Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

Kereskényi Gábor: ,,Rezultate și Viziune: siguranță, transport public și zone verzi’’

Între 2016-2020, am pus orașul în mișcare: investițiile publice și private au adus un suflu nou orașului! Satu Mare capătă o nouă înfăţişare de la o zi la alta. Am recuperat o mare parte din restanțele pe care orașul le avea, comparativ cu orașele învecinate: Satu Mare se dezvoltă și este din ce în ce mai atractiv.

Siguranță pentru sătmăreni!

Am luat deciziile pe care vechea administrație a orașului le-a ignorat sau nu a dorit să le ia. 

● Acum, infracționalitatea și focarul de infecție de pe str. Horea nu mai există, un gest de curaj pe care, înainte de 2016, nimeni nu l-a făcut.

● Prioritatea noastră a fost îmbunătățirea activității Poliției Locale: în 2016 erau doar 66 de camere de supraveghere publică în reședința de județ, până în acest an au fost instalate 106, iar până la sfârșitul anului vom mai instala alte 40.

● Sistemul body-cam achiziționat pentru Poliția Locală este o formă de protecție a cetățeanului și de respect față de el, precum și o măsură care protejează polițistul, munca lui fiind mult mai eficientă și mai transparentă.

Transportul public

● După 12 ani au fost cumpărate primele autobuze noi. Am redus vârsta medie a parcului auto: în 2016 media de funcționare era de peste 15 ani, iar până la sfârșitul anului 2020 am reușit să ajungem la o medie sub 10 ani.

● După cele 5 autobuze noi achiziționate anul trecut, în cursul acestui an au ajuns la Satu Mare 11 autobuze Solaris hibrid. Alte 6 autobuze hibrid și 4 autobuze diesel vor fi achiziționate până la sfârșitul anului. Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional (din aceste fonduri se va mai construi o autogară, sistem de monitorizare al traficului și sistem de e-ticketing), iar valoarea totală a acestui proiect este de 37.102.839 lei.

● Se lucrează la construirea Terminalul trans-județean de autobuze, iar proiectul pentru dezvoltarea unui sistem digital de informații pentru călători este în faza de licitație publică.

Curățenie și salubrizare

Am avut în vedere îmbunătățirea calității serviciilor de salubritate! În condițiile în care actualul contract este vechi de 15 ani, am lansat o nouă licitație prin care am impus noi condiții pentru operatorul de salubritate. Noul contract de salubrizare respectă standardele Uniunii Europene și va fi, după semnarea contractului, unul dintre cele mai moderne sisteme din țară.

Câteva elemente din noul contract:

● operatorul va lucra cu autospeciale EURO 6

● colectare selectivă pe 5 fracții

● centru de colectare pentru deșeuri voluminoase

● patrulă-eco pentru stoparea depozitării ilegale

Sătmarul verde

Imaginea inaugurării coșurilor de gunoi este reprezentativă pentru administrația 2012-2016, pentru viziunea lor privind spațiile verzi și parcurile.

Ce am îmbunătățit:

● Până în luna august 2018 spațiile verzi din municipiu au fost împărțite în două loturi mari. Acum, spre deosebire de anii precedenti, orașul are 10 loturi, care sunt îngrijite de 5 firme. Astfel, am reușit să impunem un control mai riguros, iar concurența firmelor aduce îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea lucrărilor de întreținere.

● Din august 2018, am plantat 2.342 de arbori, 4761 metri de gard viu și au fost amenajate 9 sensuri giratorii.

● În anul 2019 s-au reabilitat cele 2 fântâni arteziene din Parcul Vasile Lucaciu și Parcul Soarelui.

● Am plantat peste 1000 de puieți de arbori în toate zonele din oraș, am reamenajat scuarurile de spații verzi, exemplu: Piața Romană, str. N.Nicolescu

● Am atins un obiectiv important:  întocmirea și finalizarea Registrului Local al Spațiilor Verzi, un document complex care ajută la o bună gestionare a potenţialului spaţiilor verzi cu implicaţii asupra siguranţei şi calităţii vieţii.

Între 2020-2024 ne concentrăm pe regenerearea zonelor urbane (în acest proiect sunt incluse cartierele Micro 14, 15, 16, Solidarității) zone verzi, parcuri, parcări, terenuri de joacă, alei pietonale, piste de biciclete și interconectarea cu sistemul existent, iluminat public inteligent, mobilier urban inteligent, conținând elemente de smart city.

Infrastructura  verde: reconversia terenurilor degradate de pe malurile Someșului între ștrandul termal municipal și Podul Decebal, respectiv între Podul Golescu și abatorul vechi şi reincluderea acestora în circuitul orașului. Modernizăm parcul Vasile Lucaciu, zona Turnului Pompierilor.

