Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

EXCLUSIV. Primele imagini cu criminalul din Satu Mare, dus în faţa judecătorilor

EXCLUSIV. Primele imagini cu criminalul din Satu Mare, dus în faţa judecătorilor. Omul străzii care l-a asasinat azi noapte pe tânărul din Ardud în centrul municipiului Satu Mare, a fost dus în faţa judectorilor din Satu Mare, în urmă cu puţine minute, cu propunere de arest preventiv.

Criminalul tânărului din centrul municipiului Satu Mare este un cerşetor cunoscut drept “capul” cerşetorilor din oraș. El aduna bani şi de la ceilalţi cerşetori, fiind cunoscut ca fiind cel mai „forţos” dintre ei.

Potrivit surselor PortalSM, în ultimii ani el a primit nu mai puţin 75 de amenzi pentru cerşetorie şi scandaluri, amenzi pe care nu le-a achitat niciodată. El trăia din cerşit în zona centrală şi din banii luaţi de la alţi cerşetori.

Deocamdată, nu este foarte clar cum s-a petrecut tragedia de azi noapte, doar că cerşetorul ar fi solicitat bani tânărului, după care l-ar fi atacat cel mai probabil cu un cuţit găsit la un tomberon. Totul a durat o fracţiune de secundă, după care cerşetorul a fugit, fiind prins ulterior de poliţişti.

După această tragedie problema cerşetorilor a ieşit din nou în atenţia publicului. Dacă oamenii se plâng că nu sunt patrule de poliţie, poliţiştii se plâng că şi atunci când îi prind nu pot face aproape nimic. Dacă îi duc pe cerşetori la psihiatrie sunt eliberaţi după câteva ore sau zile, iar de când a izbuncit pandemia COVID-19 nu mai pot fi internaţi nici la adăpostul de noapte, pe motiv că nu testul efectuat şi pot răspândi virusul. În aceste condiţii, susţin poliţiştii, nu pot decât să aplice amenzi, care în final nu au niciun sens.

Citește și:

36 comentarii

  1. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Daca Politia Locala ar avea aceeasi grija pentru siguranta cetatenilor ca pentru verificarea tichetelor de parcare, poate alta era situatia acuma.
    Banuiesc ca o sa se faca in continuare ca nu ii vad cei din Politia Locala pe vanzatorii de tigari netimbrate din Piata Somes!

  2. cârcotaş Răspunde

    Ecuaţia e simplă: dacă toţi banii care se dau poliţiei locale ar fi daţi prin contract unor firme de pază şi ordine private pt. rezolvarea unor probleme punctuale alta ar fi eficienţa. Ai rezolvat problema, primeşti banii. N-ai rezolvat-o, nu primeşti nimic. Ăştia de la locală primesc salar indiferent ce fac. Sau banii să fie folosiţi, în cazul ăsta, pt. integrare, adăposturi organizate etc. Poliţia locală încasează nişte bani total nemeritaţi, trebuie desfiinţată. Ei, dar nici cu cealaltă poliţie nu mi-e ruşine! Am văzut cum seara târziu trag pe dreapta în anumite zone, iar prostituatele, în loc s-o şteargă, se îndreaptă spre aceştia. Oare de ce?

    • Vasile Răspunde

      Tare mi-ar place daca cineva ar verifica convorbirea mea din data de 26 08 2020 la orele 22:03 …am sunat la 0261807777 politia satu mare ….sa se auda cat de civilizat am vorbit cu *domnul* politist Si i-am relatat ilegalitatile iar el cat de ordinar a vorbit cu un cetatean de buna credinta!!!
      Degeaba suni la politie daca ei au alte interese si spagi!!!

