Ultima actualizare: azi, 17:38

Locale

Radu Panait, în cazul crimei: ,,Conducătorii își aruncă vina de la unii la alții’’

Candidatul USR-PLUS la Primăria Satu Mare, Radu Panait, arată cu degetul înspre Poliția Locală în cazul crimei din Centrul Vechi al municipiului, precizând totodată că Satu Mare nu a reușit să îi integreze pe oamenii străzii în comunitate. De asemenea, Radu Panait spune că în timp ce sătmărenii se revoltă, ,,conducătorii își aruncă vina de la unii la alții.”

Redăm, integral, declarațiile făcute de Radu Panait:

,,Problemele legate de siguranța sătmărenilor nu sunt de ieri de azi. În 2018 și 2019 Poliția Română certifica faptul că municipiul Satu Mare are un coeficient de criminalitate RIDICAT.(https://sm.politiaromana.ro/…/inf…/coeficienti-criminalitate). Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete. Mâine pot fi eu următoarea victimă, poți fii tu sau oricine altcineva.

Satu Mare se confruntă cu două mari probleme: ineficiența poliției locale și eșuarea integrării oamenilor străzii in comunitate. După fiecare tragedie noi, sătmărenii, ne revoltăm, iar conducătorii își aruncă vina de la unii la alții. Dar asta nu rezolvă problema.

E nevoie acută de reorganizarea, reformarea și eficientizarea poliției locale corelată cu o cooperare activă cu asociațiile care au expertiză în a lucra cu oamenii străzii, astfel încât să putem crea programe speciale prin care acești oameni să-și poată reface viața.

Sătmărenii au dreptul să se plimbe în siguranță prin oraș, iar autoritățile ar trebui să se îngrijească de acest drept, nu doar să ascundă mizeria sub preș.”

CITEȘTE ȘI:

21 comentarii

  1. Fost votant U.S.R Răspunde

    Am sperat că acest Panait este altfel , dar întrebând de el am auzit doar lucruri negative la adresa lui , plus interese in primăria Satu Mare .Are lucrări în derulare şi se pare că este o săgeată a lui Gabor să rupă voturi de la romăni.
    NU VOTEZ PANAIT .

    • radical2 Răspunde

      Acuma depinde de cine intrebi..

    • Plotonieru' Răspunde

      Nici eu. Votez Kereskenyi( cu un mare semn de intrebare) , si PNL . Desi am semnat pentru USR, la alegerile trecute. Din pacate vad USR-ul un partid de extrema… ma tem sa nu o patim asa cum au patit-o ungurii cu Viktor Orban.

      • Matei Răspunde

        Ce confuzie , cum să compari un partid ca al lui Orban cu U.S.R , în USR sint doar loaze , vai de capul lor nişte sleioşi care aşteaptă ciolanul ,extremişti frustrați .

        • .... Răspunde

          Scuze Matei, ti-am raspuns prea elegant mai jos, mai elegant decat meriti. Acuma ti-am citit comentariul si mi-am dat seama ca ti-am raspuns degeaba. Mi-am pierdut doua minute di viata ca sa ii raspund unei LOAZE… Greseala mea, recunosc.

        • Tineriada Răspunde

          Chiar asa, cum sa compari partidul unuia care n-a avut niciun loc de munca la viata lui (alias Orban) cu un partid precum USR, unde majoritatea membrilor au muncit in mediul privat?

      • Satmarean Răspunde

        Nu știu ce interese personale are, cu cine sau de ce, nici nu îl cunosc personal, dar în acestă situație are mare dreptate. Deci moare un om ucis în plin centrul orașului și autoritățile dau vina unii pe alții. Vă dați seama cine ne conduce? Ce caractere? Vă dați seama că noi cetățenii nu contăm de fapt absolut deloc pentru acești mari conducători? Doar voturi vor, apoi nu mai există decât propriile lor interese! Primarul orașului în care un om a fost ucis, în loc să spună ca va face tot ce depinde de el ca astfel de infracțiuni să nu se mai întâmple, măsuri ce depind și de el, preferă să arunce cu acuzații! Treziți-vă sătmăreni! Poate moarte acestui tână nu e chiar în zadar! Nu votați incompetenții pe care nici măcar o crimă nu-i interesează! Doar aruncă cu acuzații. Oribil! Pe buletinul de vot ar trebuie sa scriem complice la crimă! Mulțumim primarului pentru că în orașul pe care îl conduce sătmărenii sunt uciși!Ca în vestul sălbatic!

    • Tineriada Răspunde

      Ai votat tu USR la fel cum ma-ta face balet

  2. radical2 Răspunde

    ..pe cine. scuze.

