Ultima actualizare: azi, 21:31

Locale

Kereskenyi Gabor: „Se lucrează în oraș” | Realizări și Planul pentru 2020-2024

În Satu Mare există 446 de străzi. O treime dintre acestea au fost modernizate de la începutul mandatului. Din 2016 am reabilitat 149 de străzi, trotuare, parcuri și spații publice, pe o lungime totală de 50 de kilometri, am reabilitat o suprafață de 150.717 de metri pătrați. Am reabilitat trotuare pe o lungime de 150 de km, pe o suprafață totală de 121.996 de metri pătrați de asfalt și pavaj.

Cum am preluat orașul în iunie 2016?

Am preluat un oraş fără contract pentru întreţinere şi reparare a străzilor. Din cele 446 de străzi ale municipiului, aproape fiecare necesita reparații urgente.  Sute de gropi au afectat traficul rutier, zeci de străzi și spații publice aveau nevoie de intervenții rapide. Am “moştenit” lucrări deja licitate, care aveau probleme majore de proiectare. Un exemplu: Podul Decebal – cu grave deficienţe în proiectul tehnic şi de execuţie.

Ce am dezvoltat în acest domeniu:

  • Am acordat o atenție deosebită în timpul derulării și la recepția lucrărilor, am dispus remedierea deficiențelor constatate, pe banii constructorilor. Au fost  reparate străzile, pe baza unui plan bine stabilit, în funcție de priorități și necesități, nu pe criterii arbitrare sau politice. Am ales să punem pavaj în loc de asfalt, din motive estetice.
  • Am insistat pe sincronizarea lucrărilor cu E-ON, Electrica, Apaserv, RDS.
  • Rezultatul în primăvara 2020: a fost redus semnificativ numărul străzilor cu probleme.

În acești 4 ani, am derulat CEL MAI AMPLU PROIECT de modernizare a străzilor din municipiu: din cele 446 de străzi, am reabilitat 149 de străzi și artere de circulație majore. Am modernizat trotuare și alei:

Bulevardul Independenţei, Transilvania, Careiului, Lucian Blag, Cloşca (parțial), Octavian Goga precum și următoarele străzi:  Ioan Slavici, Toamnei, Ion Creangă, Arad, Mică, Fraternităţii, Egalităţii, Ion Ghica, Lunca Sighet, Gavril Lazăr de Purcărete, Ana Ipătescu, Nicolae Golescu, Tineretului, 9 Mai 1877, Nicolae Iorga, Ambudului, Gorunului, Avram Iancu, Voltaire, 1 iunie, Diana, Iuliu Coroianu, Digului, Mărăși, Ferăstrău, Jubileului, Eroii Revoluției, intersectia Burdea, Depozitelor, Proiectantului, Bârgăului, Sadoveanu, Bujorului, Almaşului, Gabriel Georgescu, B.P. Haşdeu, Braşov, Vulturului (parțial), Fântânele, Milcov, Cerbului (parțial), Banat, Alecu Russo (parțial).

PLANUL pentru 2020-2024:

Continuăm toate proiectele de până acum: reabilitarea străzilor, trotuarelor, a parcurilor și spațiilor publice. Proiectele europene au ajuns în faza de construcție și vor fi finalizate, continuăm dezvoltarea transportului public și a serviciilor către cetățeni. Ajungem în fiecare parte a orașului, dezvoltăm mai departe fiecare domeniu. In următorii 4 ani, la fiecare 100 de euro investiți în oraș 70 provin din fonduri europene.

Reabilitare străzi, trotuare și spații publice: În următorii 4 ani, continuăm în același ritm: alocăm sume considerabile pentru modernizarea străzilor, trotuarelor, ajungem în fiecare parte a orașului. Printre zonele vizate: zona Dara-Diana, zona Odobescu, toate cartierele de locuințe, precum și toate zonele unde există străzi de pământ.

Vom continua proiectul nostru de a reabilita toate trotuarele în celelalte zone a orașului: finalizăm Micro 15, Micro 17, Carpati I-II, Centrul Nou și curțile interioare ale blocurilor. Fiecare porțiune  de trotuar va fi accesibilă persoanelor cu cărucioare, persoane cu dizabilități pietonii vor putea circula în siguranță.

V-am prezentat rezultatele obținute, acestea vorbesc de la sine. Am muncit onest, suntem o echipă bună, unită, avem experiență, soluții și viziune pentru viitor.

Vom continua.

Satu Mare, ține-o tot așa!

Kereskényi Gábor

și echipa

SURSA: UDMR Satu Mare

29 comentarii

  1. Losser Răspunde

    Poză cu sens giratoriu din UK, că la noi nu sunteți în stare să faceți unul conform normelor ….
    P@la te votează!

    • Smile Răspunde

      Îi sensul giratoriu din intersecția Crinul, de la podul Golescu, poza din ce văd fiind făcută după ce s-a finalizat aceea intersecție.

      • Bine man Răspunde

        Bine, smiley!
        Veizi mini duba alba din sens pe dreapta? Veizi cat de lata ii banda? Smiley dragule, la Crinul troaca de la transurban se incadreasa pe dreapta sa mearga la spital dinspre mall, la camion trebuie sa ii acorzi prioritate de nu vrei sa iti sifoneze tabla.

        Toate aceste explicatii sunt de prisos din moment ce in imagine aia circula pe invers!

    • iete_ula Răspunde

      da da, ca la noi soferii sunt conform normelor, 70% din soferi habar nu au cum se circula in sensul giratoriu si la fel cu semaforul intermitent de dreapta, luzerule

  2. Satmarean Răspunde

    Da, sensul de la Intwrsecția Crinul l-a făcut Lidl nu Kereskenyi, uitați-vă ce a realuzat Masculik cu Kereskenyi și cu Szabo la intersecția Burdea , mai marea rușine !!!

