Coronavirus Satu Mare: 12 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 20 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 112.781 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
89.771 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.231 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.
Până astăzi, 4.435 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 19.09.2020 (10:00) – 20.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (20 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.
32 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.120. Dintre acestea, 470 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.223.462 de teste. Dintre acestea 13.391 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.937 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.454 la cerere.
Pe teritoriul României, 12.160 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.752 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 39.130 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 7 persoane.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 802 apeluri la numărul unic de urgență 112.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 949 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 285.355 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii. Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiţionată de genetica fiecăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de Covid 19 şi care nu”, a precizat dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca.
Medicul explică şi mecanismul prin care virusul ajunge să devasteze întregul organism prin răspunsul imun exagerat.
“Toate organele vor fi afectate de prezenţa acestor molecule inflamatorii, şi, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”,
Sunt 3 săptămâni de când văd că vârsta pacienţilor care prezintă forme grave începe să scadă. Ceea ce înseamnă că pacienţii tineri încep să dezvolte şi ei forme severe. La începutul epidemiei în România am avut categorii de pacienţi tineri, iar aici mă refer la persoane între 27 de ani până la vârsta de 90 de ani, undeva la începutul verii vârsta a crescut şi nu am mai avut persoane tinere.
În momentul de faţă se observă o reapariţie a formelor grave la persoane tinere, şi aici mă refer la persoanele în vârstă de 40 de ani. Mi-e teamă că virusul a început să aibă mutaţii foarte serioase. Dacă până acum ‘proteja’ copiii, dacă putem spune aşa, între ghilimele, se pare că în momentul de faţă acest lucru nu se mai întâmplă şi riscăm să ajungem într-un moment critic.
Etapa trei a epidemiei va afecta tineretul practic imun la aceste faze, așa se pare. Încă suntem în etapa 1. Să nu am dreptate.😥😤😱
Oricum e dezastru ce ne așteaptă dacă are dreptate Rafila că mai ține 3 ani! Ce vom face încă 3 ani! Aștept sugestii de la alarmiștii profesioniști care spun să stăm acasă și distanțare-distanțare. Nu ajunge, nu pricepeți odată? Trebuie testare supermasivă pentru identificarea în fază incipientă a celor pozitivi! În vest deja începe schimbarea de abordare.