În următorii 4 ani ne propunem să dezvoltăm proiectele pe care le-am început, să le vedem în faza de construcție, astfel încât orașul să cunoască cu adevărat o dezvoltare spectaculoasă. 

SURSA: UDMR Satu Mare

11 comentarii

  1. GB Răspunde

    D-le primar Cautăpofte, după prima zi de școală( trafic aglomerat, aglomerație în tot centrul, nervi întinși la maxim) mi-am reamintit tot ce nu-mi place la acest oraș și crede-mă sunt multe. Deocamdată scorul e Covid 1- Tu 0. Surpriză, ai dreptate pe jumătate, sa pus orașul în mișcare dar nu datorită vouă ci școlii care a început.

    • H&R Răspunde

      E vorba mai mult de civilizatie. Domnii , domni vor ramane, taranii tot tarani. Din caine niciodata slanina.

  2. Klauwn Iohadtis Răspunde

    Am trait in orasul acesta cam de o buna vreme…
    Am vazut multe si multi primari…

    Cert e ca nu te-ai tinut 100% de promisiunile tale anterioare. In schimb tu ai facut celmai mult pt sm.

    Ai vb cu Orban V. iar el a adus autostrada mai aproape de sm. De asta te felicit.

    Eu iti dau inca o sansa, ca intr-adevar nu ai avut multa vreme.

    Dar la urmatoarea alegere, nu te votez daca nu dovedesti mai mult

  3. 😁😁 Răspunde

    @GB

    Da sigur, voi toti ati vrea daca s-ar putea sa intrati cu masina in scoala, nu cumva sa mergeti cu mijloace de Transport, sau pe jos.

    Apropo asa nu va vede nimeni, cu ce tractor parcati in fata scoliiiii! 😋😋😋

  4. Boohoohoooo Răspunde

    Ieri a foat nebunie! Pe langa faptul ca a inceput scoala, cineva, cu “viziune” a decis asfaltarea strazii din plin centru. Si asa mi-am adus aminte polgarmestere, cum asfaltai tu poduri si strazi in perioada in care era mai aglomerat si cati nervi mi-am mancat pe tema asta. Acuma serios.. cat a fost starea de urgenta, trebuia facut, cu orasul pustiu, tot ce v-ati pus acuma sa faceti.
    INSA, fata de ceilalti, ai facut celmai mult ptr orasul asta. Aunt ferm convins ca se poate muuuuult mai mult. Ai miscat ceva si, chiar daca multe din proiecte sunt facute de pe vremea lui Coica, tu macar le-ai pus in aplicare si orasul incepe sa prinda contur. Eu zic ca mai meriti un mandat si te voi vota in consecinta, dar nu ti-o lua in cap, cum a facut-o Gyula, ca asa ca el vei zbura si vei fi dat uitarii. Fa-ne mandri ca suntem satmarenia Fa-ne sa spunem pe strada “Uite cate a facut unuguru’ “. !!! Hajra, Gabor!

  5. Ion Roman Răspunde

    Domnule primar Gabor ceva cu tăntari ăstia potii face hăăăă?

    • Gábor K. Răspunde

      Draghe Janos, binenteles ca se poate face ceva. Asteptam sa vina iarna, sa moara tantarii. Acum ca am rezolvat si problema asta, astept votul tau.

  6. alina Răspunde

    Cu tantarii si cu cainii si pisicile….din cartiere..In m 17 pe Bobocului zona uk3 sunt vreo 10 pisici in fata blocului..nu mai vorbim de purecii din beciuri..

    • Gábor K. Răspunde

      Draghe Alina, sigur ca se poate face ceva. Ia te rog o coala A4, scrie o cerere si vino si las-o la primarie. Vine toamna, culegem prunele, si am nevoie de hartie cand pornesc focu la cazanu de palinca.

  7. Bil Gheiț Răspunde

    Kereskényi Gábor: ,,Rezultate și Viziune: siguranță, transport public și cai verzi pe pereti ’’ !!🤣🤣😁😁

  8. Pai Răspunde

    Pa mine mai primare ma ienerveaza k kknarii de la florisal stiu “decat” sa cosasca iarba , si aia din radacini , ca idiotii , da gunoiul ce se iteste dupa coasa nu-l vede nimeni , ei culeg doar ce-o taiat . Pai ie normal polgare ? Daca vrei gazon nu tai iarba la radacina , tai coruptia mai vere incompetent . Cine din primarie verifica ce lucra putorile ? Scrie aici negru pa alb ce .ula face mas.licu ala in primarie , cica administratorul orasului .Atunci ce mai cotzi tu acolo ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.