Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Iohannis anunță că e posibilă deschiderea teatrelor și cinematografelor de la 1 septembrie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că este posibilă deschiderea teatrelor și cinematografelor de la 1 septembrie, în condiții „specifice”.

„Sunt două domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții de siguranță.  Primul sector: recunosc că este un sector la care țin foarte mult, zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Vor trebui lăsate locuri libere, toată lumea să poarte mască, respectate anumite condiții speciale stabilite de specialiști. E important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a vorbit și despre redeschiderea restaurantelor, precizând că HoReCa este al doilea sector aflat ,,în suferință.”

„Al doilea sector care este în suferință este sectorul HoReCa, în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. După 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior, nu vor putea fi folosite toate mesele, ținând cont de condiții sanitare specifice și din locul respectiv. Specialiștii vor decide mâine un prag, iar acolo unde va fi depășit, în plan local, prin decizia comisiei județene, se va restricționa activitatea în interior”, a completat Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. Imitatorul Răspunde

    Bravo , asta mai trebuie , lumea sa absoarba cultura .Intretimp altii le inchid, inclusiv granitele ca ucrainienii/….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.