Ultima actualizare: azi, 15:10

Naţionale

Școala va începe fără triaj epidemiologic: „Durează și provoacă înghesuială la ușa școlii”

Școala începe fără triaj epidemiologic. Ministerul Sănătății a decis să renunțe la procedura prin care copiilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de începerea orelor. Durează și provoacă înghesuială la ușa școlii, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil, potrivit Digi24.

Acesta a spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții vor fi aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor.

Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății: “Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.

Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase”.

În urmă cu exact o săptămână, Klaus Iohannis a anunțat că școala începe pe 14 septembrie și a prezentat cele trei scenarii care ar putea fi aplicate. 

Guvernul nu a venit nici până acum cu o decizie finală.

În București, directorii de școli și primarii încearcă să se pregătească pentru ce va urma. Spun că scenariul galben, în care elevii merg alternativ la cursuri, ar fi cel care ar permite respectarea măsurilor de siguranță. Însă acesta duce, practic, la dublarea activității profesorilor.

6 comentarii

  1. ... Răspunde

    Deci din toamna va fi show. Imi imaginez cum se va respecta distantarea la clasele elementare. Cel care a inventat ca nu trebuie triaj e batut in cap. Pana acum la fiecare inceput de scoala dupa o vacanta era obligatoriu! Sau se face asta intentionat? Ce conteaza acum, timpul ori sanatatea?

    • Der Doktor Răspunde

      Triajul acela cu temperatura e zero ! In primul rand termometrele acelea merg anapoda ,apoi poate avea cineva neinfectat temperatura de la altceva si un asimptomatic sa nu aiba .Oricum ,adultii care ar trebui sa fie intelepti si intelegatori nu respecta nimic , cum sa respecte copii ,care nici nu inteleg despre ce e vorba.
      Tinerii de 15-18 ani chefuiesc in parcuri noaptea ,grup fara nici o distantare , nici nu se gandesc ca pot lua virusul ,duce acasa , omori un parinte ,familia intra in incapacitate de plata pt rata la locuinta ,ajunge pe drumuri….. pare scenariu science fiction , numai ca se intampla….
      Israelul care a fost prima tara care a trecut prima faza cu minim de infectari , decedati , a dat drumul la relaxare , acum incep sa restranga tot , inclusiv sa inchida scolile.

  2. realitatea Răspunde

    Îmi și închipui “triajul” făcut pe șirul țiganilor.
    Piranda către puradel gata de plecare la școală:
    -Te-ai spălat bre pe mână?
    -Da, săptămâna trecută!
    -Bine, atunci poți merge la școală!

  3. Altu Răspunde

    No,amu tatzi om peri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.