, este sprijinită de sponsori și voluntari dedicați. Sperăm ca această ediție să continue tradiția de 19 ani a Zilelor Culturale Partium, în condiții de maximă siguranță.”

CITEȘTE ȘI:

52 comentarii

  1. Mae Răspunde

    O sa fie focar de coronavirus !!!! Dn prefect trebuie sa opriți aceasta nedreptate !!!! E pericol național !!!!!

    • Moimă Răspunde

      Dragă Mae (opincar înrăit și turnător de serviciu)! Da’ nu te foote grija de sfințirea catedralei ortodoxd din oraș??? Dar de festivalul folcloric PSD din Săuca??? Doar cu ungurii ai problemă șovinule? Sper să te curețe Covidul din peisajul sătmărean!

      • Mae Răspunde

        Esti telichidat disperat ……..fin păcate nu știi ce vorbești !!!!

        • Ion Roman Răspunde

          Există oameni de știință care consideră că poate exista o bază biologică a rasismului sau a prejudecăților. Mai degrabă, cauzele rasismului au, cel mai probabil, o bază psihologică: o lipsă de securitate, o nevoie de identitate, o dorință de apartenență și o senzație de amenințare care vine din partea altor grupuri.
          Este posibil ca toate aceste insecurități să crească odată cu înaintarea în vârstă. Psihologii spun că este mai ușor să proiectăm lucrurile care nu ne pac la noi pe alte persoane.
          „Un alt motiv al acestei insecurități pe care persoanele în vârstă o experimentează este apropierea de moarte”, consideră Steve Taylor, lector senior în psihologie la Universitatea Leeds Beckett.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Draga Mae, roaga prefectu sa taie si cablurile de la sistemu audio instalat de pochi la “catedrale”, ca e plin orasu de behaiturile lor, si ale oilor ce dau evlavios din cap. Asta ca sa nu mai zic de discoteca instalata la ctitoria de langa inspectoratu scolar…acolo e voie cu zilele nazarethului, numa ale partiumului nu. Cu durere o spun dar, intre un festival cultural dedicat unui reinviat umblator pe apa si o indobitocire in masa, votez pt partium.

      • Mae Răspunde

        Las ruga sa taie un pic din limba ta aia care rostește numai prostii ha ha ha disperat după Partium și dupâ o bere gratis și un mic și moima cu tine înmpreună !!!!

  2. Avocat Răspunde

    Există o lege care spune: 500 de persoane în aer liber, cu minim 1,5 m între oameni. Deci orice manifestare care respectă această prevedere e legală.

  3. M Răspunde

    Nu-i suparati pe unguri,ca își iau catrafusele și pleacă in pusta !

  4. Tu Răspunde

    @M n-ui suparati pe unguri , ca ei au adus civilizatia pentru voi.

    • Profesorul Răspunde

      Stiati ca nasturele si chilotii sunt inventia hunilor …….? Precum si cel mai rezistent arc stratificat .
      Daca va uitati la numarul premiilor NOBEL , ungurii au 15 romanii 3 ….( din aceia 3 , doi sunt de alta nationalitate…)

      • john Răspunde

        Stiati ca daca un sfert din romani se pisa pe Hunia,hunii se cred la Herculane?

        • realitatea Răspunde

          🤔🤔🤔Khm, zici tu ceva! De aia arata asa Baile Herculane?

          • Migratorul

            Sunt un prost ca un bou, asta știu. Restul oricum nu contează. De aici încolo am să mă cert și singur. Așa îmi place mie. Ha ha ha.

        • bozgor Răspunde

          Așa-așa, mândrește-te cu Băile Herculane! Un exemplu elocvent în ce hal a ajuns o bijuterie de stațiune în cei 100 de ani, de care sunteți așa de mândri. Nu știți altceva, numai să distrugeți!

