Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Coronavirus Satu Mare: 18 cazuri noi înregistrate în județ, în ultimele 24 de ore

 Până astăzi, 9 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 98.304  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 41.002 pacienți au fost declarați vindecați și 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.  

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 08.09.2020 (10:00) – 09.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 51 de decese (32 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani. 49 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.137. Dintre acestea, 459 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.990.587 de teste. Dintre acestea 24.043 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.142 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.901 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 254 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 9 septembrie.

33 comentarii

  1. guvidu Răspunde

    incepe sa se strice treaba…..si inca scoala nici nu a inceput….

    • Bibanu Răspunde

      Recomandare pt guvizi și nevertebrate care urmăresc cu sfințenie știrile: de luni 14.09.2020 se poarta 5 perechi de măști pe fiecare gaură a corpului,se face baie în dezinfectant,preferabil clor în concentrație mare,izolare la domiciliu măcar 10 ani până trece virusul. Să ne vedem sănătoși în 2030. Vă mulțumesc!

      • @bibanu Răspunde

        vede-te-as saramura!

      • ... Răspunde

        Caz concret din județul Brașov. Dar sunt sigur că nu e caz singular. O familie se hotărăște se plece în concediu în Grecia. Zis și făcut. Dar trebuie test covid fresh la greci. Se înscriu pe listă și așteaptă. Între timp se răzgândesc și nu mai pleacă. Nici testul covid nu mai fac! Dar surpriză, sunt anunțați că au test pozitiv! Aceste amatorisme alimentează că nici nu e coronavirus, e doar o conspirație mondială. Eu nu spun asta. Dar cineva din grupul ăsta fantomă care cică comunică are explicație pe această speță? Pentru că m-a făcut curios!🤔😮 Ca și cazul din Porumbești de la noi cu 5 țigani care de fapt îs 4 cu test pozitiv dar de fapt sunt negativi? La cât mai mulți???

        • rodica Răspunde

          Draga peste ii stiu pe cei din Brasov si ai dreptate doar ca ei nu s-au mai prezentat la testare si asistenta tipic romanesc a bagat pe altii in locul lor .Apropo lista de asteptare e de 5 zile Pricepi sau vrei sa iti mai explic?

          • @rodica

            Cele trei puncte ,,ştie” ,,sigur”, eu în ele mă încred.

      • Altu Răspunde

        @bibanu ,hai că ești tare😁. Dar zi-le până la capăt: masca obligatoriu noaptea în somn, că atunci umblă mai abitir, așa ne zic autoritățile. Alimentele ținute macar 2 ore în spirt sau alți dezinfectanți, să fie siguri. Apa din ciorba înlocuită cu domestos,sex numai pe la spate, etc. Dacă ascultă de sfaturile astea sigur nu mor de Covid. Oameni buni e doar un pamflet să nu luați indicațiile de bune.

        • ... Răspunde

          Io propun ca să ne tragem toți fiecare în câte un prezervativ uriaș ca și Leslie Nielsen și Priscilla Presley în “Naked Gun”. Nu se știe niciodată!😜 Dar eu îi văd în stare pe ăștia inclusiv să interzică sexul. La cât de …. sunt!😱

  2. Irina Asistenta Răspunde

    Elly, în vârstă de 37 de ani se pregătea să participe la Maratonul de la Londra când a început să dezvolte simptome ale Covid-19, în luna martie. Șase luni mai târziu, ea spune că încă suferă de simptome, deși nu mai are virusul.

    Meredith, în vârstă de 22 de ani are o poveste similară. Ciclistă pasionată, Meredith a observat că are simptome în aprilie. Și ea se simte în continuare, la aproape o jumătate de an de la infectare, ca și cum virusul n-ar fi dispărut din organismul ei.

