Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Înșelăciune prin metoda ,,șmen” în Satu Mare. Bărbat prins în flagrant de polițiști

Polițiștii au prins în flagrant un bărbat ce a încercat să înșele doi angajați ai unor societăți comerciale prin metoda șmen. Totul s-a întâmplat ieri, 4 august, în Tășnad.

Ce spune Poliția:

Ieri, 4 august, în jurul orei 16.00, patrula mixtă de Ordine Publică formată dintr-un polițist din cadrul Poliției Orașului Tășnad și un jandarm din cadrul I.J.J Satu Mare, cu sprijinul polițiștilor locali din cadrul Poliției Locale Tășnad au identificat și prins în flagrant în incinta Ștrandului din orașul Tășnad un bărbat, de 35 de ani, din Doba, care ar fi comis o infracțiune de înșelăciune.

În fapt acesta, prin metoda ,,șmen” ar fi înșelat cu suma de 400 de lei, doi angajați ai unor societăți comerciale din Tășnad. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și restituit persoanelor vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Ce sunt înşelăciunile prin metoda şmen:

Metoda „şmen” se bazează pe inducerea în eroare, pe moment, a victimei. Ţeparul solicită schimbarea unor bancnote în cupiură mai mică sau efectuarea unui schimb valutar după care se ”răzgândeşte” şi cere banii înapoi, distrage atenţia victimei şi în acelaşi timp subtilizează o parte din banii primiţi în schimb, restituind doar o mică parte din ei. Totul se întâmplă sub ochii victimelor în timp record.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.