  5. MIgratoru Răspunde

    Astia care tot faceti poola mare cu natia migratoare ungara si pasunea unde si-au oprit carutele sa pasca caii, ce facteti in Romania? De ce mai sunteti aici? Nu va tine nimeni cu forta. Atata tot bateti din gura si va plangeti. Daca nu va place, de ce mai stati ma? Muta-te omule “la ungaria” unde curge lapte si miere. E exact ca si atunci cand mergi sa iei iei o shaorma si te plangi ca e prea sarata carnea. Dar tu continui sa mergi sa iti iei shaorma de acolo (ungurii, mari consumatori de shaorma, e plina Budapesta de zici ca esti in ‘Stambul) cu toate ca esti constient ca nu iti place. Si continui sa te plangi despre asta. Poi ma, sunteti intregi la cap? Vreti drepturi pestre drepturi, mai multe decat ceilalti cetateni ai tarii in care traiti. Da niste urzici la cur nu vreti ma? Austria v-au dat atatea drepturi cand ati fost vasalii lor (sa nu zic altfel ca iar o sa zici ca te asupreste romnurile). Sunteti singurii care faceti scandal in toate tarile invecinate. Singurii ma! De asta nu va sufera nimeni. Inca o data…de ce nu plecati ma la ungaria? Sau pentru ca ungurii din ungaria va privesc cu inferioritate? Da, asta era. NU veti fi niciodata egalii lor. Si voi stiti asta. Asa ca, las-o asa cum e. Vi s-a permis prea mult de-a lungul anilor, de la manifestari extremiste pana la drepturi pe care romanii, prezenti in numar enorm de mare in alte tari, nu le au. Fii recunoscator pentru asta. Si daca nu iti convine…drum bun. Usa e deschisa. AI atatea tari din care sa alegi din UE, in care sa traiesti. Adevarul e ca…nu prea ai unde sa pleci. Pentru ca majoritatea din voi nu sunteti in stare sa invatati limba unei alte tari. Ungurii stau extrem de prost la capitolul limbi straine. Asta si pentru ca limba maghiara, atat de pocita, nu isi are locul in Europa.

    • realitatea Răspunde

      Nu ti-ai terminat ideea. …… si cel mai bine cu limbi straine stam noi, romanii. Nici limba materna nu mai stim bine. Dar suntem mandrii si ne kkm de sus pe ceilalti. Problema e ca toti ceilalti din Europa se kk pe noi. Dar nemboi important e sa fim mandri! Oare?

      • Migratoru Răspunde

        Poi hotaraste-te, esti roman sau ungur? Sau esti unul din cetatetenii romani, de etnie maghiara, care spun ca sunt unguri, si se plang in continuu, in loc sa se mute in Ungaria. Tara care nu ii vrea de fapt, ca altfel ar fi plecat de mult toti. Asta e adevarul, care va doare. Daca e asa, si stai prost cu limba materna – limba romana, pune mana pe carte si invata. E inacceptabil sa fii cetatean al unei tari, si sa nu vorbesti limba acelei tari, si mai mult, sa refuzi sa o vorbesti. Persoanelor de genul asta, ar trebui sa le fie retrasa cetatenia, si expulzati direct.

        • realitate Răspunde

          Adevarul e ca nu pot concura cu tine. Esti plin de aere din alea superioare in schimb ai niste exprimari ca te doare capul. Probabil ai si tu un bac cumparat. Nu ma crezi? Pune pe cine competent sa te corecteze. Are de lucru.

          • Migratoru

            Hai, corecteaza-ma tu! Te rog, chiar insist!

            “Exprimarile” mele sunt corecte, nivelul tau de la percepe este insa mult sub medie. Probabil te uiti la emisiuni cu mircea badea si maruta (le-am scris intentional numele cu litera mica) crezand ca sunt culturale. Asta este maximul pe care l-ai atins in viata.

            Cu formulari de tipul “de alea”, mi se pare nostim, ca mintea ta bantuita de probleme existentiale inchipuite, te-a condus spre a crede ca tu esti in masura sa ma corectezi.

            Daca iti doresti cu adevarat sa ne “masuram” cunostintele de limba romana, putem sa dam bac-ul impreuna, oricand doresti. Permite-mi insa, te rog, sa te scutesc o situatia penibila, prin a te sfatui sa iti iei betele de pescuit si a merge undeva la un lac sa iti limpezesti mintea. Ai solicitat-o prea mult azi.

