Ultima actualizare: azi, 22:26

Naţionale

Iohannis: Încurajez părinții să-și trimită copiii la școală, dacă sunt sănătoși

Președintele Klaus Iohannis spune că școala trebuie să înceapă, cu reguli speciale pentru pandemia de coronavirus. El adaugă că îi încurajează pe părinți să-și trimită copiii la școală, dacă aceștia sunt sănătoși.

„Am constatat la toți părinții o preocupare intensă, corectă, față de sănătatea copiilor. Nu văd niciun fel de problemă aici. Evident că în situația de epidemie, părinții vor urmări exact starea de sănătate a copiilor și sigur că au partea lor de răspundere, nici aici nu văd o problemă. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși. Dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. Atât de simplu este. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate birocratice, dar fiecare trebuie să-și asume rolul și răspunderea care îi revine: și părinții, și școala, și autoritățile locale. (…) Când un elev acuză simptome, trebuie trimis la medic, în situația unei epidemii, cu atât mai mult”, a spus Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

Președintele a mai spus că școala nu va începe ca de obicei. Cu toate acestea, spune șeful statului, ,,măsurile nu sunt complicate”.

„Este clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii. Școala trebuie totuși să înceapă, pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută. Deja, în mediile de specialitate se vorbește despre a preveni generația pandemiei. Copiii trebuie să meargă la școală, trebuie să învețe, să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, este nevoie de regulamente, de proceduri speciale și la acestea lucrează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Există proiecte de regulamente, se discută și, într-un timp foarte scurt, cu siguranță vor fi aprobate și făcute publice. (…) Măsurile nu sunt complicate. Lumea să nu-și imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Nu, măsurile de bază sunt aceleași: masca, distanța, igiena. Restul sunt chestiuni de specialitate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa: Digi24

Un comentariu

  1. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Dupa ce castiga alegerile vor regenera starea de urgenta. Incompetenta, hotia din ultimii 30 de ani iese la iveala. Tot parintii, populatia, cetatenii acestei tari vor fi vinovati ca nu exista suficiente dotari in spitale. Dragi parinti care nu suntetimedici si poate nu luati temperatura copilului corect riscati dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.