Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Adrian Cozma arată spre Primăria Satu Mare, în cazul crimei: Incompetență și management slab

Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Cozma, arată spre Primăria Satu Mare în cazul tânărului ucis de un om al străzii.

Redăm în continuare poziţia transmisă astăzi de către Adrian Cozma:

“Primăria Satu Mare și-a arătat incompetența și managementul slab în privința siguranței pe străzile orașului.

E o zi extrem de tristă pentru orașul Satu Mare. Un cetățean a fost omorât în centrul orașului de un om al străzi. O veste care ne-a lăsat fără cuvinte pe toți și care ne revoltă profund. În locul tânărului ucis putea fi oricine, putea fi un prieten, putea fi un coleg de birou.

Din nefericire, numărul persoanelor care agresează cetățenii orașului, cerșetorii și cei care își duc veacul pe străzi a crescut de la o lună la alta.

Centrul istoric e o groapă de gunoi, unde fiecare face ce vrea, iar primarul a arătat că este depășit de situație.

Poliția locală a Primăriei Satu Mare nu a reușit să se impună ca o autoritate a statului pe străzile orașului. Dimpotrivă, lipsa fermității a dus la creșterea gradului de violență și în timp infractorii au prins curaj, intimidând cetățenii. Zi de zi, cerșetorii îi agresează pe sătămăreni, pe turiști. La doi pași de Primăria Satu Mare, oameni ai străzi fac gălăgie, zgomot cu instrumente muzicale și cer bani trecătorilor.

Primaria Satu Mare nu a luat nicio măsura socială de a interna aceste persoane fără adăpost pentru ca acestea să nu ajungă din nou în stradă. Este de înțeles faptul că Poliția nu poate lua nicio măsură, atâta timp cât nu există un centru social destinat unor astfel de persoane, iar acolo unde este cazul sa se ia toate demersurile pentru internarea acestora în centre specializate.

Din nefericire s-a ajuns în cel mai trist moment. Un om a fost omorât în centrul vechi al orașului. O persoană, care de ani de zile ne-a agresat, a ajuns la crimă. E inadmisibil. O notă foarte proastă în dreptul Primăriei Satu Mare, care de ani de zile nu reușește să anihilize câteva grupuri de oameni ai străzi, care ne-au hărțuit zi de zi.

O astfel de știre face mult rău economiei, turismului local și nouă tuturor.

Cer Primăriei Satu Mare fermitate și aplicarea legii. Poliția locală trebuie să fie prezentă pe străzi la propriu zilnic.

Siguranța cetățenilor e cel mai important lucru. Noi trebuie să avem un oraș curat din toate punctele de vedere. Și pe străzi și în mijloacele de transport public, trebuie să asigurăm condiții sanitare și de siguranță a cetățenilor”.

22 comentarii

  1. ... Răspunde

    Khm. Care ministru de interne a luat cu japca poliția locală în stare de urgență și i-a pus dă urmărească Fata Morgana de covid sub subordinea IPJ?🤔🤔🤔 Tu în poziția în care erai ce ai făcut? Ai sesizat pe șefii ierarhic superiori că poate fi bai mare din ăsta?

    • .... Răspunde

      Citeste-ti comentariul si trage concluziile… Ha, ce parere ai? Esti inteligent?

      • ... Răspunde

        Sigur sunt mai inteligent ca și tine. Dacă pentru un ministru liberal de interne pe timp de pandemie îi vine ideea deșteaptă ca să preia foștii gardieni publici, care sunt echipați și pregătiți mai ceva ca gărzile muncitorești de pe vremea lui Ceașcă și îi fugărește pe bieții oameni de dragul amenzilor gen ai declarație/nu ai declarație ……😱🤔😪 Asta e rezultatul. Trist e că nu interesează pe nimeni. Maid trece campania asta și repejor în 2 săptămâni vom uita tot. Nu mă crezi? Păi poți să-mi spui ce s-a întâmplat cu cazul Caracal?
        Ții minte că recent poliția angaja din surse externe și cei de la polimilitzia locală care s-au prezentat la testare au picat pe capete? Asta e materialul ce să faci! Cum se văd un uniforme se cred Rambo fiecare. Știu caz concret din Satu Mare,

  2. remy martin Răspunde

    Unde am ajuns domnilor, facem campanie electorala din moartea unei persoane?