    Citiți și: Poveștile bizare ale copiilor care s-au vindecat de COVID-19, dar continuă să aibă simptomele bolii

    „Nu am fost îngrijorată în legătură cu virusul atunci când a apărut. Mi-am spus mie: «Sunt sănătoasă, sunt în formă, dacă îl iau nu are ce să mi se întâmple». Acum mă simt de parcă am uitat cum e să fiu normală”, a spus Meredith. Ea a adăugat că nu se mai poate bucura de vechiile hobby-uri pentru că orice fel de activitate fizică o epuizează complet de energie: „Abia puteam să mai respir sau să merg. Mușchii mă dureau îngrozitor și simțeam furnicători pe picioare”.

    Colegiul Regal al Medicilor din Regatul Unit a propus ca pentru oamenii care încă mai suferă de pe urma coronavirusului deși s-au vindecat să se realizeze o rețea de clinici post-Covid care să-i ajute.

  3. ... Răspunde

    Dragă @Rodica. E vorba de prieteni buni pe care îi cunosc personal. Ei m-au sunat pe mine și au fost de-a dreptul stupefiați. Acum tu sau alții de aici înțelegrți ce vreți. Eu am cerut dacă cineva poate să-mi explice. Mie nu mi se pare normal. După tine pe cine să cred? Pe prietenul tău care dă date exacte și concrete sau pe grupul ăsta al lui pește prăjit pe care nici nu poți întreba, nici nu poți verifica.

    • Soimul Patriei Răspunde

      Io zic sa-ti faci o laba, ca ti-a urcat sperma la creier, ti-a inecat aia ultimii 2 neuroni si vorbesti prostii. Cacaturi de astea pot sa spuna si copiii de grupa mica. Spune si tu ceva mai inteligent…

    • Altu Răspunde

      @irina,cei ca tine care nu deranjează pe nimeni, îmi obligă copilul să stea cu cârpă pe față la școală. Cei care nu vor mască pe cine deranjează. Protejează- te dragă cu câte măști vrei,fa zece vaccinuri,nu îmi impune regulile voastre tâmpite,de fricoși. Nu îmi intoxicați copilul cu masca voastră. Vreți să trăiți în spaimă și teroare treaba voastră. Unii vor să trăiască normal.

      • rodica Răspunde

        De zeci de ani doctorii opereaza ore in sir in fiecare zi cu masca si nu s-au intoxicat si nimeni nu a facut scandal ca sunt periculoase si dontr-o data mastile ne pun viata in pericol , serios?

        • ... Răspunde

          Aici e vorba mai mult de frica indusă artificial, de partea psihologică. Și să fim serioși, e vorba de copiii minori care nu prea înțeleg mare lucru. Dar le va afecta 100% dezvoltarea personală. Roadele le vom culege cu toții. În primul rând generația asta va fi incapabilă la altruism, dăruire, omenie. Toți vor fi niște roboței închiși fiecare în lumea proprie, în chesonul monouman.

        • irpef Răspunde

          Nu e același lucru. Operația trebuie făcută în mediu steril, totuși se deschide corpul uman pentru intervenție. Sau vrei ca de acum încolo să ne spălăm exact ca și doctorii după fiecare contact?

        • Altu Răspunde

          @rodica, ăia sunt doctori sunt obișnuiți,nu compara cu copii. Ai copil, îl vrei cu mască foarte bine. Eu pe al meu nu vreau să îl nenorocesc de mic,eu îmi iubesc copilul. Plus că toată ziua e la joaca cu cei care stă în clasă,acolo nu ia covid. Și dacă îl ia, care e problema? Tot așa poți fi călcat de mașină sau omorât de boschetari. Tineti-va copiii în casă, dații cu tone de dezinfectant,e foarte sănătos. Cine nu are copiii ,ca porcul de Johannis, să tacă.

      • copilu' lui Irina Răspunde

        Mă nene, nu-ţi impune nimeni nici o regulă atâta vreme cât îţi ţii copilul acasă. Dar tu vrei să-l trimiţi la şcoala statului nerespectând regulile acestuia. Statul îţi impune reguli, nu te lega de oameni care n-au nici o vină. Cu mine în bancă nu va sta!!!