    • T Răspunde

      George nu rusine sa-ti fie

  6. Tu Răspunde

    Mai @migratoru poti sa-mi explici si mie cine sunt romanii . Ipoteza cu Daci nu e dovedit. 1000 de ani pina ce au ajuns ungurii prin zona nici nu stia lumea de voi. Erau Avari, Gepizi, Cumani, Pecengi si multe altele. Rrumani da .

    • Migratoru Răspunde

      Romanii sunt poporul in tara carora tu locuiesti momentan, si din care esti liber sa pleci in primul moment in care nu iti mai convine sa traiesti. Nu te tine nimeni fortat, ba chiar ai face un serviciu daca ai pleca, si ai renunta la porniri extremiste, precum cea de mai sus.

    • replay Răspunde

      Bre, nu pierzi ocazia sa lasi lumea sa te simta ca puti a prost.
      Migratorul are dreptate…tot aud bozgorii (unguri nu sunt,romani nu vor) denigrand Romania, plecati unde e mai bine…dar unde ,ca si Hungaria sa pisa pe voi. Deci e de ales ce pisat e mai gustos,romanesc sau maghiar.

  7. Tu Răspunde

    Daca tu zici ca esti acasa poti sa fi extremist?

    • Migratorul Răspunde

      Atata timp cat tu initiezi idei similare cu cea pe care ai facut-o anterior, esti. Indiferent de natie, indiferent de tara unde traiesti. Nu mai are legatura cu faptul ca esti roman, cetatean roman de etinie maghiara, sau ungur. Are stricta legatura cu cat de prost esti (vorbesc in general, nu ma refer la tine) si cat de mult permiti altora sa te spele pe creieri. Traim un amplu proces de globalizare. Toate natille traiesc peste tot in lume, in toate tarile. Sa continui cu astfel de aberatii denota exact cat de inapoiati sunt unii in gandire. Sa transmiti niste frustrari care nu au absolut nici o justificare, prin fabricari de informatii total aberante, din generatie in generatie, denota exact caracterul extremist si plin de ura al unora.

      Multa sanatate.

      • Tu Răspunde

        Sincer nu ma simt acasa in rrumenia. Eu a-si dori sa stau la un stat in independent numit Ardeal. Nici in Ungaria nu ma simt bine daca vrei sa stii.

  8. realitatea Răspunde

    @Migratoru. Cum am zis plin de aere superioare si debiteaza ineptii. Iti recomand sa-ti revizuiesti aberatiile tale. Enunturile tale nu-si au locul aici. Chiar nu pricep care e problema ta cu mine. Problema ta de fapt e cu persoana ta proprie. Frustrari, frustrari.

    • Migratorul Răspunde

      Ma blochezi? :))

    • Migratorul Răspunde

      Cand nu esti in stare sa sustii o discutie initiata de propria-ti persoana, o dai in diverse. Te rog sa nu incepi sa plangi. Nici macar nu ti-am raspuns tie ultima data, dar cand tanjesti dupa atentie, te bagi in seama.

      • realitatea Răspunde

        Eu m-am referit la ultima ta reactie vis-a-vis de ce am spus eu. Ce am raspuns eu tie. Dar e greu cand te certi cu totii, nu? Nu mai tii minte. Nu mai tii socoteala. Tu ai o problema a ta proprie. Ce ar fi daca ai rezolva prima data asta.
        Cand zbori deasupra norilor la cadere si busitura incasata este pe masura. Te rog coboara pe pamant. Nimeni nu este detinatorul adevarului absolut. Cu atat mai putin tu.

        • Pisti Răspunde

          No mai asta irealitatea TV da care baiu estem?Superat la tine romurile?Nem probléma las che merge tu la scoli inche o dat si ivetz mai bine sa romuneste vorbeste la tu.