      • Plotonieru' Răspunde

        Ai dreptate, acum cativa ani am avut ceva treaba pe la politia de pe Cuza Voda. Sa vezi aroganta si basini oficiale la plootenieru’ de la poarta, portaru. Am stat pe hol si am asteptat o jumatate de ora. Intre timp, ploootenieru’ se intretinea amical cu un ciorchine de tigani, ziceai ca se cunosc de cand ii lumea. Astia din urma erau la politie ca si la ei acasa( poate ei infractori notorii, eu un simplu cetatean cu taxele platite la zi). Plootenierul ii cunostea dupa nume pe fiecare. Mare umilinta am simtit in momentul ala.

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Pai mno, mai anu trecut pe vremea asta clanu suedejilor palarieri isi faceau poza de grup pe treptele IPJ, in timp ce sefu militziei se gandea sa cheme elicopteru sa-l scoata din cladire, ca se facea ora 16. Si te miri ca plotonieru e la “sarumana boss” cu suedejii de rand?

    • Baimarean din SM Răspunde

      ACUM am inteles eu de ce la voi in Satu cel Mare sunt asa putine cazuri de COVID! Pt ca toata atentia politiei si autoritatilor merge doar spre bietul virus in timp ce hoti, cersetori si talhari umbla liberi pe strazi si isi fac de cap prin oras. Mai multa siguranta ai in periferiile din Baia mare decat acolo in centru!

      • Smile Răspunde

        Bă, dute şi futeţi una să îţi revii la cap, lasă-ne cu vrăjelile tale, cunosc şi eu Baia Mare, şi ştiu ce îi acolo, rahat cu ochii.

  3. Marshall Răspunde

    Acesti tzigani jegosi sunt deja scoliti de alti tzigani. Au voie sa faca orice fiindca legea e prea blanda cu ei si ei cunosc foarte bine acest aspect.
    Are deja 75 de amenzi, 75. Cum ii dai amenda la unul, fara adresa, fara buletin.
    Centrul e plin cu ei. De la unicarm pana la Aurora full.

    • Fasz Răspunde

      Nu am înțeles de ce a murit tânărul. Nu cumva din neglijența doctorilor? De ce nu au chemat un elicopter?

  4. Ionica Răspunde

    Asta o mai ramas in Satu Mare…..tigani, prostituate, hoti, drogati si femei materialiste :(. Pacat de baiatu’ asta tanar .

  5. Plotonieru' Răspunde

    O murit… ca tu esti prost. Dupa ultimul neuron, pe care te caci tu insuti, pilotul de elicopter este de vina. Ca nu l-au chemat. As rade daca nu ar fi de plans.

  6. S Răspunde

    Noi stam in centru vechi.Parerea mea este ca ar trebui schimbată urgent legislația. Poliția lucrează degeaba,și da amenzi pe străzile,Crișan,Corvinilor,la Casa de Modă și autogara.Dau amenzi degeaba ca oricum nu plătesc si peștii urmăresc din mașini în apropierea poliției.Pana Guvernul nu schimba legea nu va fi absolut nimic.Prostitutia trebuie considerată infracțiune.Nu doar proxenetismul.

    • Plotonieru' Răspunde

      Mai am de povestit, si bune si rele… urmeaza…

    • Nha Răspunde

      Dupa parerea mea , prostitutia trebuie legalizata , ca de desfiintat si incriminat o faci degeaba . Asa ar castiga si statu niste bani nu numai pestii si s-ar putea controla putin ! Da cu ortodoxia asta a noastra ne tzatzaie curu de ce-o sa zica prea fericitii si luminatii .

  7. ... Răspunde

    @Plotonieru’. Lasă-l. E mare bou @Fasz ăsta! Ce să chemi elicopterul de la spital până la Casa Albă? Merge mai repede dar pe distanță scurtă până pleacă elicopterul ambulanța ajunge de trei ori. Mai ales că numai traversează podul. Aici nu mergem la impresia artistică. Păcat de tânăr. Probabil rana a fost prea adâncă sau a secționat ceva. Eu pe boschetar l-aș băga printre bolnavi de covid și l-aș închide fără să-i dau vreun tratament. Să moară până scuipă plămânii afară. Specimen din ăsta nu se poate numi OM.

