PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Radu Panait, în cazul crimei: ,,Conducătorii își aruncă vina de la unii la alții’’

Candidatul USR-PLUS la Primăria Satu Mare, Radu Panait, arată cu degetul înspre Poliția Locală în cazul crimei din Centrul Vechi al municipiului, precizând totodată că Satu Mare nu a reușit să îi integreze pe oamenii străzii în comunitate. De asemenea, Radu Panait spune că în timp ce sătmărenii se revoltă, ,,conducătorii își aruncă vina de la unii la alții.”

Redăm, integral, declarațiile făcute de Radu Panait:

,,Problemele legate de siguranța sătmărenilor nu sunt de ieri de azi. În 2018 și 2019 Poliția Română certifica faptul că municipiul Satu Mare are un coeficient de criminalitate RIDICAT.(https://sm.politiaromana.ro/…/inf…/coeficienti-criminalitate). Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete. Mâine pot fi eu următoarea victimă, poți fii tu sau oricine altcineva.

Satu Mare se confruntă cu două mari probleme: ineficiența poliției locale și eșuarea integrării oamenilor străzii in comunitate. După fiecare tragedie noi, sătmărenii, ne revoltăm, iar conducătorii își aruncă vina de la unii la alții. Dar asta nu rezolvă problema.

E nevoie acută de reorganizarea, reformarea și eficientizarea poliției locale corelată cu o cooperare activă cu asociațiile care au expertiză în a lucra cu oamenii străzii, astfel încât să putem crea programe speciale prin care acești oameni să-și poată reface viața.

Sătmărenii au dreptul să se plimbe în siguranță prin oraș, iar autoritățile ar trebui să se îngrijească de acest drept, nu doar să ascundă mizeria sub preș.”

CITEȘTE ȘI: