Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Cosmin Rațiu despre Radu Panait: ”Când nu ești împăcat cu tine însuți”

Dezbaterea de la postul local de televiziune ITV rămâne de pomină pentru felul în care s-a prezentat unul dintre contracandidații mei, reprezentantul USR – PLUS, Radu Panait.

Neștiind cum să mă adresez, i-am spus în mai multe rânduri ”Domnul inginer”, raportându-mi apelul la activitatea sa din domeniul IT, despre care auzisem pe rețelele de socializare, dar, spre surprinderea mea, nu m-a corectat niciodată, el nefiind inginer de profesie, ci absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, ceea ce m-ar fi îndreptățit să-i spun ”Maestre”.

Punând la o parte ignoranța sa totală în domeniul administrației publice, de care a dat dovadă în emisiune, m-am interesat de performanțele sale în domeniul privat, despre care, de asemenea, citisem în CV-ul pe care l-a făcut public pe Internet.

Astfel, am aflat că până în urmă cu vreo 3 ani a avut o cifră  de afaceri specifică unei firme de apartament, după care, brusc, a avut nu doar o creștere explozivă și ciudată a cifrei de afaceri, ci mai cu seamă a profitului în anul 2018, care reprezintă aproape întreaga valoare a cifrei de afaceri, o performanță, într-adevăr, demnă de invidiat pentru antreprenorii din orice alt domeniu de activitate.

Mai puțin de invidiat, însă, este scăderea la fel de explozivă a cifrei de afaceri și, în același timp, a profitului firmei domniei sale, deja în anul următor, astfel că nu prea înțeleg care ar mai fi motivele de laudă.

Ulterior, după ce i-a fost demascată superficialitatea în pregătire, s-a autovictimizat postând pe rețelele de socializare o fotografie cu el citind o carte despre arhitectură scrisă de fostul primar al New York-ului, sugerând că este dispus să învețe din mers toate treburile administrative ce țin de atribuțiile postului de edil-șef pentru care tocmai candidează.

Cititul este important, într-adevăr, dar nu cum face candidatul Panait! El se comportă ca un elev care citește lecția în pauză, sperând că va învăța ceva până intră profesorul în clasă.  Nu poți să fii ales primar doar pentru că ai citit o carte scrisă de fostul primar din New York, dar nu ai văzut nici măcar coperta Codului Administrativ!

Cu fabula ”Greierele și furnica” în gând, îmi pot imagina ce ar scrie în darea de seamă: ”Am cântat, dar numai online”!

SURSA: ALDE Satu Mare

14 comentarii

  1. mircea Răspunde

    Voi stiti administratie ,dar partea aia de combinatii,in interesele proprii!!!,pe cand panait este,,curat,, in curvasaguri dinastea…..si oricum domnule ratiu s-a vazut ca esti un lingau, pe fata al domnului Gabor Kereskeny,nu mai incerca sa iti speli imaginea ca s-a vazut!

    • Mihaela C Răspunde

      Domnu muzician Pana Mea , se kk -ă pe el când este întrebat de administrația locală .Un loozer.

    • Panacotta Răspunde

      O să te miri dragă plagiatorile cât de puține voturi o să ai ,o muşti original !!

    • Iona G Răspunde

      VOTEZ RAȚIU COSMIN

    • Satmerean Răspunde

      Cred că nu putem compara pe cei doi , Rațiu un medic cunoscut , care are multe proiecte la noi in oraş şi un neica nimeni , care îşi face imagine pe facebook .Despre ce vorbim .

  2. Cioca Răspunde

    Radule te fac ăştea ca la Rovine. Eşti pe post de iepure , vai de capul tău .

  3. Barbu Nuca Răspunde

    Da, vai de capul meu, cu asa candidat vom cânta pe străzile orașului și vom dânsa sala.Offff ….ce mai urmează?

  4. Om Răspunde

    Interesant faptul că, acest domn, Radu Panait este foarte atacat chiar daca este absolvent de muzica. Nu vad nimic rau in asta. Denota un om creativ. Faptul ca este atacat, denota teama. Inseamna ca are niste calitati daca nu trece neobservat. Totusi, ce faceti, romanilor, doi se bat si al treilea castiga? De ce va sapati unii pe altii? Urat.

  5. Satmareanul Răspunde

    Apoi cum sa nu aiba bani cat timp a avut contract cu Sebi Ghita nu direct dar cu firme care sunt subordonate lui Sebi Ghita … stiti voi nu? …

  6. Om bun Răspunde

    Sebastian Ghitță candidează şi el dar nu direct ci prin reprezentanți gen Radu Pana mea..

  7. Un cetatean Răspunde

    D-le Ratiu, nu stiu ce studii are d-l Panait, dar daca d-ta consideri ca Academia de muzica Gheorghe Dima din Cluj este o scoala nu prea valoroasa din punctul d-tale de vedere, te inseli. Nu oricine poate sa ajunga student la aceasta academie. Sunt necesare multe calitati sa o poti absolvi cum ar fi printre altele talent, si mai ales MUNCA SERIOZITATE si PERSEVERENTA . Aceste ultime trei calitati amintite sunt sunt necesare pentru un bun primar. Daca le ai poti invata si administratie ca nici la Facultatea de medicina, nici la Universitatea tehnica, la Protectia mediului sau la Sport nu se invata administratie.
    Si…apropos’ cum va adresati unei persoane care a facut “trei facultati o data”, de exemplu Facultatea de EDUCATIE FIZICA si SPORT absolvita la una din cele mai prestigioase universitati din vestul tarii? Credeti ca este mai instruita in ale admimistratiei?
    In final, vreau sa va spun ca acest mod de a-ti ataca un adversar mi se pare foarte neinspirat , denota lipsa de bun simt, eleganta, inteligenta, calitati pe care eu personal le astept din partea unui primar.
    Deci, eu nu va voi vota.

    • y Răspunde

      Stimabile cetățean. Ai tu niște impresii dar în prelegerea ta naivă și bine intenționată totuși uiți un lucru esențial. Viața în privat e absolut altfel decât în administrație. Dacă stătea 4 ani, adică un mandat ca să se familiarizeze cu problematica atunci era ceva. Așa e cu “votați-mă că sunt altfel decât ceilalți”. A mai fost un primar sătmărean care după ce cu chiu cu vai și cu șmecherii electorale (voturi multiple, plimbat oameni la secții la votare care nici nu aveau dreptul etc.) a ieșit primar dar a dat bir cu fugiții (Sanfira). Panait nici nu vrea să fie consilier. Ori primar ori senator. Nu așa funcționează lucrurile. O zi bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.