  8. Cetățeanul revoltat Răspunde

    Ma adresez oamenilor de buna credință care își doresc un oraș mai sigur și mai civilizat :cu toții ne dorim îndepărtarea cerșetorilor, a prostituatelor, a persoanelor care vagabondeaza zilnic prin oraș insufland cetățenilor un sentiment de nesiguranță.. Problema cea mai mare e lipsa masurilor care pot fi luate în mod legal împotriva acestor persoane care deși nu au domiciliu nu pot fi pedepsite decât cu amenda, pe care bineînțeles nu o plătește și care deși ar trebui sa se transforme în activitate în folosul comunității nu se întâmplă asta din motive care îmi scăpa! Chiar dacă în Poliția Locala este loc de mai bine, nu este normal ca să o acuzam de toate relele din oraș de la traficul de țigări pana la vandalism și crima! Stimați concetățeni care doriți ca și mine un oraș mai curat și mai sigur faceți un apel la politicieni prin care sa se găsească soluții eficiente pentru rezolvarea acestor probleme care ne deranjează pe noi toți. Fără masuri sociale de integrare pe de o parte, iar pe cealaltă parte de constrângere a celor care refuza integrarea nu vom rezolva nimic, doar vor avea (unii dintre noi) satisfacția ca,, iar i-am făcut troaca de porci pe locali”! Cu stima un polițist local onest

  9. Ba Răspunde

    @cârcotas , cum ai putut sa debitezi idiotenia cu dsfiitarea politiei locale , ai mai auzit exemple in lume unde siguranta cetateanului sa intre in competenta firmelor de paza , saraca patrie , rau am ajuns ca sa auzim asemenea tampenii !

    • Plotonieru' Răspunde

      Ai dreptate Ba. Poate ar trebui ca ordinea publica sa fie asigurata de clanul Duduienilor. Sincer sa fiu am indoieli ca acuma nu este asa…

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      @Ba

      Desfiintam Politia Locala, nu cea Nationala.
      Si da, exista orase in Romania care au desfiintat Poliria Locala, ca nu prea facea multe pentru siguranta cetateanului.

    • cârcotaş Răspunde

      @Ba, idioţenie zici? Poate, dar cine mi-a scos-o din scăfârlie? Tocmai inutilitatea acestei instituţii. Eu am avut de-a face cu ea şi am probe că sunt inutili şi jalnici. Iar atâţia bani băgaţi în salariile unor oameni care practic nu fac mare lucru este un lucru aberant. Te asigur că n-ar mai fi picior de cerşetor dacă problema s-ar pune contractual. De ce ar face PL aşa ceva? Ca să încaseze leafa? O încasează oricum.

  10. Plotonieru' Răspunde

    Maine este liber, ca nu prezinta pericol public. A mai fost un caz, acum cativa ani, cu un talhar, in Solidaritatii, i-a dat in cap unei femei sa-i fure bijuteriile. A doua zi a fost liber, ca nu prezenta pericol public. Eu inteleg ca faptele functioneaza pe legi, dar ma gandesc ca si judecatorul are un dram de minte si de rationament.

  11. Cetățeanul revoltat Răspunde

    @circotas fii amabil și spune cum crezi ca se pot evapora contractual cerșetorii de pe străzile din Satu Mare!? Aștept luminarea de la o persoana extrem de utila societății, un om falnic, impunător nu asa ca și mine jalnic rău..

    • cârcotaş Răspunde

      Nu sunt o persoană extrem de utilă societăţii ci utilă mie, în primul rând. Lucrez sub contract iar dacă nu-mi fac treaba patronul mă pune pe liber. Printre cerşetori sunt mulţi veniţi din alte localităţi cărora, dacă le faci viaţa grea zi de zi acolo unde cerşesc, până la urmă îşi aleg alt oraş. Dar lor le place mult SM. Oare de ce? Contractul cu voi trebuie să fie pe îndeplinirea sarcinilor de serviciu şi rezultatul constatat. Ai zi de zi cerşetori în sectorul tău şi vrei în continuare jobul ăsta? Răspunsul vostru e ,,da” şi vă merge.

