Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Adrian Ștef: ”Prioritățile mele sunt dezvoltarea agriculturii și a economiei județului, pentru a crea locuri de muncă bine plătite”

Adrian Ștef, candidatul ALDE la președinția Consiliului Județean Satu Mare a declarat că printre prioritățile sale se numără dezvoltarea agriculturii și a economiei județului. El a spus că astfel se pot crea locuri de muncă bine plătite pentru sătmăreni.

,,În mandatul meu anterior la conducerea județului, am fost unul dintre cei mai mari susținători ai producătorilor agricoli sătmăreni, iar un sprijin concret l-am dat atunci când Consiliul Județean a contribuit la finanțarea Grupurilor de Acțiune Locală, ce reprezintă interesele fermierilor din fiecare regiune și le asigură posibilitatea accesării fondurilor europene pentru dezvoltarea activității lor.

Tot prin aceste GAL-uri intenționez să înființez, în următorul mandat, câte un centru de preluare, depozitare, prelucrare și valorificare a legumelor și fructelor în fiecare regiune a județului.

De asemenea, este necesară înființarea unor mici abatoare, poate chiar mobile, pentru ca sacrificarea animalelor și prelucrarea cărnii să se facă în condiții sigure din punct de vedere sanitar-veterinar.

O prioritate a următorului mandat va fi redeschiderea tuturor târgurilor pentru speciile de animale care nu sunt purtătoare de boli.

Îmi propun ca și în următorul mandat să promovez produsele tradiționale și să susțin producătorii locali, inclusiv prin realizarea unei platforme online, unde, după înregistrare și cu respectarea legislației în vigoare, vor putea să-și valorifice produsele.

Voi susține în continuare toate formele asociative, precum Asociația Județeană a Crescătorilor de Taurine, Asociația Județeană a Crescătorilor de Bovine Genetica, Asociația Viniviticultorilor din Podgoriile Tradiționale Sătmărene, Asociația Crescătorilor de Animale, a Legumicultorilor și Pomicultorilor, Asociația Producătorilor de Pălincă din Nord-Vestul României, Asociația Apicultorilor, cu atenție deosebită pentru membrii acesteia din urmă, cărora le vom asigura subvenții sau alte forme de sprijin financiar în anii cu producție mai slabă de miere.

Toate aceste măsuri vor contribui în mod evident și la dezvoltarea altor ramuri economice conexe. Activând eu însumi în domeniul privat, cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă antreprenorii și știu că orice ajutor din partea autorităților este binevenit. Chiar dacă o instituție precum Consiliul Județean nu poate să asigure în mod direct finanțare pentru dezvoltarea afacerilor, ea poate să susțină și să promoveze firmele sătmărene la târguri internaționale sau în fața partenerilor externi, a conducerilor județelor cu care suntem înfrățiți, ceea ce am de gând să fac în următorul mandat.

De asemenea, voi iniția un parteneriat instituțional între Camera de Comerț, AJOFM, ITM și Inspectoratul Școlar, care să fie consultate în mod constant în vederea sprijinirii inițiativelor oamenilor de afaceri sătmăreni.

Consiliul Județean poate și trebuie să contribuie la crearea unor locuri de muncă plătite decent, care să-i țină pe tineri acasă ori să-i aducă înapoi din Diaspora, prin atragerea de noi investitori în urma înființării unor parcuri industriale în parteneriat cu orașele Ardud, Tășnad, Livada și Negrești-Oaș. Voi avea grijă ca aceste investiții să se realizeze în următorul mandat.”

Un comentariu

  1. Mincinosule Răspunde

    Așa, cum îți plătești tu oamenii care lucrează pt tine, ca și pe niște sclavi? Rușine mincinosule. Mai bine fă-ți o la bă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.