  3. Anyukad :D Răspunde

    daca nu se face e bai, daca se face chiar si asa e o problema :)))
    Mentalitate de satmarean prost. Bravo! Tineti-o tot asa 😀

    • a fasz Răspunde

      Ălai sens măi ungure și cu trafic foituit pe C.A.Rosetti ???

      • altu fără bmw Răspunde

        Să vezi tu ce nebunie va fi la anul când se apucă să se lucreze masiv pe Rosetti! Apropo, asta de ce nu îl întrebați pe Coica. Era în anul 3 al mandatului lui, deci în 2015, și anunța cu surle și trâmbițe că se reabilitează complet Rosetti. Apoi pauză totală.

  4. y Răspunde

    Domnule Gabor, aveți cu siguranță votul meu și al vecinilor mei. Oseni reveniți.

    • y Răspunde

      Iară careva mă provoacă. Deci ca să fie clar nu eu am scris. Și nu am obiceiul să mănânc kkt nici de dragul lui Gabor. Dealtfel ca să formulez elegant eu nu sunt de vină că a ajuns primar pentru că nu l-am votat. Nici vecinul nu l-a votat. Așa că fă pași și caută-ți altă literă.

  5. remy martin Răspunde

    Nu mă pot opri din râs de când am văzut comentariile cum că aceasta poză ar fi fost făcută în UK.

    • Uk Răspunde

      @remy ,ce vrei să zici că e făcută în SM? E făcută undeva unde se circulă ca în UK,sau e făcută pe calculator.

  6. cutezatorul Răspunde

    D-le primar asociatia de locatari de pe drumul careiului,,bl,6,8,10 va roaga f,frumos sa selectati ,,sa eliminati cateva ,familii din bl,25 de pe str. timis ,cuvintele sunt de prisos, nu se mai poate trai aici am ajuns sa ne cautam ,alte locuinte ,este dezastru ,niste jeguri de parinti pun copii sa urle toata ziua,si ei stau la barfa si urmaresc cine se cearta cu copii,si atunci vin si ameninta, intrebati va rugam pe cine vreti din zona ,plang oameni in varstra ,si tremura ,se uita dupa perdea si se uita la tigani cudistrug tot .MIZERIE;GALAGIE JEG AVEM DREPTUL LA VIATA ,MULTUMIM sa nu fie prea tarziu,,

    • TN Răspunde

      Idem si pe str. Gellert Sandor 64, unde o adunatura de 7-8 copii de pe Fagarasului urla 12 ore pe zi, “supravegheati” ocazional de niste parinti dobitoci, care nu se obosesc sa-si tempereze cercopitecii, spre disperarea a 3 blocuri! Joaca e una, insa zbieratul si apucaturile unor primate in jungla, este inacceptabil.

  7. cutezatorul Răspunde

    dute gorbe-np,,,la si nu mai fi atat de rau,poate deschidem cutia pandorei,,stai dreacu n banc ta ai multe pacate asa ca mukles,,,,,

  8. Siket Răspunde

    Strada Gavril Lazar de purcāreti numai partial a fost facuta. Unde stau VIP-ile e OK facut frumos

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Imposibil. Poate nu vezi tu bine… . Primarele o zis ca tot a treia strada e reabilitata integral. Si tu nu-l crezi,

  9. Fasz Răspunde

    Eu te votez!

  10. Roman prost Răspunde

    habar nu aveti mai habar nu aveti,e sensul giratoriu de pe strada Careiului

    • urbanism Răspunde

      E de la cap pod Golescu unde e Lidl și sensul giratoriu e făcut exclusiv de Lidl, primăria nu a avut nici o treabă cu lucrarea doar cu gargara ieftină că nu dă voie să deschidă Lidl până nu e gata sensul giratoriu. Sunt curios în baza cărei legi s-a inventat această condiție specială, lucrarea fiind făcută pe domeniul public administrat de Primărie nu pe teren privat. Interesant că la mallul Nepi sensul giratoriu a fost făcut de Primărie, idem la Kaufland2!

  11. Oșan Răspunde

    La ce mai dezvoltați orașul vostru învechit din 1000, 900 toamna doar vine covid și da în voi oricum puține zile mai aveti

  12. Fraierul nr. 90154 Răspunde

    Intersectia este cea de la cap pod Golescu, doar ca firma UDMR-ului a prelucrat-o atat de ”profesionist” ca au editat-o in oglinda. Iar primarul a aprobat-o ca primarul…
    Altfel eu circul zi de zi inspre si dinspre casa pe strazi si bulevarde unde locuiesc sute respectiv mii de familii si sunt intr-o stare jalnica (chiar asa, Botizului chiar nu se va asfalta niciodata??). S-au reparat strazi, e adevarat, dar nu acolo unde sta ”prostimea” ci acolo unde locuiesc cei care conteaza.
    Poduri? Fiecare primar a tot facut cate ceva pentru ele, ba proiectul, ba fondurile, cert este ca INCA NU EXISTA! Iar daca se mai lauda unul cu o poza ca s-a mai pus o piatra pentru pod ii doresc sa poarte piatra aia la rinichi.

    Din pacate tot jegurile astea vor castiga, matematica e simpla, dar le doresc binele asa cum ni-l doresc si eu noua.

  13. Covidu’ Răspunde

    Strazile din cartiere.. sunt crapate betoanele lui Ceausila! Limitatoare la trecerile de pietoni pe bulevardele principale!!! Iluminat stradal! Stiu ca vrem multe in timp scurt.. da parca nu se vede nimic..si anii tot trec…! Satmarul e in secolul 20 inca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.