  12. anonymus Răspunde

    agentii de serviciu în noaptea crimei de la poliția locala și de la Pol Mun SM, OP sa fie sanctionați pentru că nu și-au îndeplinit sarcinile de serviciu!!!!!!!!!!!!
    în cazul în care nu s-a repartizat nicio patrula sefii să fie sanctionați că nu au luat măsuri să repartizeze patrule în zonă, atăt de la Pol Mun SM, OP cât și de la poliția locala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  13. Xman Răspunde

    Atât timp cât Poliția Municipiului SM este condusă de un desemnat incompetent, nu poate fi vorba de profesionalism!!!!!!!!! NU EXISTĂ OARE NIMENI COMPETENT SĂ OCUPE ACEST POST PRIN CONCURS??????? Alo domnu Stan??????????????????

  14. Fasz Răspunde

    Are 75 de amenzi,ok. Câte dosare penale are ? A mai comis infracțiuni ? A fost reținut pentru crimă ?

  15. ciprian Răspunde

    Cred ca doar o actiune de amploare si durata, de descurajare si cu repetitie( macar o luna de zile) care sa reuneasca mai multe institutii, Politia municipiului, Politia locala, politia transporturilor, Jandarmi, reprezentantii CFR-ului cu masuri ferme acolo unde este cazul…sunt destule locuri mizerabile in SM in care este nevoie de forta de munca in folosul comunitatii

  16. xxx Răspunde

    Există cerșetori pentru că sunt oameni care le dau bani îi încurajează și sunt curve pentru că au clienți deci nu doar poliția e de vină fără a încerca să îi scuz dar și noi avem partea noastră

    • Rodica Răspunde

      Așa e voi localnicii îi cresteti tineri și vigurosi le dați bani și îi încurajați să nu muncească

  17. cizmaru Răspunde

    De ce nu vedti adevaru politia locala este subordonata politiei nationale dece se acuza numai intro parte

  18. Nimeni Răspunde

    Mie mi se pare cazul acesta extrem de interesant din punct de vedere a cersetoriei. Ma axez pe acest aspect fiindca despre crima s-a comentat pe larg. Din cate am inteles el colecta banii de la ceilalti cersetori, in numele cui? Unde duce pista aceasta pe care umblau banii de la cersetori. Eu cred ca ar trebui sa lamurim odata pentru totdeauna ce este cu acest cersit, activitatea care noua ca romani ne dauneaza enorm. Sau pe cararea aceasta sinuoasa nu este voie sa se mearga.

  19. Boohoohoooo Răspunde

    Oare ar trebui sa avem noi grija de noi? Sa incepem noi, cetatenii de rand, sa ii fugarim pe acesti indivizi? Sa se teama de noi? Ca altfel, aparent, nu vad solutie. Desi nu as vrea sa para instigare, Doamne fereste, dar daca cei care ar trebui sa ne asigure siguranta nu isi fac treaba, va trebui sa o facem noi…inca suntem mai multi ca ei..inca.. dar cine stie pentru cat timp. Ei se inmultesc iar pe noi ne ucid..cu sange rece..in plina strada… Se va ajunge in acel punct, in pasul asta, in care cetateanul de rand nu va mai suporta sa iasa cu frica din casa, seara, la o pizza, in centru…in care parintele nu va mai putea sta cu frica in suflet gandindu-se daca ii mai vine acasa copilul sau nu… Gasiti solutii, domnilor, pana nu e si mai tarziu decat si asa e. Situatia asta poate degenera in ceva si mai urat…

    • Hooobooobooo Răspunde

      Şi pe mine m-a abordat un cerşetor insistent iar când a văzut că nu primeşte nimic a zis ostentativ: Ia să vedem ce număr are maşina asta (a mea) SM-05…Adică o ameninţare voalată că mă are în vedere, şi-mi face ceva cu maşina. Nu amendă ci bătaie la curu gol altfel nu se vor cuminţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.