Ultima actualizare: azi, 17:34
Locale

FOTO. Cea mai înaltă cruce din județul Satu Mare, ridicată de un preot. Din dragoste pentru Țara Codrului

O cruce uriașă, cea mai înaltă din județul Satu Mare, a fost ridicată în satul Cuța din comuna Socond, de preotul ortodox Gabriel Chereji din cadrul Parohiei Cuța. ,,A fost un proiect pe care l-am realizat din dragoste pentru Țara Codrului”, spune preotul Gabriel Chereji.

Crucea are 15 metri lungime, 1,4 metri lățime și a fost amplasată, spune preotul Gabriel Chereji, în locul unde acum 402 ani a fost o istorică vatră monahală.

,,Cu ajutorul lui Dumnezeu am amplasat la Cuța, pe dealul mănăstirii,cea mai înaltă CRUCE din județul Satu Mare, unde acum 402 ani a fost o istorică vatră monahală. A fost un proiect și un vis personal pe care l-am realizat din dragoste pentru Țara Codrului, ca această cruce să lumineze peste toate satele codrenești. Momentul amplasării crucii a fost printre cele mai emoționante din viața mea, până la lacrimi, având în vedere că îmi doream să fac un monument creștinesc al județului Satu Mare. Mulțumesc lui Dumnezeu”, a declarat Gabriel Chereji.

Preotul a fost felicitat de Nicolae Cornea, director al școlii din Socond și candidat pentru Primăria Socond.

,,Nu am cuvinte pentru ceea ce poate face un om, cu atât mai mult cu cât acesta este și preot. Un adevărat luptător al dreptei credințe și un iubitor de țară și neam. Domnule părinte Chereji Gabriel, te felicit și îți doresc multă, multă putere de muncă. Trebuie să menționez că alături de el se află un alt sfetnic bun și harnic, prim curatorul, domnul Andreica Ioan. De lăudat sunt și cântărețul, Domuța Romulus precum și sfătul Fechete Marin. Încă o dată vă felicit pe toți pentru dăruire”, este mesajul transmis de Nicolae Cornea.

6 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Sper sa pot ajunge in pelerinaj acolo, pana so trezi un alt poch sa faca una mai.inalta si.mai.lata cu 10 cm, sa rupa fasu pochului, candidatului la primarie, cantaretului si sfatului local.

  2. ISC Răspunde

    Sau o adiere mai sanatoasa culca la pamant. Sunt curios daca are autorizatie de construire? Sau biserica permite orice, sunt mai presus de lege? Eu nu cred ca o asemenea improvizatie este expertizata…..

    • urbanism Răspunde

      Sigur nu are autorizație pentru că popii ortodocși nu au nevoie de așa ceva, e arhicunoscut lucrul ăsta. Nici de covid nu se îmbolnăvesc, nu? Până la proba contrarie.😪😤 Dar lăsând la o parte gluma macabră. Dacă cerea autorizație i se spunea să facă niște găuri pe badogul ăla sfânt pentru că altfel prima adiere de vânt puțin mai serioasă le va smulge de pe structură. Dacă nu cumva va răsturna toată improvizația. Dacă nu mă crede popa să se uite puțin mai atent pe bannerele ai mari. Sunt acum destule doar e campanie, nu?

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Oare militzia va asigura garda de onoare la inaugurarea sandramalei? Ca daca or facut pe postasii cu lampasu sfant, ar trebui sa se simta si acum, cand e vorba de un viitor loc de pelerinaj, fost loc de ctitorie popeasca si actual depozit de fier vechi. Si desigir, sa-l pazeasca, sa nu cumva sa se agate de caruta vreunui suedez

  3. Satmarean Răspunde

    Nici față de simbolul Mântuitorului nu aveți respect? Nu vă puteți abține de la comentarii răutăcioase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.