Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

LIVE&FOTO. Accident pe Botizului. Pieton călcat pe trecere!

UPDATE. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare a dat publicității primele concluzii în cazul accidentului grav produs în această dimineață, marți,29 septembrie, pe drumul Botizului din municipiul Satu Mare. În urma evenimentului, o femeie a fost rănită.

Ce spune Poliția:

Pe strada Botizului, un bărbat, de 68 de ani, din Satu Mare, aflându-se la volanul unui autoturism, pe fondul neacordării priorității de trecere, a accidentat grav o femeie, de 52 de ani, din Someșeni care era angajată în calitate de pieton în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa.

Știrea inițială:

Accident pe Botizului. Un pieton a fost accident, în această dimineață, pe trecerea de pietoni de lângă o biserică de pe strada Botizului din municipiul Satu Mare.

Se pare că şoferul nu a observat pietonul angajat în traversarea străzii. Pietonul a rămas întins pe şosea până la sosirea unei ambulanţe de prim-ajutor.

Poliția a început o anchetă la fața locului pentru a stabili cu exactitate cum a avut loc incidentul.

VIDEO LIVE:

17 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Către primarul reales al municipiului!!!
    Ar trebui făcut ceva pentru că ce se întâmplă în orașul ăsta vis-a-vis de circulație pe arterele principale, respectarea codului rutier și cu pietonii și bicicliștii deja e prea de tot!

    • Unu' Răspunde

      Este simplu și ieftin: supra-înălțarea trecerilor de pietoni! Dacă boul vine cu viteză, măcar își sparge baia de ulei sau își face praf mașina, dar în afară de buzunarul propriu nimeni nu are de suferit!!!

  2. unu Răspunde

    ce sa faca primarul sa ii treaca pe toti pietonii , sa ii prinda de manuta, cea mai mare problema sunt pietonii, de ex la lidl cum intorci sensul giratoriu catre pod si peste pod la bud sunt 2 trecere enorm de periculoase, niic nu stii ce vrea , ii pe trotuar si iti sare in fata e normal??/

    • Unu' Răspunde

      Pe trecerea de pietoni, pietonii au tot dreptul să treacă! Șoferii au obligația de a ACORDA PRIORITATE, adică oprești, îi lași să treacă și apoi îți continui drumul, nu doar reduci viteza și mergi mai departe ca boul!!!

      • Pieton Răspunde

        Candva in legislatie scria ca pietonul are prioritate dar trebuie sa se asigure. Acum nu mai scrie, multa lume trece cu ochii in telefon, nu se uita niciunde, se baga in fata masinilor, ca : au prioritate !
        Sa nu mai spun ca distanta de franare la 30km/h este de 15metrii, deci fara asigurare sa te bagi in fata masinilor cand sunt la 2-3 m e inconstienta.

        • Unu' Răspunde

          Pietontule, cine spune să nu se asigure pietonii? Trebuie să fii sinucigaș să încerci să treci pe trecerea de pietoni fără să te asiguri! Unde te crezi, în vreo țară civilizată?!?
          Dar la noi în oraș, dacă stai pe trotuar și “te asiguri”, așteptând să oprească șoferii să-ți acorde prioritatea la care ai dreptul, stai muuult și bine!
          Nici dacă pui piciorul pe carosabil și faci 1-2 pași, nu este sigur că vor opri, de fapt, cam 80% dintre șoferi nu opresc decât când le este imposibil să te ocolească!!
          Mai ales pe strada Botizului!!!

        • Sofer Răspunde

          No da-o dracului? 15metrii de la 30km/h? Cand ma plimb prin Micro 16 regulamentar cu 30km/h trebuie sa pun frana cu 15 metri de intersectie?

          Veizi ca daca la 100 km/h ii 40-50 de metri nu functioneaza cu regula de trei simple. Ii o curba nu o dreapta in diagrama.

