Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Gabriel Leș: ,,Am votat alături de colegii mei din PSD proiectele privind rectificarea bugetară”

Senatorul sătmărean Gabriel Leș a declarat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a votat proiectele privind rectificarea bugetară, ,,o rectificare absolut necesară”, spune Gabriel Leș. Fostul ministru a spus că pensiile trebuie să fie majorate, salariile profesorilor trebuie să crească, iar primăriile trebuie să primească sprijin în lupta cu pandemia.

Redăm mai jos declarațiile făcute de senatorul Gabriel Leș:

,,Am votat alături de colegii mei din PSD proiectele privind rectificarea bugetară. O rectificare absolut necesară din cel puțin 3 motive:

  • Pensiile trebuie să fie majorate cu 40% și nu 14% cum încearcă PNL să facă;
  • Salariile profesorilor trebuie să crească din acest an, nu din 2021 pentru că dascălii, pe lângă rolul lor vital legat de educație și viitorul acestei țări, sunt acum printre cei mai expuși în fața pandemiei;
  • Primăriile trebuie să primească sprijin în lupta cu pandemia tocmai pentru că guvernul Orban a acordat fonduri doar pe criterii politice fără să țină cont de comunitățile locale.

PNL a anunțat oficial (prin vocea lui Florin Roman) că va ataca la CCR aceste proiecte. Vă rog să țineți minte aceste lucruri când mergeți la urne!”

18 comentarii

  1. Unul Răspunde

    Nu te lauda ! Ce nemernici sunteri toti din PSD ! Din ce bani vor fii marite ? Stiind foarte bine ca bugetul nu prevede aceste majorarii ! Cat va fii deficitul bugetar ? Cand ati fost la guvernare de ce nu ati marit voi pensile ? Intreabal pe Orlando ! Si copii ta-i vor suporta aceste derapaje ! Acest gest este mai degraba rusinos !

    • Tractorisu Răspunde

      … Nemaivorbind ca la prostime se va mari pensia cu cateva sute de lei si la escrocii astia cu cateva mii sau zeci de mii de lei. Nu-s prosti astia, buna afacere pentru ei fu… tu-i in gura de sobolani. Sa va plateasca copiii vostri pensiile, nemernicilor!

  2. s Răspunde

    Unul, copii acestor bestii nu vor suporta nimic, pocaitii sunt ajutati de draci. Crezi ca acestia platesc Sute de mii de euro pentru un post de ministru degeaba ? Esti tare naiv.Crezi ca un tip care a” dezertat” din armata cu adeverinte medicale contrafacute are cea mai mica remuscare, cand e aruncat de doua ori ministru ? Onoarea nu conteaza bani sa iasa.

  3. Ardeleanul Răspunde

    Nici daca le mariti suta la suta nu va votez .ca numa inainte de alegeri faceti asta,ca primarul de la noi din sat da pomeni in draci pesedisti spurcati ce sunteti

  4. Romanu Răspunde

    Stau în casa

    • Ernő Răspunde

      Stai.
      Dacă ești fraier.
      Și cine plătește la tine să provoacă absenteismul la vot?
      Psdul?
      Să mănci ce muncat directorul Balog.

  5. Osan Răspunde

    Jos cu PSD la Gară

  6. 007 Răspunde

    Nu doresc sa intru in polemica cu unele ,,inteligente “ce posteaza pe aici,dar cand vad ca prin comentariile voastre nu faceti altceva decat sa calcati in picioare viata si dreptul unor ani de munca a parintilor si bunicilor vostri, tolerand smecheria si escrocheria unor hoti si curve(mai mult sau mai putin politice)ce ne conduc,trebuie sa va explic;
    -iata ce spunea Premierul Ludovic Orban in ianuarie 2020, că România are cel mai mic procentaj de colectare a taxelor şi impozitelor din Uniunea Europeană (UE), una dintre cauze fiind faptul că nu a fost realizată informatizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), deşi toate firmele au fost obligate să-şi schimbe casele de marcat.
    Cand se spune ca nu sunt bani pentru pensii ,ia vedeti mai jos si ganditi-va ,desigur daca aveti si altceva in afara de tastatura ;
    1.De ce pentru pensii speciale sunt ?
    2.De ce pentru marirea salariilor bugetarilor si acordarea de tichete de vacante sunt ?
    3.-De ce nu se recupereaza banii din jaful national decis de judecatori la cei gasiti corupti
    4.de ce constatarile Curtii de Conturi nu sunt puse in practica,recuperandu-se banii de la cei vinovati ?-iata un ex; Dezvaluiri incredibile ale Curtii de Conturi in “Afacerea panseluta” din Bucuresti: primarii Capitalei au aruncat banii contribuabililor pe tei cumparati cu 2.500 de lei, crizanteme de 310 lei, cos de gunoi de 2.800 lei si balansoar de 12.000 de lei,toate preturile/buc.
    5.De ce nu se verifica proprietatile prin justificarea banilor si impozitarea ca atare…?!
    6.De ce unii platesc taxe si impozite si alti nu ?
    7.De ce evaziunea fiscala este un fapt banal si nu un atentat la siguranta nationala ?(un stat functioneaza si prospera prin venituri,nu-i asa ?)
    8.De ce se platesc subventii in industria neperformanta si pentru incalzirea centralelor termice ale statului ex.Bucuresti ?(tie iti plateste cineva subentie pentru caldura cu centrala termica proprie ?)
    9.Se acorda tot felul de mariri,sporuri, prime si primulite la unii bugetari,fara niciun criteriu de performanta,ba mai mult, ai impresia ca cu cat ucid mai multi si scot de pe bancile scolilor tampiti,sunt,,eroi”natiei si merita banii.
    As mai comenta dar sper ca m-am facut inteles si veti aborda altfel problema cand vine vorba ca unii cetateni sa fie catalogati(pensionarii,cei de la privat)cetateni de mana a doua si OBLIGATI SA PLATEASCA DARILE CATRE STAT SI IN REST …MUCLES !Ei bine fratilor,nu uitati ,maine veti fi voi pensionari,ca sa nu va spun ca calcati demnitatea muncii de-o viata a parintilor si bunicilor ???!
    Oare cata minte trebuie sa ai ca sa nu-ti dai seama cata manipulare si bataie de joc este revarsata asupra acestui popor de cei care te cheama la vot duminica,cu promisiuni ce nu au fost facute atunci cand au fost la putere.

