Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

FOTO. Satu Mare, între 1910 și 1978! Cum arăta orașul cu zeci de ani în urmă

Câteva imagini publicate pe site-ul Oradea-Nagyvarad-Grosswardein ne prezintă orașul Satu Mare așa cum mulți dintre sătmărenii de astăzi nu l-au văzut, poate, niciodată.

De la perioada în care oamenii circulau cu călești până la perioada primelor autoturisme din oraș. Aruncați o privire în trecut, admirând imaginile Sătmarului de altă dată:

Satu Mare – 1910

Satu Mare – 1915

Satu Mare – 1972

Satu Mare – 1973

Satu Mare – 1978

20 comentarii

  1. Celalalt Răspunde

    Totul a fost ok, pana ati votat 30 de ani cu acelasi partid, de la revolutie pana azi. Aceiasi poveste in toata tara.

    • s Răspunde

      @celălalt:Stimabile ‘’celălalt’’ -bănuiesc că de peste Tisa:din 2000 până azi ar cam fi vre-o 20 de ani măsurati cu unitate de măsură românească;13 dintre ei au fost acoperiti cu administratie ungurească!La rece ,intelegem măcar partial unde-i hiba?Eu refuz să cred că ungurii aflati in fruntea orasului sunt interesati de oras mai mult decât de problemele ungurilor!Nu am nimic cu ei,dar să transformi o institutie a statului român in una destinată doar maghiarilor,este trădare de tară,subminare a intereselor nationale românesti,aplicarea unei politici locale strict subordonată statului ungur!
      Si nu ,nu este o problemă in toată tara:uită administratii din Ardeal făra unguri:Cluj,Oradea,Baia Mare,Bistrita etc.Le puteti compara?

      • ... Răspunde

        Tu ai o problemă mare. Amesteci lucrurile și la tine în cap e cam vraiște. Nu cunoști înțelesul unor noțiuni enunțate de tine. Să nu mă înțelegi greșit. Aplaudatul la comandă a lui Viktoraș de peste Tisa și pe mine mă deranjează. Recomandare pentru tine. Data viitoare când postezi verifică noțiunile în DEX-ul românesc.

        • s Răspunde

          @… no name:Vă rog luminati popoarele cu notiunile pe care credeti că eu le confund:
          -trădare de tara?
          -subminare a intereselor nationale?
          -politică budapestană in Satu Mare?
          Succes in studiul Dex-lui,poate mai găsiti ceva…

          • ...

            În DEX tati, acolo să citești. Nu pe mine mă întreba că orice ți-aș spune tot nu e bine. Ia belește tu ochii-n carte că oricum de mult nu ai făcut asta! Ce sunt eu? Luminatorul tău? Lumina-ți-aș fața!

      • Nimród Răspunde

        Idióta!
        Atata stiti

    • Ion Răspunde

      Orasul a fost condus in ultimii 30 de ani de comunisti, taranisti, udemeristi(cel mai mult, e drept) si pesedisti. Care e “acelasi partid” la care te referi? Mai copii, atat de prosti sunteti incat mi-e groaza sa ma gandesc cum o sa traiti voi intre voi peste 30/4o de ani…

  2. y Răspunde

    Multumesc portalsm pt acest articol. Mi-ai făcut dimineața mai senina.

  3. Satmarean Răspunde

    Trebuie doar să comparăm cu ce este azi orașul, cum arată azi orașul nostru și vedem clar decăderea lui. Se datorează tuturor politicienilor care l-au condus în ultimii 30 de ani. Pun o singură întrebare, știți un loc în orașul nostru, un singur loc nu mai multe, un spațiu verde unde să vă duceți copiii să se joace sau unde să stați să vă recreați? Un loc civilizat, nu între betoane, nu pe digurile pline de buruieni și câini vagabonzi, nu în grădina Romei plină de mizerii și ciori, un loc civilizat! Vă rog să mi-l spuneți și mie. De abia aștept să merg acolo.

  4. Satmarean Răspunde

    Faine vremuri, din păcate acum orașul Satu Mare e praf din toate punctele de vedere. MORT !!!

  5. y Răspunde

    Dacă tot am intrat hai să scriu. Dați asta ca lectură lui Radu Panait dacă tot curg ca la robinet știrile cu el. Să vadă cum era înainte (nu are de unde să știe). Poate remediază ceva generația lui. Ăla care a distrus tot.
    PS. Ar fi cazul.😱😥

    • Z Răspunde

      Care Panait candidatul U.S.R profesor de muzică , el vede doar tastatură nu are contact cu angajați , plăți ,facturi etc.
      Săracu stă în fața calculatorului bea 3 litri de cola in 24 de ore , comentează doar aberații în rest vraişte în capul lui.Incă nu a ajuns la maturitate , este plin de coşuri si bube de frumusețe .

  6. Jan Răspunde

    Ce să rezolve Panait ???. Vezâțî mă de treabă y, poate în vis noaptea 3D !!

    • y Răspunde

      Știu și eu. Dar dacă tot se bagă ca și șnurul ziceam și eu să-i dau temă de gândire. E mare pălăria pentru băjatu’ ca să nu mai vorbesc de MC Colopaci, băjatu’ lui șefu de la frontieră mare pesedeu care se vrea la județ. Nu de declarații pompoase ducem lipsă ci de fapte și proiecte palpabile.
      Cum spun eu în familie Satu Mare actual NU ESTE orașul în care m-am născut și am copilărit. Aștept remedierea problemei măcar parțială din partea celor care l-au distrus. Starea de fapt predată prin proces verbal de predare-primire la vremea respectivă (a se înțelege în sens poetic) nici măcar nu seamănă cu monster planurile fluturate de unii (Huzău sau duduia Pro).😱 Încă sunt în așteptare.
      Să nu cumva să creadă careva că deplâng ce a fost anno. Dar nici distrugerile botezate proiecte SF, PUZ-uri și PUD-uri cu nemiluita nu-mi convin. Deci aștept propun fezabile nu povești cu zâne.

      • Satmarean Răspunde

        Ai hi bun de primar măi y !!!

        • y Răspunde

          Pe franțuri! De ce-mi vrei răul? Citez pe tata:”Un om normal își vede de meserie și nu face politică. Numai cei care nu se descurcă în meseria lor fac politică”. Amin. Asta e regula de bază la noi în familie. Asta nu înseamnă să nu ai o părere articulată asupra problemelor.

  7. s Răspunde

    @…Slab,slab de tot de la unul ce se vroia luminatorul Sătmarului!Fiule mai incearcă,dându-ti jos masca !Pe partea asta joci cu verzii!Hai,pa,că pierzi seriale turcesti!

  8. s Răspunde

    Eu sunt cel mai tare din parcare! Când parcarea e goală! În rest mucles e numele meu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.