Ultima actualizare: ieri, 22:09

Locale

Echipa USR PLUS propune piste de bicicliști care să lege localitățile din județ

Echipa USR PLUS pentru Consiliul Județean propune înființarea de piste pentru bicicliști care să lege localitățile din județ.

Ziua de 16 septembrie, marchează începutul celei de a 19-a Săptămâni Europene a Mobilității, campania anuală a Comisiei Europene care promovează mobilitatea urbană curată și durabilă.

Tema din acest an, este „Mobilitate cu emisii zero pentru toți!”.

Mersul pe bicicletă este apreciat nu doar în mediul urban, ci și în cel rural.

Echipa USR PLUS a ales să se deplaseze cu bicicletele la startul campaniei electorale, în cadrul unei acțiuni pe care am numit-o ”Ne afișăm pe două roți”, pentru a lipi afișele noastre electorale.

Mersul pe bicicletă este și plăcut și în plus, atrage și turiști.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, echipa USR PLUS pentru Consiliul Județean, propune înființarea de piste care leagă localități promovând astfel un mod de deplasare verde și sănătos.

ÎMPREUNĂ legăm comunițățile județului!

=================================================

Sursa: Alianţa USR-PLUS Satu Mare

24 comentarii

  1. ... Răspunde

    Odoreu, Satu Mare și Dorolț deja derulează un astfel de program transfrontalier. Ați descoperit apa caldă și mersul pe jos. Pardon, cu bițigli.

    • Tineriada Răspunde

      care proiect transfrontalier? de ce nu a fost prezentat publicului in mod transparent daca chiar exista?

      • ... Răspunde

        Înțeleg că tu nu citești ziare. Nu ai timp. Ești foarte ofupat de usereul tău. Au fost nu știu câte articole, conferințe de presă, lansare proiect etc., etc. Întreabă-l pe primarul din Odoreu.

      • ... Răspunde

        Scuze “ocupat”.

        • Piști Răspunde

          Bine zici.
          Aceste proiecte există…
          doar in ziare.
          Scuză-mi aroganța.

          • ...

            Faptul că nu știi tu nu înseamnă cu nu există. Ai să vezi în curând. Mai e ceva SF în proiect, aia cu navigare pe Someș, dar restul e fezabil. Plus că proiectul e tare aproape de sufletul primarului de Odoreu. Înțelegi, nu? Când sunt interese se face și dracu-n patru.

          • Tineriada

            ai dreptate Pistike… ce scrie in ziare sunt doar vorbe in vant!

    • Traseist Răspunde

      Ar fi bine să învețe ceva şi Panait , care este praf .Vai de capul lui .

  2. Dacus Răspunde

    Am vazut in Ungaria peste tot , si in majoritatea cazurilor este separat la cativa metrii de drum ,sa nu fie probleme….

    • ... Răspunde

      La noi încă circulă căruțele cu cai pe DN. Legea interzice de mai bine de 20 de ani! Apoi să vezi câte accidente sunt așa. La noi mai treacă-meargă dar în sud e prăpăd. Și mai visăm piste. Corect, așa ar trebui dar dacă ne apucăm să le facem ca și autostrăzile apoi nu cred că apuc să văd una bucată pistă gata făcută. Suntem de toată groaza! Și chiar ar trebui pentru că numai ieri au fost două accidente cu bicicliști.
      PS. Prima dată când am ieșit din țară a fost la începutul anilor 80. La momentul respectiv !!! în Slovacia actuală de la Kosice prin Tatra !!! până la Bratislava nu am văzut țipenie de căruță pe drumul lor național. Aveau drumuri din dale de beton paralele cu șoseaua asfaltată la o distanță de vreo 50 m. Nu știu cum e acum la ei dar sigur e mult mai bine ca la noi. Practica ne omoară. Cu lozinci și cu idei suntem full.