    • Irina Răspunde

      Stimabile Gyuri ,eu nu ziceam la naştere atunci clar era tămp, se vede de la o poştă că l-a scăpat măsa in cap, eu am vorbit cu el acum trei săptămâni .Cea ai nu pricepi vrei un e-mail doar asa pricepi .

      • Gyuri Răspunde

        Irina.
        Dacă cineva nu pupă moaște ori nu il interesează biserica, este tâmp sau scăpat în cap?
        Asta te-a învățat biserica, până acum?
        Cum poți să stai de vorbă cu un om și să îl jignești doar că nu împărtășește aceleași gânduri despre ceva, cu tine.
        Pe scurt:
        Acum vreo 6 ani, am avut vecini o familie de credincioși.
        Biserica duminică, posturi, bani dați bisericii.
        In post el nu se culca cu femeia.
        Că na, așa spune popa.
        Doar că femeia se culca cu barbat. Care ghici. Nu era barbatul ei. Era amantul ei.
        El află. Si?
        Se sinucide de rușine.
        Popa după ce ani la rând a luat bănuții lui, nu a vrut să il ingroape.
        Mno care este mai mare credincios in ecuația asta?
        Ea că a crezut fals in divinitate si mai mult in pwla,
        El că nu a putut să își mai ducă crucea aflând că nevastă-sa îi este necredinciosă?
        Popa că a crezut în banii lui?

  3. Irina Răspunde

    Când stângea semnàturi am avut o discuție despre biserică ,iar domnul Panait a fost vădit iritat .Am tras concluzia că este ateu .

    • Gyuri Răspunde

      Irina.
      Când ne naștem toți suntem atei și în pielea goală.
      Ce devenim mai târziu este influența a societății in care ne dezvoltăm.
      Nu văd o problemă credința sau necredința într-o divinitate.
      Sunt botezat ortodox. Dar atât.
      Bani pt biserică nu am.
      Dacă pot să ajut pe cineva, ajut și nu mă laud. Pt asta nu am nevoie să fac parte dintr-o sectă sau dintr-un cult satanic sau religios.
      Sănătate

  4. .... Răspunde

    Nu este nicio confuzie Matei. Exact asa este USR-ul (ca o paranteza Matei, eu am semnat pentru USR si a fost speranta mea) Ma tem ca este ca si partidul lui Viktor Orban. Si ca sa te linistesc iti spun ca niciodata nu am votat FSN, PDSR, PSD, PCR, UDMR, ALDE, PRO-RO etc, niciodata partid de stanga, nici macar in 1900 toamna cand Iliescu a castigat cu 90%…aberant, atunci am putut sa spun ca poporul roman este de-a dreptu primitiv. Acuma s-a mai dezmeticit la cultura politica, dar nu cu mult…

  5. Altu Răspunde

    Toți o apă și-un pământ. Să-i ducă cel cu două coarne pe toți politicienii români (toți ,inclusiv udemeristi),acolo unde le este locul : în IAD.

  6. anonymus Răspunde

    agentii de serviciu în noaptea crimei de la poliția locala și de la Pol Mun SM, OP sa fie sanctionați pentru că nu și-au îndeplinit sarcinile de serviciu!!!!!!!!!!!!
    în cazul în care nu s-a repartizat nicio patrula sefii să fie sanctionați că nu au luat măsuri să repartizeze patrule în zonă, atăt de la Pol Mun SM, OP cât și de la poliția locala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Smile Răspunde

    Gyuri, lasă-ne cu USR, ştim că le faci propagandă, şi tu îi pupi în cur, hai, mai lasă-ne.

    • Gyuri Răspunde

      Eu merg pe psd sau alde.

    • Gyuri Răspunde

      cu psd că ne-a făcut cele 8 spitale regionale.
      Și că ieri am avut ceva de rezolvat la București, am urcat pe autostrada făcută tot de psd alde și in 6 ore sm fost acolo.
      Am lăsat mașina si am luat trenul înapoi. 5:45 am făcut până in Gară la ferăstrău, că dacă nu ai văzut de acolo este metrou până in centrul Sătmarului. Bine si astea tot de psd sunt făcute.
      De aia ziceam că votez cu ăștia.
      Că mna, ei sunt cu biserica și cu familia tradițională. Vezi Dracnea. Ce familie tradițională și-a tras,cu vreo 30 de ani mai tânără ca el. Sau Tăriceanu, la a 8 familie tradițională. Bine, in realitate doar 6. Dar încă nu a murit.
      Ori BOR. Cruci poleite cu aur si masini de 100.000 eur, iar enoriași își duc banii de medicamente la biseri Si ghici?
      Popa îi ia.
      Stimați sătmăreni.
      Dumnezeu vă vrea buni, nu proști!
      Votați fiecare cu cine credeți.
      Dar informați-vă corect și Votați în cunoștință de cauză.
      Nu vă mai urâți intre voi.
      O zi bună tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.