Ultima actualizare: ieri, 22:26

Externe

Ungaria înăsprește regulile de trecere a frontierei de la 1 septembrie

Ungaria îşi va înăspri regulile de trecere a frontierei de la 1 septembrie, în condiţiile în care numărul de noi contaminări este în creştere în ţările vecine, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban la radioul de stat, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„Când va începe noul an şcolar, nu vom mai putea menţine sistemul de trecere a frontierei care a funcţionat în timpul verii”, a spus Orban.

Conform actualelor reglementări, persoanele care se întorc în Ungaria din ţări cu rate de infectare mai mare trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, exceptând cazul când prezintă două teste negative pentru coronavirus.

Până vineri, Ungaria a raportat în total 5.046 de cazuri de coronavirus, dintre care 609 decese.

Sursa: Digi24

14 comentarii

  1. Antipol Răspunde

    Ungaria ia masuri, cu toate ca au intre 12-40 infectati noi, 7 la terapie intensiva si 3 morti intr-o saptamana!
    La noi le arde de alegeri…

    • Ana Liza Răspunde

      Nu dezinforma. In Ungaria restrictiile sunt mult mai severe decat la noi. Am si eu multi prieteni la Budapesta, acolo nu mai au curaj oamenii sa aiba o parere pe online ca ii ia politia.

      • Kovacs Răspunde

        Ce restrictii mai aspre ca la Ro? Concerte,zilele satului, evenimente culturale, cu max 500 persoane? Si cum iese cineva intra altul. Politia din Hu de maine merge sa controleze masca in trenuri si autobuze, amenzi nu prea dau, numai daca esti recalcitrant dar pot sa te deie jos, daca nu vrei sa pui masca….

    • Ana Liza Răspunde

      Apoi ii adevarat si ce spui tu, daca poarta sau nu masca, dai in p…la mea. Numai sa nu-l critice pe Viktor Orban.

  2. Valer Răspunde

    Au rata de deces foarte mare,printre primele 5-6 tari din lume .

    • garcea Răspunde

      Cred ca esti prost informat…. au 609 decedati …..calculele fa-le singur….
      Deja fabrica propriile ventilatoare medicale , o inovatiu in domeniu .Au inceput si fabricarea de teste proprii care au o precizie mare .

    • H&R Răspunde

      Valer tu pe care lume traiesti?

    • valer Răspunde

      Ori nu ati inteles ce inseamna rata deces,ori traiti voi pe alta lume. Din 5.046 de infectati,sa ai 609 morti este o rata foarte mare de deces, in jur de 12%… deci unguri si voi ca nu intelegeti un comentariu sunteti varza.

      • realitatea Răspunde

        Asta se prea poate dar la ei nu porti masca, abia mai sunt cazuri, restaurantele de mult sunt deschise si la meciuri stadioanele sunt pline la 30% din capacitate. Economia functioneaza si nu tremura majoritatea ca raman someri pe veci. Trage tu concluzia @valere.

        • valer Răspunde

          Unele persoane ar putea zice ca au asa putine cazuri ,pt ca se testeaza doar cei cu simptome grave…de aici reiese asa mare rata de deces. E doar o teorie.

          • realitatea

            Chiar că nu e așa. Diferența dintre noi și ei este că ei au tratat din start problema cu seriozitate în ideea că pandemia trebuie rezolvată. Noi în schimb tot dăm cu stângu-n dreptu. La Budapesta nu merge la Viktoraș diktatoru cu balcanisme dâmbovițene. Chiar nu merge. Noi avem multe cazuri că tot retestăm la două săptămâni pe aceeași de la DGASCP și pe cei de la azile de bătrâni. E foarte jenant. Ne merităm soarta. Dar încă nu au fost distribuite de guvern măștile la cei săraci. Adică după 6 luni! Una spunem alta facem. Apoi va începe școala. Să vezi tu atunci cifre!

        • The Diktator Răspunde

          Poate ti-ar place asa o dictatura. Esti naiv copile, habar nu ai ce inseamna dictatura. Trebuia sa-ti dea soarta sa traiesti in dictatura sa vezi ce bine este. Mai aveai tu internet? Drept de opinie sau LIBERTATE? Mai aveai ceva drept de opinie? De ani de zile vor ungurii adevarati, aia din Ungaria sa-l dea jos. Vezi rezultatele alegerilor din Budapeste. Nu mai pot, asa cum Lukasenko va fi vesnic asa va fi si Orban Viktor vesnicul conducator. Poate ca unii dintre voi ati merita asa, un pic de DIKTATURA, sa vedeti ce inseamna, ca altfel vorbiti asa, ca sa vorbim vorbe…

      • Statistics Răspunde

        Cateodata cifrele nu sant concludente, , se ia numarul de cetateni romani 18 mil din care au murit peste 5000 si din 9 mil unguri putin peste 600……asta spune gradul de respectare a legilor, igienei. La inceput, in prima luna ungurii erau cu toti parametrii la juma cat romanii, de aici se vede ca la ei e mai buna situatia si la noi s-a stricat. Noi la infectare stam mai prost ca germanii etc…. Care sunt de X ori mai multi

        • Ana Liza Răspunde

          Bun, perfecta analiza, te rog sa analizezi si situatia de la inceput, prima faza, si dupa, a doua faza. Si de ce in a doua faza au explodat cazurile. Fara simpatii politice. Fi obiectiv si rational.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.