          Ia uite https://study.com/cimages/multimages/16/78ba2486-6748-4b45-87ce-8b6cc5a4a02c_graph.jpg
          28m/s (100km/h) egal peste 60 de metri iar la 9/ms ii spre 10 metri.
          Intelegi, viteza ii de 3 ori mai mare iar distanta de 6 ori. Nu ii direct proportional, nu merge cu 3 simple

          • Pieton

            Normal distanta de oprire la 30km/h este de 7m dar se adauga timpul de reactie compus din ajungerea imaginii la creer ca :este cineva in fata, momente de ezitare, lansare comanda, miscare picior, ajungere sa apese pedala, asa se mai adauga….

  3. calin Răspunde

    Mai degraba politia rutiera ar trebui sa faca o campanie de constientizare a pietonilor talibani si biciclistilos kamikaze. Mai ales in randul tinerilor care cu ochi lipiti telefon sau calare pe bicicleta/trotineta iti apar din zona crepusculara cu capu`nainte fara sa se asigure. Poti tu sa mergi cu 30-40 sau mai incet, l-ai palit? l-ai palit! si esti bun de plata ptr un !@#$%$ care nu e in strare sa-si miste capul in stinga si-n dreapta

    • Unu' Răspunde

      Mai degrabă șoferilor care gândesc ca tine ar trebui să le anuleze permisul de conducere, deoarece habar nu ai de prevederile legale pe care ești obligat să le cunoști și să le respecți!
      Dacă pălești un biciclist pe trecerea de pietoni, el plătește daunele și el suportă consecințele!

  4. Unu' Răspunde

    Soluția este simplă: montarea de denivelări sau supra-înălțarea trecerilor de pietoni în așa fel încât să-i oblige pe dobitoci să reducă viteza să acorde prioritate pietonilor care au acest drept!! Este dreptul pietonilor să treacă pe trecerea de pietoni nestingheriți, fără frică că vor fi omorâți de șoferi pe care-i doare fix în cur de pietoni!!

    • Smile Răspunde

      Aceasta ar putea fi o soluţie, însă, ar ieşi un circ şi un scandal din partea conducătorilor auto, s-ar face coadă pe Drumul Botizului, şi iar ar fi nemuţumiri, sau ar putea să instaleze un semafor.

      • Nha Răspunde

        Probabil ar fi bune si semafoarele daca am fi mai civilizati la volan , dar am vazut deja de mai multe ori soferi trecand linistiti pe rosu . La noi numai limitatoare fizice de viteza mai incetinesc virtuosii , si uneori nici alea . 🙁

      • Mitica Răspunde

        De ce? Pentru un care nici macar nu a bagat piciorul in pedala de frana si la sfarsit sa oprit in capatul statiei de autobus?
        Sunt chiar curios din ce parte venea victima si cum de nu a vazut-o! Praca vad ca era unu pe cealalta banda care sa oprit si el visa la cai verzi pe pereti.

        Din pacate o mica culpa o are si statul Roman care lasa persoane de 68 de ani pe sosea fara sa verifice daca mai sunt capabile sa conduca! #PermisulNuEPaViata

    • Pieton Răspunde

      Oricum dar ar trebui specificat in lege :sa se asigure, degeaba are prioritate, nu se uita sa vada daca vehicolul incetineste, ca poate pusca teava de frana (aviz posesorilor de Ford Ka la care conductele sub masina se ciuruiesc de rugina) dar am vazut si duba ramasa fara frana exact cand avea nevoie, poate a apasat omu exagerat din cauza panicii. De altfek o cunostinta daca nu se asigura in ultimul moment era sa fie calcata de masina pe trecere cu semaforul verde pt pieton.

  5. Kiki Răspunde

    Bine că în Zalău există semafoare, Satu Mare este în urmă. Puneti semafoare ca la liceul economic pentru pietoni pe botizului.

    • Smile Răspunde

      Dacă toţi care au permis de conducere, ar conduce regulamentar, şi nu ar accelera ca măgari, nici nu ar mai fi nevoie de semafoare, în anumite locaţii, desigur, sunt anumite treceri de pietoni, intersecţii unde ai nevoie de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.