Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

FOTO. Tigrul de platan, insecta care terorizează întreg județul! Cât de periculoasă este

Tigrul de platan, insecta care terorizează întreg județul! Cât de periculoasă este. Tot mai mulți sătmăreni se plâng de faptul că sunt înțepați de o insectă mică, care pare a fi peste tot. Este vorba despre tigrul de platan, insectă care apare la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în medii cu vegetație bogată. Este întâlnită mai des în zone unde sunt plantați mulți platani, dar în ultimii ani, insecta este tot mai prezentă în aglomerația urbană, pe terase amenajate cu plante, parcuri sau grădini.

Înțepătura tigrului de platan este resimțită de om, dar leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de țânțari ori păianjeni. Totuși, mușcăturile lor sunt periculoase deoarece pot transmite boli.

Remedii

Specialiștii ne recomandă ca atunci când ieșim din casă să ne dăm cu un spray sau un gel care ar ține tigrul platanului departe. Odată ce am fost mușcați este bine să ne protejam cu un antiinflamator, iar pentru cei mici găsim în farmacii brățări sau plastuti pe care îi pot aplica direct pe piele.

Din cauza temperaturilor ridicate, este greu să ne protejăm cu ajutorul hainelor care să ne acopere mâinile și picioare. Este de preferat ca înainte să intrați în casă să vă scuturați hainele deoarece insectele se fixează adesea pe acestea sau în păr.

Dacă ați fost mușcat, remediile imediate sunt spălarea cu apă și săpun a zonei înțepate sau aplicarea unui cub de gheață.

În cazul în care sunteți alergic, contactați medicul.


6 comentarii

  1. s Răspunde

    Periculoasă pe dracu!Incă n-a plecat niciun ungur,granita-i goală!>Mai bagă….

  2. 😁😁 Răspunde

    Sa-i s.. i la toti unguri din Tara. Ok 😁😁😁✌️✌️✌️

  3. goguleasa Răspunde

    Seara pisca niste purici mici lunguieti, abia vizibili, cam 2-3 mm, negre, nu se vad picioarele, sar pe tine nici nu vezi de unde….. Arata total altfel decat cei din caini, pisici

  4. :D :D Răspunde

    goguleasa , is ungurii.

  5. x-ulescu Răspunde

    werner a gasit vinovatu care a adus tigrii de platan , psd,psd,psd,psd,psd,psd,psd,psd,psd,psd,psd,..off io no pot …psd,psd,psd,psd,psd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.