Ultima actualizare: azi, 14:45

Naţionale

OFICIAL. Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie

Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie, în încercarea de a frâna epidemia. Doar cetățenilor maghiari li se va mai permite să intre în țară, însă și ei vor fi obligați să stea în carantină.

Anunțul a fost făcut de șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas. El nu a făcut precizări referitoare la tranzitul prin Ungaria ci a precizat că excepție vor face doar convoaiele militare, cele umanitare, precum și delegațiile oficiale și cele de afaceri.

Ungaria încă are cea mai mică rată de pozitivitate din Europa de Est, dar aceasta s-a triplat în ultima lună.

3 comentarii

  1. KAN Răspunde

    Bravo lor , macar fac ceva , la noi numai de alegeri le doare capul,
    La romani e un du-te vino continuu tot anul , in plina pandemie , se cara virusul la greu.Asa nu se poate , daca s-au dus sa stea acolo pana trece pandemia , asa ar trebui .Sa nu zic ca ungurii trebuie sa faca si test covid , nu numai sa stea in carantina .
    Toata europa ia masuri tot mai stranse , romanii cu una din cele mai mari rate de infectare =locul 3 in UE ,deschidem aproape tot ce a mai ramas…..( vad zilnic cum merg si carciumile ,asa piano-piano ,mai intra unul ,mai iese unul…)

    • ? Răspunde

      @Kan , crezi că virusul are granița? Degeaba închizi tot virusul nu va dispărea. Au mai fost țări care au zis că nu mai au cazuri și după puțin timp au reapărut. E de ajuns ca o singură persoană să fie infectată și mereu o luăm de la capăt. Cred că doar pe cale naturală vom scăpa de el. Plus că blocarea economiei va avea efecte și mai grave decât Covidul

  2. KAN Răspunde

    Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, sâmbătă, aproximativ 104.200 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 31.700 mijloace de transport, au trecut prin punctele de trecere a frontierei.

    Pe sensul de intrare au fost aproximativ 48.400 persoane cu 15.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 55.800 persoane cu 16.700 mijloace de transport.

    Prin cele 11 puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria au trecut aproximativ 38.800 de persoane şi 16.100 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare au fost aproximativ 15.000 de persoane.

    Poliția de Frontieră anunță că lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.