Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Prefectul Bud cere intensificarea controalelor, după înmulțirea cazurilor de COVID-19

Prefectul Radu Bud a convocat astăzi, 18 august, în regim de urgență, o ședință a Grupului de coordonare a acțiunilor de control pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pentru o evaluare a acțiunilor întreprinse până în prezent și pentru stabilirea unui plan de măsuri cu aplicare imediată care să ducă la reducerea numărului de cazuri pozitive COVID-19 în județ și la protejarea populației în contextul unei mobilități mai mari a persoanelor, odată cu revenirea în țară a celor plecați la muncă, a evenimentelor în familie și a celor publice mai numeroase.

Prefectul solicită mărirea numărului de personal din cadrul forțelor Ministerului Afacerilor Interne și a serviciilor deconcentrate cu atribuții de control prezenți în stradă și o vizibilitate și frecvență crescută a acțiunilor în zonele aglomerate.

S-a stabilit ca în perioada următoare să fie intensificate controalele privind respectarea regulilor specifice perioadei de alertă în ceea ce privește funcționarea ștrandurilor, a piețelor, a teraselor, desfășurarea evenimentelor publice și private, și respectarea regulilor în mijloacele de transport auto în comun. Nerespectarea acestor reguli se va sancționa, conform legii.

Pe această cale, prefectul reamintește sătmărenilor că traversăm o stare de alertă sanitară și că, pentru a trece cu bine, face apel la fiecare cetățean al județului să fie responsabil și să respecte cu strictețe cei trei piloni ai protecției împotriva îmbolnăvirii de COVID-19: purtarea măștii, igiena și distanțarea fizică.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

9 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Domnule prefect , eu nu zic ca nu trebuie controale in piete si la terase, dar mult mai eficient ar fi pentru atenuarea raspundirii pandemiei, controale la spitale, la salvare la ISU, la DSP etc…
    Spun asta pentru ca nu exista sursa mai mare de a primi o boala decit spitalele si tot ce au legatura cu ele…nu iei Covid , te alegi cu infectii nozocomiale ca doar trebuie mare stiinta sa faci curatenie si dezinfectie…
    Apoi mai e o problema de abordare : DSP urile nu fac testari la nici un contact decit daca anunta simptome.
    Este o greseala capitala.
    Multi contacti pot fi asimtomatici. De ce nu se testeaza imediat toti contactii unui infectat ?
    Ca sa nu vorbim de porcaria cu testarea : se ia proba de la sase persoane si toate se pun pe un tester…daca unul din cei sase are Covid, toti vor fi declarati infectati, bagati cu forta in spital si de aici pina la ai imbolnavi “organizat” nu-i decit un pas.
    Deci sint probleme mari , mai lasati pietele si terasele in pace !

  2. ? Răspunde

    Uită-te în ograda pe care o păstorești, că acolo sunt probleme. De când te-a lăudat Vela , s-au înmulțit cazurile că ciupercile după ploaie. Dar o fi coincidenta. Totul în tara asta e doar coincidenta. Numai noi avem ghinion să fim contemporani cu o clasă politică de 2 lei.

  3. H&R Răspunde

    ‘poi daca nu vor cetatenii de rand sa se imbolnaveasca, se-mbolnavesc cei de la ISU. Ceva nu e in ordine. Nu cumva sa ramanem jos din turma.

  4. Pipo Răspunde

    Păcat că nu doare prostita

    • goguleasa Răspunde

      Am vazut ca in Ungaria se testeaza regulat personalul care intra in contact cu mai multi oameni, si totul gratuit si regulat doctori, asistente, lucratori posta, tot personalul de la case de batrani, etc…. Deja iau masuri cu toate ca au 24 infectati pe zi…

      • ? Răspunde

        @goguleasca, gratis? Tu auzi ce spui? 12 meloane Euro au făcut clinicile și DSP cu testări la cerere. Așa s-au mai descoperit cazuri.Dacă ne lăsăm pe mâna statului vai de p..a noastră. Gratis în România,ha- ha -ha!

  5. xman Răspunde

    pai functionarii din prefectura care i-au spor pentru combaterea covidului de 30%, de ce nu ies din birouri, pentru ca nu au atributii legale in acest sens? pai de ce le dati acest spor moca, inclusiv dvs???

  6. soldatu svejk Răspunde

    puneti poze cu infractoru ,ca in vestu salbatic , ca sa-l ocolim

  7. h Auleu Maica Răspunde

    In Kaufland , haite intregi de țigani sfideaza pe toata lumea cu bun simț ,nepurtand masca . Nimeni nu-i vede ? din cei ce ar trebui sa-i puna la punct ?
    Am vrut sa-i atenționez dar fiind mulți , mi-a fost frica de nesusținerea celorlalți prezenți …De ce nu se fac raiduri prin aceste unitați de catre jandarmi civili sa-i surprinda pe acești nesimțiți ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.