    • y Răspunde

      @007, de data asta ai un MAAARE 10* de la mine!!!👏👏👏
      Aș mai completa atâta că amărâții pensionari despre care se vorbește au contribuit la vremea respectivă la crearea fondului de pensii. Pensia NU este un ajutor social ci un drept câștigat!!!
      Și încă un lucru. Bugetul se face și se desface după placul guvernului. Mutăm sume din buzunarul drept în buzunarul stâng sau cum ne cere situația la zi. Vezi și cazul covidului când uite că se găsesc fonduri pentru aceste cheltuieli enorme neprevăzute. Adică să traduc pe românește pentru cei care nu au înțeles ultimele propoziții. Pentru guvernul Orban NU este o prioritate mărirea punctului de pensie. Așa cum nu este o prioritate nici sănătatea și siguranța copiilor noștri. Pentru că marea majoritate a secțiilor de votare sunt amplasate în unități de învățământ. Gândiți-vă că toți țiganii nespălați de pe Ostrovului vor vota, dacă vor vota, la grădinița și creșa de pe Uzinei!!!! Săracii părinți care lucrează în 3 schimburi ce să facă cu copiii???? Și câte astfel de situații mai sunt???

      • unul Răspunde

        Ai dreptate Y, in adaugare doar atat: Pensia nu iti da statul ,ci doar il distribuie din contributile noastre .Adica cei ce lucreaza platesc pensile acelor pensionarii ! Nu este problema cu asta dar ma intreb oare vom plati si noi cei ce mai lucram cu 40% mai mult la fondul de pensii ?

    • bine Răspunde

      De acord sa creasca pensiile, dar de ce sa creasca si cele care deja sunt foarte mari? Nu e totuna 40% din 1000 lei sau 40% din 10000 lei! Daca tot se acorda pensia minim garantata pentru persoane care nu prea au cotizat la fondul de pensii, de ce pensiile celor care au cotizat, in unele cazuri peste 40 de ani, nu incep de la acea pensie minim garantata la care sa se adauge pensia cuvenita in urma cotizatiei de alungul anilor? Pana la urma isi maresc leafa lor, celor cu pensii speciale! Bietul care are pensie 700 lei, avand in vedere scumpirile din ultima perioada, mare lucru nu va rezolva cu inca 280 in plus! De ce nu limiteaza marirea la o limita, sa zicem 5000 lei, si sa le mareasca cu 60% la cei nevoiasi? De ce nu se verifica dosarele celor cu pensii de boala? Cu siguranta ar pica vreo 30% din ele! Si-au facut pensie de boala si lucreaza bine mersi in strainatate!

    • Dan Tordoi Răspunde

      Toate răspunsurile la temele ridicate de tine se găsesc în programul de guvernare “din scoarță în scoarță” al PSD! Postac nenorocit…

  7. ,Pipo Răspunde

    007″ ai dreptate în tot ce ai spus dar la niște retardați trebuie să le și traduci. Sănătate să-ți dea Domnul.

  8. Golf Răspunde

    Sincer cei care comentează negativ despre ridicarea veniturilor la pensionari și la restul cetățenilor trebuie să se gândească cât sunt de îndatorate țările dezvoltate. Vezi SUA, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Japonia chiar și Germania are datorii mai mari raportate la PIB. Dezvoltarea se face pe datorii care nu se vor plăti niciodată. Doar că aceste datorii ar trebui băgate și în infrastructură și în industrie.

    • ... Răspunde

      În acest moment tot ce înseamnă mâncare și cheltuileli absolut primare, inevitabile s-a scumpit enorm. Încearcă să pui de o zacuscă și fă o socoteală, te crucești!!! Anul trecut un borcan mic de zacuscă se vindea cu 5 lei în piață. Acum deja e 9-10 lei! În astfel de condiții să îți bați joc de pensionari este strigător la cer! Ei alte venituri de unde să aibă? Și în condiții de epidemie să apeleze iar la copii lor care și așa au probleme de tot felul???
      Totuși este o lege votată de Parlament, ce Dumnezeu!!!! Guvernul transmite către electorat că nu trebuie respectate decât legile care ne convin??? Omul simplu asta înțelege.😱😱😱😥😥😥😫😫😫
      Pensia nu se acordă prin mărinimia atotputernicului guvern. Pentru pensie fiecare a lucrat. Mă rog, în afară de cei speciali. Dar asta e altă discuție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.