      • unu Răspunde

        1.eu cred că nu ai copil la școală!!!
        2. dacă totuși ai, ce faci îl ții acasă? îl privezi de dreptul la educație?
        3. așa e în democrație, nu faci ce vrei!!! respecți reguli și pe ceilalți din jurul tău! 😁 😁 😁

        • Altu Răspunde

          @unu,eu dacă nu suportă masca, nu îl mai trimit la școală. Mai bine prost și sănătos, decât deștept și bolnav. Oricum cu 8 clase ai șanse să ajungi parlamentar,ministru,etc. Dacă mâine bagă regulă că trebuie să îți tai o mana,ce faci, accepți doar pt unii sunt de acord?

          • unu

            hai să fim serioși! e o metodă de bun simt recomandată de 99.99 % dintre medici și este folosită în multe țări. Din păcate, o perioadă bună de timp va trebui să ne obișnuim cu ea.

    • rodica Răspunde

      Eu cred ce spui tu doar ti-am dat o explicatie logica. Multi vroiau sa plece in concediu si aveau nevoie de test dar timpul de asteptare era de 5 zile adica era plin. In momentul cand prietenii tai au renuntat cineva a bagat in fata pe altii dar pe numele lor ,contra plic fireste nu se asteptau la un rezultat pozitiv si iata ca prietenii tai sau trezit ci covid desi altii sau testat . Capisci?

  4. ... Răspunde

    Și încă un lucru @Rodica! După ce că i-au făcut pozitivi fără să fi făcut testul !!! li s-a zis să se interneze de urgență la contagioși covizi !?!?!? Dacă ți se pare normal …..😱😥🤔😤

  5. Boohoohoooo Răspunde

    Vad ca inca parerile sunt impartite. Voi nu aveti un prieten care s-a imbolnavit? O cunostinta? Eu am aflat din presa, ca un amic, o persoana draga mie, a decedat. Dupa investigatii ulterioare, am aflat ca era din cauza acestui virus. Nu mi-a venit sa cred.. Deci va inteleg pe cei pe care deranjeaza masca aia atat de tare, pe cei care vreti ca copiii vostri ( scuze cacofonia) sa stea linistiti la scoala, dar va intreb ceva: sanatatea voastra nu este importanta? Stii ca dupa ce esti bolnav,ai da orice si oricat doar ca sa fii sanatos? Si eu eram sceptic cumva in ceea ce priveste covidu’ asta insa a lovit prea aproape… feriti-va cum stiti mai bine.sanatate!

    • ... Răspunde

      Dragul meu. Îți scriu asta drept răspuns ție dar și celorlalți. Eu am trecut prin covid cu toată familia mea la sfârșitul lui februarie când totul era trecut doar o gripă mai rebelă care se tratează ca de obicei cu ceaiuri și cu odihnă. Mai ții minte? Am citat din KWI. Între timp brusc am schimbat oficial macazul. Dar cum se face că eu acum nu pot să fac testul ulterior decât contracost because nu sunt considerat grup vulnerabil (în februarie mi se spunea să nu mă vait atâta că nu sunt copil mic) și astfel să aflu dacă am anticorpi? Mereți voi cu toții undeva! Dar numai la noi mai vuiește teveul toată ziua cu #covidul și cu #poartămască! Serios, deja e prea penibil. Eu mă protejez, oricum mă spălam și înainte pe mână dar colectarea măștilor uzate??? Cu asta se ocupă cineva? Sau cei care senin merg pe stradă și trag o flegmă? Asta nu ar fi important?
      Părerea mea e că ori facem cum trebuie ori nu facem. Ori distrugem toți virușii din lume ori nimic.
      PS. Covidul prin care am trecut a fost al naibii. Asta serios spun. Febră 40 (eu nu prea fac febră, nici la pneumonie), a ținut 3-4 zile ca niciodată, tot revenea și revenea, amețeli, poftă-gust zero, tonus muscular zero. Ziceai că nu ai forță nici să te ridici din pat. Era greu nu ai dă respir. Am stat cam 10 zile fără să ies din casă. După postarea asta aștept salvarea, izoleta ca să mă bage în carantină așa ulterior după 6 luni. Cu covidul ăsta nu se știe niciodată! Deci nu spun că nu este. Dar nu mai faceți excese. Trebuie tratat ca atare. Profesionist. Nu pompieristic cum facem noi. Vezi proiectul deportării tuturor seniorilor trecuși de 65 de ani și cazarea lor obligatorie separat. Altă tâmpenie!

