Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

ȘAH. Frații Abel și Balazs Kovacs au dominat turneele de U8 de la Miercurea Ciuc

În cadrul turneului internațional de șah “XXIII. Caissa” de la Miercurea Ciuc au fost incluse: Turneul Internațional “VII. Balogh Janos Memorial grupa U14 si U8”, în perioada 18-25 august 2020 și Turneul de Dezlegări pentru U8, U10, U12, U14 din 23 august.

Este primul turneu oficial de șah din România de la startul pandemiei de Covid-19. Totul s-a desfășurat pe terasa unui restaurant, iar participanții au fost nevoiți să respecte măsurile care se impun în această perioadă. S-au folosit măști de protecție, s-a păstrat distanța de 2 metri între mese, n-a lipsit dezinfectantul, temperatura a fost luată înaintea partidelor, iar turneele s-au desfășurat fără spectatori, doar cu persoane implicate în organizare, participanți și oficiali.

La Miercurea Ciuc s-a prezentat și CS Voința Satu Mare cu doi sportivi, frații Balazs și Abel Kovacs. Și de această dată șahiștii pregătiți de antrenorul Ciprian Muntean s-au descurcat foarte bine. Este o dovadă în plus a talentului pe care-l au, că se află pe drumul cel bun și că n-au pierdut timpul în pandemie continuând să se pregătească.

La Grupa U8 a turneului “VII. Balogh Janos Memorial” au mutat piese 8 șahiști. Deși are doar 6 ani, Balazs Kovacs a câștigat turneul cu 6,5 puncte din 7. Abel a încheiat pe locul 4 cu 4 puncte, dar el s-a revanșat la concursul de dezlegări unde a încheiat pe primul loc la U8. Balazs a ocupat aici locul 4.

În altă ordine de idei, în perioada 17-18 august s-a desfășurat un concurs național online rapid de juniori, de selecție pentru Campionatul European Online. La U12 au participat 80 de șahiști. Balazs a acumulat 4 puncte din 7 și a încheiat pe locul 26 în clasamentul general, respectiv pe locul 2 la U8.

Pentru cei doi șahiști urmează Festivalul Internațional de Șah de la Satu Mare. Ediția cu numărul 7 se va desfășura în luna octombrie, într-un mod mai restrâns. Dar alte detalii vom prezenta în curând.

2 comentarii

  1. h Auleu Maica Răspunde

    Felicitări copii…felicitări antrenorului…!

  2. Bogu Răspunde

    Bravo baietii !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.