Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Primele proiecte | Ce ar face Radu Panait dacă ar câștiga Primăria Satu Mare

Candidatul USR PLUS la Primăria Satu Mare, Radu Panait, a vorbit, în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, despre cum a ajuns să candideze pentru fotoliul de primar și ce proiecte concrete are pentru dezvoltarea orașului. Radu Panait a declarat că nu s-a considerat niciodată politician, însă, spune candidatul USR PLUS, a simțit că trebuie să se implice în politică pentru a încerca cu adevărat să aducă o schimbare.

,,Nu mă consider politician, nu m-am considerat niciodată un politician, însă momentul 2017 când am stat cu toții în stradă să protestăm, eu personal mi-am dorit altceva, atât pentru familia mea, cât și pentru mine și am simțit că și noi putem să trăim într-o lume normală. Am sperat că această clasă politică se va schimba singură, am crezut că din stradă lucrurile se vor rezolva. Ultimul protest la care am participat a fost cel din 10 august 2018 de la București, iar când jandarmii au început să ne gazeze mi-am dat seama că nu există cale de întoarcere și singura variantă prin care cu adevărat pot să contribui la schimbare este să mă înscriu într-un partid politic. M-am înscris în USR pentru că e singurul partid cu care rezonez”, a declarat Radu Panait la PortalSM LIVE.

Proiecte. Ce vrea să schimbe la Satu Mare

1. Turism

Radu Panait spune că turismul este un element extrem de importante care, odată bine pus la punct, ar produce imediat o schimbare vizibilă.

,,Noi nu suntem la nivelul unui oraș european, dar știm că putem ajunge acolo. Nu avem turismul pe care îl are Constanța sau resursele pe care le are Hunedoara, dar și noi avem specificul nostru. Faptul că suntem un oraș de graniță e prima resursă. Dacă am avea un plan bine stabilit cu niște proiecte pe termen lung și scurt, am putea să ne clădim niște surse de venit suplimentare. Fiindcă suntem un oraș de tranzit, trebuie să găsim o modalitate prin care să ținem oamenii în oraș între două și trei zile. De ce? Pentru că asta înseamnă două nopți de cazare, înseamnă niște mese, înseamnă timp petrecut pe terasele și magazinele sătmărene, înseamnă business în plus pentru comunitate. Dar noi ca să putem să-i ținem aici pe oamenii care tranzitează zona noastră, trebuie să le oferim ceva. (…) Putem să avem undeva la 200.000 de turiști pe an în orașul nostru”, spune Radu Panait.

2. Educație

Candidatul USR PLUS la Primăria Satu Mare a declarat că educația ar fi un alt punct extrem de important care ar duce, de asemenea, la dezvoltarea municipiului.

,,Tot mai multe servicii se prestează pe internet, tot mai multe servicii sunt cerute pe internet, tot mai mulți oameni lucrează de acasă. (…) Tinerii din Satu Mare ar putea să-și însușească un set de abilități cum ar fi photoshop, editare video, creare muzică, iar ei să presteze servicii sau să facă produse care se vând pe internet la nivel mondial. Primăria ar trebui să încurajeze universitățile de profil să vină să țină cursuri în Satu Mare, dar nu doar universitățile, pot fi și cursuri acreditate”, a mai declarat Radu Panait.

3. Infrastructură

De asemenea, Radu Panait spune că infrastructura este o problemă ce trebuie rezolvată cât mai repede în municipiul Satu Mare.

,,Sunt anumite lucruri ce țin de zona de infrastructură și care ne macină pe toți. Într-adevăr, o parte din lucruri au fost făcute, dar la urma urmei asta e treaba administrației. Încă mai sunt foarte multe lucruri de făcut, iar principala problemă care trebuie rezolvată este partea de absorbție de fonduri europene, pentru că noi am fost deficitari. Odată ce în Primărie va exista o echipa care poate să gestioneze toată treaba asta a fondurilor europene, bugetul de investiții ar putea fi folosit în marea lui majoritate doar pentru a cofinanța proiecte”.

Radu Panait a vorbit, de asemenea, în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, despre schimbările pe care le-ar face în cadrul Primăriei Satu Mare. Candidatul USR PLUS a subliniat, în special, nevoia de transparentizare și digitalizare. Acesta a spus că ar modifica site-ul Primăriei astfel încât cetățenii să găsească mai ușor informațiile de care au nevoie: ,,Trebuie să fie o comunicare mai activă cu cetățenii”, spune Radu Panait. Candidatul USR PLUS a mai precizat că, în cazul în care ar câștiga Primăria, ar continua proiectele deja începute.

https://www.facebook.com/PortalSM.ro/videos/337321187292637/?epa=SEARCH_BOX

CITEȘTE ȘI:

https://portalsm.ro/2020/07/alianta-usr-plus-satu-mare-si-a-anuntat-candidatii-radu-panait-la-primarie-mircea-ciocan-la-consiliul-judetean/