      • rodica Răspunde

        Iti donez eu pe cont 80 lei sa faci testul anticorpi la Coica trimite te rog contul de la Transilvania

        • ... Răspunde

          Da’ știu și eu că la Coica toți ies negativi. Așa spune radioșanț. Oricum din banii ăia nu are cum să le facă.

    • Altu Răspunde

      @boohoohoo,eu nu cunosc pe nimeni cu covid,dar cunosc destui care au sau au avut cancer,care fac dializă , boli cardiace,etc. Boli mult mai mortale decât covidu vostru și pe nimeni nu interesează. Interesant că nimeni nu mai vorbește de cancer, până acum toate erau anti și pro cancer. Eu am mai spus prefer de o sută de ori să am covid decât cancer ,la ăla sigur nu ești asimptomatic. De unde știi că prietenul tău a murit de covid, că așa zic doctorii. Tu îi crezi,pe preot îl crezi? În cel mai rău caz a murit CU covid nu DE. Problema e că spaima unora distruge viața tuturor. De ce nu adoptați aceași atitudine și față de alte boli. Mască poartă lumea dar la țigară și alcool sau porcăriile cu e-uri care le îngurgitează zilnic nu. Sunt atâtea chestii care nu au sens cu virusul ăsta de parcă jucăm intr- un film prost în care noi suntem actorii principali.

  6. covid 19 Răspunde

    Facem ce facem şi ne întoarcem la a discuta nimic. Aici e vorba de o pandemie asupra căreia planează temerea că poate să se întindă într-un mod catastrofal. Ce are a face comparaţia cu morţii din accidentele de circulaţie şi cu morţii de cancer? Cancerul are (la noi în ţară) un parcurs previzibil pt. majoritatea cazurilor care duce la groapă( nu şi în cazul depistării precoce la unele). Dar asta se ştie de toată lumea. Ăia cu Covidu’ dau colţul pt. nimic: o neglijenţă, un hazard, o comorbiditate… Pentru ăştia se mai poate face ceva: prevenţia. În plus, pandemia este o chestiune de sănătate publică, nu individuală. Ei, dar ce te faci când toată ziua, bună ziua unii găsesc nod în papură să bagatelizeze regulile? Auzi, cică dacă nu se colectează măştile şi dacă unul flegmează în drum atunci n-are rost să purtăm masca. Noaptea minţii. Sau dacă ai trecut uşor prin boală atunci totu-i o făcătură.

    • Altu Răspunde

      @covid,ce catastrofa frate. Catastrofa fac ăștia cu regulile tampite.Cum îi cu ăia care mor că sunt neglijați? Ăia nu contează, numai covidatii. Și interesant că o grămadă de artiști, politicieni,sportivi au covid dar nu au nimic. Numai oamenii simpli fara relații dau colțul. Poarta masca aia până îi muri asfixiat,dar lasă pe cei care vor să respire în pace. Stai 8 ore cu ea pe moacă și apoi comentează. Ăștia vor să îmi omoare copilul cu masca lor. Pai să facă școala de pe hol cum a zis Arahat,e mai sănătos pt el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.