          • realitatea

            Io kred ke deja io vorbeste mai bun rumuneste decat migratorus aista. Dache el nu face skola nu insemneaza ke si ceilalti fak la fel.
            Nu știu de ce atâta inflamare de la Partium ăsta. Merg acolo ungurii și se distrează. Foarte bine! Conform normelor până în 500 de persoane e voie. Să le pice covidul de bine! În altă ordine de idei dacă ai posibilitatea să vezi cum se luptă cu covidul peste graniță ai rămâne mască. Și au infinit mai puține cazuri. În loc să-i luăm în bășcălie poate ar fi cazul să vedem ce fac ei. Poate învățăm ceva poate nu. Dar nu costă. Nu de alta dar noi de 6 luni stăm în casă. Tu nu te-ai plictisit?

          • Lucian

            Ba realitatea esti deja plictisitor. Cand iti spun mai multe persoane ca esti beat atunci esti beat. Du-te frate peste granita daca iti place asa mult acolo ca atata tot insti cu asta. Du-te si lasa-ne. Te freaca grija ce e in curtea vecinului ai mult decat la tine. Tipic. Cum ti-au spus si altii nu te tine numeni cu forta.

  9. Zeus Răspunde

    Bai va gasesc după ip si va pun public adresele inteligentilor

  10. realitatea Răspunde

    @Luciane, nu-mi place dincolo. Dar tu sincer nu ești curios cum se descurcă ei mai bine? De ce trebuie să descoperim iar și iar apa caldă? Din mândrie? Asta-i prostie. Dealtfel nu știu de unde scoți aia că mi-ar place dincolo.

  11. Valahu Răspunde

    Mai baciuc ,realitatea, da nu vrei tu s-a te spanzuri migator cacacios?

  12. Feri Răspunde

    Auziți măi fraților “pevecistăpâni”, primiți un sfat de la un bozgor? Dacă tot cereți respect pentru limba voastră, ia mai faceți și voi un mic efort și învățați unde sunt caracterele diacritice pe tastatură, că sunt numai 5 bucăți. Știți alea obscure: “ăâîșț”. Că așa cum scrieți voi, nu este altceva decât violarea limbii voastre materne.
    Cu respect!

    • lol Răspunde

      Ferike,nu toti au pe tastatura “ăâîșț”.
      Te-ai bagat in seama aiurea,exact ca un adevarat bozgor. Salutare

      • Feri Răspunde

        Ba toți au pe tastatură “ăâîșț”. Dacă vor. Trebuie instalat. Pentru unii pevecistapâni însă este greu. Mai ușor e să înjuri. Mai ales anonim-lol.
        Uite, eu am și alfabetul maghair instalat dacă tot corespondez și în maghiară. Dar poți instala și alfabetul chinezesc dacă vrei. Mamă ce noutate pe capul tău acuma! Vei rumega trei zile informația.

        • lol Răspunde

          Ferike de cand ati zice bozgor e injuratura?.. tu esti primul ce te-ai laudat ..aia esti, un bozgor.

          • Feri

            Al doilea Feri nu sunt eu.

            Domnul lol!

            Vă asigur că toți pueți avea tastatură românească. Numai un pic efort vă trebuie, și RESPECT PENTRU LIMBĂ.

          • Feri

            Scuze, “puteți”. Am mâncat un “t”.

          • Dac

            lol, facem o încercare cu opincar să vedem dacă te superi ori ba?

          • lol

            Feri,nu o sa se puna acum lumea sa iti faca tie pe plac. Inteleg cei ce corecteaza greseli mari ,dar tu exagerezi.
            Cum sa ma supar dacule?…sunt ceea ce sunt. Nimeni nu trebuie sa se supere,nu trebuie sa te tragi pe cur de adevar.

          • Feri

            @lol

            Deci, n-ai priceput nimic! Oare de ce nu mă mir?!
            Ideea e, că nu trebuie să-mi faci pe plac, ci ar trebui să ții cont de regulile gramaticii. Cu asta începe respectul față de orice limbă. Așa cum scrii tu e o batjocură la adresa limbii tale materne.

            O zi bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.