27 comentarii

  1. a Răspunde

    E slabut… habar nu are sau nu isi da seama ca turismul model 2019 a capitulat. Invata din mers, iar Gabor il bate la fundulet.
    Hai sa ii invatam noi…
    A) VB de infrastructura, pod strand, continuam proiectul, vb cu Strabag, vedem de 3 suruburi si e gata in decermbrie 2021.
    Centura.. gasim vrei 2 hibe.. intrari/iesiri.. facem presiune pe CNAIR. Ridicam 1 drona sa confirme spusele noastre.
    Poduri.. wow Golescu sta sa cada, un inginer constructor confirma ca daca trec 127 de masini pe 1 sens, pica.
    Asfaltul turnat in oras e de slaba calitate. Luam o statistica aiurea, o interpretam, e cancerigen.
    B) succes ca tara in voi sta (peste cativa ani) dar…

    • Gicu Hugi Răspunde

      Cand s-au anuntat proiectele initial se promitea ca vor fi gata prin 2018-2019, acum vad ca s-au amanat pe 2021-2022. Mai taie din ele, da-le dreq!

      • Adi Răspunde

        Am fost coleg de clasa cu Radu , inca de atunci era mai incet şi avea doar avioane in cap .
        Este un visàtor rupt de realitate ,poate director la filarmonică ar fi potrivit dar nu primar .Să nu irosiți votul cu astă .

        • comentator Răspunde

          Deja a evoluat de atunci. Vinde fum roz împachetat.

          • s

            E frate cu Gabor la machete!Nu-i mai răspundeti ,aduceti in atentie pe nimeni !

        • Driver Răspunde

          Umblă cu Mercedes CL de 80.000 de euro, iar tu cun Logan de 1000 de euro.
          Cine viseaza?

        • realist2 Răspunde

          Mie mi se pare bun pentru Satu Mare asa visator cum e . E aproape de nivel de Cluj ceea ce e super ok. NU am vazut asa oameni de 10 ani de cand pot sa votez. Numai numiti politic. Juristi de joasa speta, Medici obscuri, Avocati de 2 bani. Toti patati politic. Probabil munceste la privat si este harnic. NU are spate ca ceilalti. Sunt convins ca ii va fii greu. Dar sa ne gandim ca nici mai rau nu poate fi.

    • Monica Răspunde

      Vai de capul lui ,un mototol fara cap , ce mai vrea si asta . Astea viseazà administrație , doar gargară .

      • realist2 Răspunde

        Dar ceilalti cam cat cap crezi ca au? :)) Mie mi se pare mult peste ceilalti. Cred ca si-a obtinut diplomele pe merit si e bun si in ceea ce face spre deosebire de altii care au doar hartie sa se descurce. Singurul dezavantaj, ca nu are sustinerea celorlalti si ca face parte dintr-un partid mai mic dar in crestere. Repet…Trebuie sa fii “uns” sau prost sa nu vezi ca e peste ceilalti candidati. :))

    • Ionicà Răspunde

      AI CLIP DE CERßETOR LOOZER PROFESIONIST .

      • realist2 Răspunde

        Da dal in pl de clip man. Hai sa nu ne rezumam doar la asta. Uitate la ceilalti. Cele mai mari gunoaie . NU s-au gandit decat la ei de 30 de ani. Trebuie sa fi “uns” sau prost sa nu vezi asta.

  2. c-block Răspunde

    Cred că până acum lumea s-a cam convins că nu avem pe cine sau pe ce vota. A mai rămas Albu dar acolo-s slabe șanse. Păcat de timpul și de banii consumați pe campanie și pe alegeri. Serios.

    • Gicu Hugi Răspunde

      Ce nu ti-a placut din interviu?

    • Latică Răspunde

      Spunetimi si mie ce turism poate face in orasul Satu Mare asta habar nare de ce vorbeste

      • realist2 Răspunde

        SAtu Mare chiar are potential turistic spre deosebire de alte orase din zona. Pacat ca e prost administrat de 30 de ani. Si pacat ca oamenii sunt sub mediocrii si voteaza cu cine nu trebuie.

  3. Energizant Răspunde

    Să spunem lucrurilor pe nume: Panait ăsta candidează doar pentru a servi UDMR, este clar! Că dacă îi păsa de satmareni ar fi încercat o alianță cu PNL! Nu-i decât un blat ordinar. Poate păcălește niște fraieri cu aiurelile lui. Vai de capul nostru, unde am ajuns! Românii sunt trădați din toate părțile!

    • Tineriada Răspunde

      Nu stiu cat de mult ar putea sa ii ajute pe UDMR-isti… mai degraba ar rupe din cateva voturi de la ei. Sunt destui care au votat data trecuta UDMR fiindca n-au avut o alternativa si nu voiau sa castige PSD. Panait poate sa ii puna pe ganduri pe astia, pe unii care au votat pana acum cu PNL si pe nehotaratii care nu s-au dus data trecuta la vot. Cam greu sa rupa voturi de la partide precum PSD-ALDE.

