Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Actorul sătmărean Radu Botar, premiat la nivel național pentru rolul din filmul Cardinalul

Actorul sătmărean Radu Botar a câștigat premiul pentru Interpretare Masculină – Rol Principal, pentru rolul Episcopul Iuliu Hossu din filmul Cardinalul, în cadrul Galei UCIN 2020.

Teatrul Național din Bucuresti a gazduit luni, 21 septembrie, Gala Premiilor UCIN, unul dintre cele mai asteptate evenimente de către cineastii romani.

Gala Premiilor UCIN 2020 este un eveniment organizat de Uniunea Cineaştilor din România în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei, fiind un proiect finanţat de Ministerul Culturii. 

Actorul sătmărean Radu Botar este unul dintre actorii principali ai filmului Cardinalul, care a fost ecranizat de curând în România. Subiectul filmului îi tratează pe cei ce au făurit Marea Unire, actorul sătmărean având rolul cardinalului Iuliu Hossu.

Cardinalul: povestea cardinalului Iuliu Hossu și a tovarășilor săi de suferință

„În 1950 întregul lot al conducătorilor Bisericii greco-catolice este arestat și închis în penitenciarul Sighet. Aici, după gratii, se întâlnesc cu cei care au făurit Marea Unire, printre care Iuliu Maniu și Gheorghe Brătianu. Alături de marii politicieni români, personalitățile religioase din Transilvania sunt ultimele “relicve” ale unei societăți considerate apuse.

Noua conducere impusă de sovietici nu admite existența unei biserici paralele celei ortodoxe, mai ales a uneia care are legături cu Vaticanul. Obiectivul torționarilor e simplu: directorul închisorii și politrucul sovietic ajutați de un torționar neobișnuit, cu neputință de învins fac presiuni continue pentru convertirea religioasă a preoților.

In fața lor se ridică un singur om care treptat devine o călăuză pentru ceilalți preoți: episcopul Iuliu Hossu. Aceasta este povestea sa și a tovarășilor săi de suferință”, așa este descris subiectul filmului.

Citește și:

2 comentarii

  1. Om Răspunde

    Felicitari !!!!!!!!!!!!!

  2. satmarean Răspunde

    Da, merită toate felicitările!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.