Ultima actualizare: azi, 21:59
Locale

FOTO. Au început lucrările pe „Autostrada Codrului”. Utilajele noii firme, pe teren

Au început lucrările pe Autostrada Codrului. Localnicii au observat, astăzi, utilaje ale grupului auatriac Strabag în fața bisericii din localitatea Amați, cunoscut ca fiind și locul de întâlnire al protestatarilor.

În prima etapă, utilajele vor face lucrări de nivelare a tronsoanelor pietruite, pregătind astfel terenul pentru așternerea straturilor de mixturi asfaltice.

Consiliul Județean Satu Mare anunța ieri că reia lucrările de modernizare a drumului județean DJ 193A, lucrări sistate ca urmare a intrării în insolvență a firmei constructoare, Tehnic Asist SRL.

,,Punem astfel punct calvarului generat de starea precară a drumului județean care face legătura între Satu Mare-Amați-Rușeni-Tătărești-Homorodu de Jos-Homorodu de Mijloc-Homorodu de Sus-Solduba-Hodișa-Socond-Rătești’’, transmit reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare.

Firma Tehnic Asist a semnat un contract cu un alt operator economic care are capacitatea tehnică și financiară de a finaliza lucrările de reabilitare – firma ARL Cluj, care face parte din grupul austriac Strabag. La rândul ei, conducerea Consiliului Județean Satu Mare a semnat cu firma Tehnic Asist un act adițional la contractul de modernizare, prin care acceptă ca și subcontractant firma ARL Cluj, ca urmare a îndeplinirii criteriilor de calificare și selecție.

În cursul acestei săptămâni pe traseul obiectivului de investiție se vor amplasa indicatoare de semnalizare rutieră, va începe organizarea de șantier și vor ajunge utilajele care, în prima etapă, vor face lucrări de nivelare a tronsoanelor pietruite, pregătind astfel terenul pentru așternerea straturilor de mixturi asfaltice.

6 comentarii

 1. Unu' Răspunde

  Trăiască campania electorală!!!

  Bă jegoșilor de la CJ, de ce nu ați sărit cu această soluție acum 2 ani?!?

 2. ... Răspunde

  Întreabă-l pe Govor.

  • Unu' Răspunde

   Govor era președintele CJ? Ăla de-facto nu cel din umbră!?!

   • ... Răspunde

    Repet. Întreabă-l pe Govor de ce s-a urnit treaba atât de încet. Marele adormit în scaunul de șef al CJ ce era să mai facă în fața faptului împlinit? Asta în ideea că avea intenția să facă ceva.

 3. Cineva Răspunde

  Minune sunt semne pe autostrada sa nu depășim viteza legala dar autostrada nu e nicăieri.

 4. Daniel Răspunde

  Amu, hai sa fim serioși! Politicianul e politician, indiferent de etnie și de limba vorbită. Ar fi fost culmea sa nu se apuce de renovare înainte de alegeri! 🤣🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Coronavirus Satu Mare: 12 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 2 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 89.891 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Închide