  3. Mae Răspunde

    Adevarul este ca nu poți sa circuli in oraș greață totală primăria trebuie sa rezolve prb asta săi fertilizeze sa stingă un pic focarul asta de țigănime care creste pe zice trece ……serios asta este adevarul si sa încurajeze albi sa facă copii !!!!!!

  4. Smile Răspunde

    Am crezut că nu vor introduce tragedia aceasta în campania electorală, dar unii nu se pot abține, se pare că obținerea oricărui vot în plus este mai important.

  5. Băimărean din SM Răspunde

    Și n-are dreptate? Orașul ăsta, așa mediocru și fără un viitor prea strălucit (așa cum avem noi la Baia Mare, de ex) se va duce și mai mult în prăpastie dacă populimea de aici mai votează UDMR-ul! UDMR pt România e o ciuma și mai urâtă decât PSD, iar votanții acestui partid, mai ales cei de etnie română, sunt si mai bătuți în cap decât alegătorii PSD din Teleorman! De fapt, SM e un Teleorman al nordului.

    • .... Răspunde

      Voi la Baia Mare ati fost considerati ZONA DEFAVORIZATA, cu toate consecintele care decurg din asta. Asa ca ciocu mic si nu te mai bate cu pumnul in piept ca nu ai muncit mai mult decat satmarenii.

    • .... Răspunde

      Du-te in Teleorman, si dpa aia mai povestim.

    • a Răspunde

      Sa nu uitam de zidul de protectie din Baia Mare. Primar cu cap!

    • Rodica Răspunde

      Baimarean esti prost

    • Eu Răspunde

      La alegerile anterioare Fostul Primar a luat peste 50% din voturi in conditia in care era arestat preventiv pentru fapte de coruptie . Ai uitat Morosene ? Stiu cum se zice ,mai lasa-ne …

    • Smile Răspunde

      Bă câcatul naibii, dar când o fost ucisă fetiţa la combinatul dezafectat, acum o săptămână sau două, o femei o fost tâlhărită în faţa scării din Baia Mare, futute în gură, cunosc bine Baia Mare, şi acolo sunt nişte boschetarii că nu şti unde să te duci, să nu stai lângă ei, aveţi cartiere de steaua lor, futeţi una în cap, rasistul pulii.

  6. Satmarean Răspunde

    Mai putoiule! Prefectura, unde erai șef de cabinet aluat tot ce înseamnă siguranta, ca sa urmărească daca avem sau nu masti!!!!
    Hai lasa-ne dobitocule!

  7. Emil Răspunde

    Adisor lasa prostiile ,nu divaga de la subiect!!!,noi inca asteptam si urmarim sa citim acele proiecte pe fiecare comuna din judet,noi speram cat mai repede sa le lecturam!!!,nu ne dejamagi!!!,hai odata cu ele!!!

  8. Ardeleanul Răspunde

    Are foarte mare dreptate,un jeg de oras nu mai stii nici ca unde esti Ungaria sau Romania mai continuati sa votati udmr

  9. Ghita Răspunde

    Da chiar nu iti este rusine sa iti faci campanie pe suferinata oamenilor,ba da de cacat om esti!!!!!!!!!

  10. Eu Răspunde

    Auzi bă Cozma de îți dă cineva un cap în gură de îți înghit limba de ce primarul orașului e de vina?

  11. Angel Răspunde

    Hm…camerele de supraveghere trebuie sa aiba imagini cu inedita “patrula” in serviciu? Nu?? Unde sunt imaginile ???

  12. x-ulescu Răspunde

    Stie foarte bina ca politia nu-si face treaba ,ca nici pe el nu l-au amendat cand a intrat cu atelaju cu cai in oras ,cand este interzis accesu

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Nici pe el, dar nici pe honvezii ce-l escortau pe Gaborka de cinspe martie pe floaster.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.