Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Coronavirus Satu Mare: Numărul de cazuri a fost rectificat

Numărul total de cazuri aferent județului Satu Mare a fost rectificat, anunță Grupul de Comunicare Strategică, astfel că, în județ avem cu trei cazuri mai puțin.

Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 104.187 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 43.244 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.374 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 692  cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

*Numărul total de cazuri aferent județului Satu Mare a fost rectificat.

Până astăzi, 4.185 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 13.09.2020 (10:00) – 14.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 de decese (14 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la categoria de peste 80 de ani. 21 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.134. Dintre acestea, 456 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.088.975 de teste. Dintre acestea 7331 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.854 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.477 la cerere.

3 comentarii

  1. Sm Răspunde

    Cei mai tari din țară. Ha – ha -ha. Să nu mai zică lumea că nu se fac testări pe bune cu teste de calitate

  2. asistent Răspunde

    Charlie Russell are 27 de ani și este unul dintre pacienții cu boală post-Covid, o afecțiune pe care medicii din toată lumea se străduiesc să o descifreze.

    În a 182-a zi după ce s-a infectat de Covid-19, britanicul Charlie Russell încă nu are putere să facă multe din lucrurile pe care le făcea înainte. Nu mai mace jogging, nu se mai plimbă, nu mai iese în oraș și nici măcar nu merge la serviciu, pentru că nu are putere să facă nimic din toate acestea. „Dacă aș fi știut că o să fiu atât de bolnav, aș fi luat totul mult mai în serios în martie”, a declarat Russell pentru The Guardian.

    „Dar atunci se spunea că o persoană tânără infectată, cel mai probabil, nu va avea deloc simptome. Sau ar putea fi bolnavă câteva săptămâni și gata”, a mai spus el.Însă, Russell a avut dureri toracice atroce, migrene chinuitoare, probleme grave de respirație, amețeli și epuizare, fiind unul din pacienții care suferă de așa-zisul „Covid lung”, adică are simptomele coronavirusului o perioadă mai lungă de timp.Russell, care este fotograf specializat în teatru, nu a mai lucrat de când s-a îmbolnăvit – adică 14 martie.

    Boala lui a durat două săptămâni, după care s-a simțit bine, însă după câteva zile a început să aibă dureri teribile în piept, „ca și cum cineva stătea pe mine”. Acum este unul dintre cei 500 de pacienți care participă la un studiu clinic privind impactul Covid-19.

    „Când oamenii refuză să poarte măști sau chiar să respecte cele mai elementare reguli de distanțare socială, este foarte, frustrant. Aș vrea să-i avertizez și să le spun că trăiesc cu asta de șase luni”, spune Russel.

    Înainte de a se îmbolnăvi, Russell alerga 5 km pe zi, iar acum luptă să urce scările.

  3. ,Pipo Răspunde

    Bună treabă 👍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.