  4. ala Răspunde

    De fiecare data cand apare un articole despre USR+ apar si postacii de serviciu.

    • asa si? Răspunde

      Lucrurile care se spun sunt adevarate in mare parte, din pacate. USR PLUS SM nu este decat o prelungire a PSD-ului(vezi membrii) . Toti care au intrat la inceput in aceste partide, nu amintesc decat de Calin Culcean, au plecat sau au fost alungati. S-a facut o gasca care conduce discretionar. E pacat. Nu aud pe niciunul sa spuna ca isi asuma si isi depune mandatul in eventualitatea unui esec in alegeri. Nimic. Daca vor lua 2 voturi va fi prea mult si oricum vor spune ca sunt cu 2 voturi mai mult decat la precedentele alegeri locale(unde nu existau).

  5. xxx Răspunde

    Despre agenda lgbt nu ne spui nimic o scoate-ti iarasi din joben dupa alegeri ? Ciolos care nu are copii crea sa imi invete mie copiii?

  6. John Doe Răspunde

    Exact acelasi stil de campanie electorala ca vechea generatie:

    1) Turism
    – putem ajunge;
    – daca am avea un plan bine stabilit (tine-ti minte aceasta fraza)
    – inseamna business in plus
    – trebuie sa le oferim ceva

    2) Educatie
    – Aici in principiu are fi vorba de liceeni fiindca sectorul universitar este praf si pulbere la noi. Deci ar fi bine ca tinerii >18 ani sa munceasca cat mai repede pentru cotizatiile la stat?

    3) Infrastructura
    – sunt anumite lucruri
    – mai sunt foarte multe lucruri de facut

    1) Praf si pulbere acest Panait in declaratii. “Daca am avea un plan bine stabilit” – dansul daca ar avea un plan, de ce nu ni-l prezinta ca sa stiim pentru ce votam? “daca am avea un plan” – ramane la imaginatia fiecaruia care ar fi acel plan. – Nimic hotarat din partea lui.

    2) Cel mai important ar fi inceperea unui program universitar/studiu acreditat care sa fie “unic” in Romania, sa atraga tineret si din alte parti ale tarii + diferite firme care lucreaza in domeniu. (AI, programare CLOUD, Robotica, Cybersecurity – avem/am avut cei mai buni IT-isti din lume la un moment dat). Avem nevoie de programe ale viitorului, nu de stiinte sociale, stiinte administrative sau stiinte expirate…

    3) Aici a declarat un singur lucru fezabil – “principala problemă care trebuie rezolvată este partea de absorbție de fonduri europene”

    Din tot discursul, domnul Panait are un singur plan pentru acest oras. In restul toate sunt basme.

    • Gicu Hugi Răspunde

      Urmareste si clipul bossulica, acolo a spus mai multe detalii! Articolul e doar un scurt rezumat, clipul e de peste 1 ora!

      • c-block Răspunde

        Cred că ți -a răspuns și în locul meu John Doe. Eu am urmărit emisiunea. S-ar putea ca pe tine ca potențial votant și simpatizant userist să te satisfacă interviul și să te convingă. Dar pe un om nedecis sigur nu. Mai ales la întrebarea CE, CUM și DIN CE. Abordarea elitistă, intelectuală nu are priză în orașul ăsta handicapat. Cu părere de rău.
        Dacă pentru Leș sau pentru “Ghiocel” postul de consilier a fost bun să se lanseze în politica mare mie sincer îmi pare rău că nu îi putem oferi dumnealui direct postul de secretar general al ONU. E tânăr, are timp. În schimb orașul nu își permite experimente hazardiste. Că apoi vom vedea.😱

  7. Satmareanul Răspunde

    Eu sunt curios de ce nu se aduce in discutii contractele cu statul? El porneste in lupta pentru ce … pentru alt contract, este suparat ca nu a castigat contractul pe care il vroia? Eu nu stiu de ce ajung asemenea oameni sa ceara voturi pentru a primi contracte in plus cu statul bani care se duc in buzunarul lor.
    Al doilea lucru, el habar nu are ca sa negociat un post de viceprimar in Satu Mare? A ramas pe dinafara … ca negocierile sunt facute sau au fost facute ca el sa nu stie prin tatal candidatului la consiliu judetean?
    Daca tot am adus in discutie candidatul pentru presedintia consiliului judetean … el ce functie nu a primit de candideaza? nu este multumit ca fiind angajat la stat pe un post bine platit … ce vrea sa schimbe ? isi da demisia din functia pe care o are si Panait si Ciocan? Vai de noi, dar bravo celor care ii voteaza bine faceti … dar apoi sa nu plangeti cand o sa vedeti cum aparare Ciocan senior intr-o functie bine platita din bani nostri !!! sau cum fiul sau o sa fie avansat pentru merite 0 (zero) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.