  3. hauleo Maica Răspunde

    Hauleo ,păi unde no fi asfaltat drumul , ma duc cu coviltirul pe pista ca-i mai mișto ha ha ha ,votez USERE…

  4. ... Răspunde

    Apoi când se va face ai să spui că-i meritul tău, pomenești? Așa-i @Tineriada? Că atâta te-ai strofocat ca să fie gata! Gică contra 2 ești. Să-ți fie de bine! Habar nu ai cum se fac chestiile transfrontaliere. Înainte să-mi pui la îndoială afirmația mea să știi că eu știu. Am câteva în spatele meu.

  5. ciprian Răspunde

    Campania asta ii atat de mizerabila , incat jafurile astia de alesi nu mai stiu cu ce sa iasa in fata…nu sunteti in stare sa remediati si sa terminati drumurile de legatura pentru masini (v.Amati&Co.) si pe voi va apuca pistele de biciclete? A innebunit lumea…numai piste de biciclete, sensuri giratorii, borduri inalte…

    • Tineriada Răspunde

      ati vazut cumva USR pe listele de la alegerile locale din 2016?

      nu? nici eu!

      USR-istii inca nu au fost in functii publice… deci n-aveti de unde sa stiti ca ei nu ar fi in stare sa termine drumurile de legatura

  6. +++ Răspunde

    USR-istilor-apropo de” mobilitate urbană curată “. De ce nu v-ați gândit în primul rând să legați Satu Mare de Satu Mare, adică malul stâng cu malul drept al Someșului. Actualii edili nici nu le trece prin cap sa facă o pistă de biciclete pe unul din cele două poduri. Eu consider că bicicliștii sunt discriminați față de cei cu BMW-ul, Loganul,…… Amărâtul cu bicicly n-are voie.
    Sunt curios, dacă în proiectul noilor poduri este prevăzută și pista de biciclete. Orașul este sufocat de mașini.

    • remy martin Răspunde

      Pe podul Golescu este pista pentru biciclisti daca nu ma insel. Acuma nu stiu ce asteptari aveti cand spuneti pista, cert este ca au o banda pe sens biciclistii. Dar pe podul Decebal, bicicletele sunt INTERZISE!

    • ... Răspunde

      Măi, eu nu știu voi care comentați pe care lume trăiți. Este podul pietonal care va lega cele două maluri ale râului. Proiectul e făcut gata de Nepi de vreo 3 ani și noi ne împiedicăm în birocrație. Proiectul e pe nasa primarului de mult. Dar oricum proiect este. Practica ne omoară ca de obicei.

    • Tineriada Răspunde

      vezi ca articolul asta se refera la proiecte pe care le poate implementa CJ-ul… Ciocan acolo candideaza

      exista interes pentru piste de biciclisti si in oras dar acolo vin cu idei cei care candideaza la CL si Panait

  7. x-ulescu Răspunde

    mai bine propuneti sa-l lege pe sefu vost mucusor dan ,pentru trafic de influenta in favoarea interlopilor

    • x-ulescu Răspunde

      Si pe mine sa ma lege de-un copac , spanzurat de picioare , poate-mi mai vine un pic de minte in cap . Poate !

  8. Valahu Răspunde

    @X pulescu eu propun s-a te spanzuri Ciumatule.

  9. urbanism Răspunde

    Asta să citească toți postacii gicăcontra care spun că nu se face nimic. Se face dar merge greu. Așa este. Dar nici nu puteți spune că nu se încearcă rezolvarea. Oricum față de mandatul lui Coica este infinit mai bine. Să sperăm la mai bine! Trebuie podul pietonal pentru că pe podurile existente nu ai unde să faci piste de biciclete. Fizic nu ai loc. Dacă nu vă place comentați cu multă dragoste către tâmpiții care au conceput actuala structură a orașului. Unii mai sunt și acum pe poziții și debitează și acum cretinătăți. Să sperăm că după alegeri mai scăpăm de unii (consilieri locali). Cred că vă dați seama la cine mă refer, nu?
    https://www.presasm.ro/vesti-bune-sanse-mari-pentru-realizarea-pasarelei-pietonale-peste-somes-7-firme-la-licitatie/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.