Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Impactul după primul val de COVID. Satu Mare, la coada clasamentului în privința salariilor

Primul impact al crizei generate de pandemia de coronavirus a fost resimțit în buzunarul angajaților din aproape toate județele țării, dar unele zone au fost lovite mai puternic decât altele, titrează Money.ro. S-au produs schimbări surprinzătoare în clasamentul salariilor pe județe, față de sfârșitul anului trecut.

Salariile nete au scăzut cel mai dramatic în prima lună de criză COVID-19 în județele Arad (pierdere de 10,9% într-o singură lună), Satu Mare (scădere de 10,4%), Bistrița-Năsăud (minus de 8,7%), Cluj (8%) și Maramureș (6,4%), potrivit unei analize Money.ro.

Alte județe care au raportat o pierdere serioasă la capitolul salariu mediu net în luna aprilie 2020 au fost Suceava (6,2%), Alba (6,2%), Bacău (5,3%), Caraș-Severin (5,2%) sau Brașov (4,8%). Salariul mediu net a scăzut abrupt în 32 de județe, plus București și a crescut în doar 9, dintre care cel mai important avans s-a înregistrat în județul Gorj (creștere de 4,7%), conform rapoartelor lunare județene pe aprilie 2020.

Au avut loc mai multe permutări în topul celor mai mari salarii din țară: Sibiul a devansat județul Ilfov, s-a produs o cădere spectaculoasă din top 10 pentru Dolj (a coborât de pe locul 8 pe locul 13), dar și urcări neașteptate pentru Constanța (de pe 10 pe 7) și Mureș (de pe 12 pe 9).

Județul Suceava a coborât pe ultimul loc în topul salariilor nete plătite în România, cu 2.326 lei, fiind urmat de Maramureș (2.342 lei net) și Bistrița-Năsăud (2.385 lei).

O cădere dramatică spre coada clasamentului au raportat în luna aprilie județele Satu Mare și Buzău (au ajuns pe locurile 5, respectiv 6 de la coadă), în condițiile în care Satu Mare se afla la mijlocul clasamentului în martie (locul 24), iar Buzău nu figura în ultimele 10 poziții.

Sursa: Money.ro

3 comentarii

  1. Altu Răspunde

    De ce nu faceți statistica separată privat- stat. Și o să vedeți medie de 1500 pt privat și 5000 pt stat. Să se vadă inechitatea dintre cei care produc și cei care consumă resursele primilor.

    • alta Răspunde

      Județul Satu Mare din păcate e rușinea Ardealului în ce hal a ajuns, nu tu drumuri , nu tu centura de ocolire a municipiului, nu tu investiții, salarii de câcat, etc., etc.

  2. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Stimate Altu,
    Chiar crezi ca cei din Sistem vor vrea vreodata sa sa isi dezvaluie nivelul de venituri?
    Ca nu e numau salariul, mai sunt si sporurile pe langa salariu.
    Magistratii si serviciile vor gasi alt subiect sa ne abureasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.