Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

S-a semnat contractul de finanțare pentru realizarea noii clădiri a Spitalului Județean Satu Mare

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru construcția noii clădiri a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Semnarea acestui contract face parte din cea de-a doua etapă de derulare a proiectului a cărui  valoare totală este de 23.746.994,18 euro. Din această valoare, 11.293.841,15 euro sunt asigurați din fonduri europene, printr-un proiect câștigat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, iar 12.453.153,03 euro reprezintă finanțarea din fonduri proprii ale Consiliului Județean Satu Mare și fonduri guvernamentale.

,,Este o investiție mult așteptată. Clădirea va fi parte integrantă a Spitalului Județean de Urgență și ne propunem ca aceasta să devină un centru medical ultramodern, la standarde europene. Va fi printre primele spitale din România realizate de la zero, după Revoluție, din fonduri europene și guvernamentale. Clădirea va avea 6 nivele, 6 săli de operație și un heliport care va deservi toate secțiile care au componență chirurgicală”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, la semnarea contractului, alături de managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc.

Termenul de derulare a contractului de finanțare este de 27 de luni. Consiliul Județean Satu Mare a pregătit deja caietele de sarcini, astfel încât peste 2 săptămâni să poată fi scoasă la licitație proiectarea și execuția acestui nou spital.

6 comentarii

 1. 😳😳 Bika 😳😳 Răspunde

  ACCENTUEZ UMRMĂTOAREA FRAZĂ: “Este primele spitale din România realizate de la zero, după Revoluție, din fonduri europene și guvernamentale”. 😀
  Urmați voi cu comentariile răutacioase, negative, pesimiste, tipice mentalității sătmărene 😳😳

 2. joliku Răspunde

  ok, dar neaparat si doctori, asistente ca astia sunt caftiti rau

 3. Istvan Răspunde

  Promisiuni.
  Că doar e an electoral și românii “e proști și uită repede”

  Am fost destul de răutăcios?

 4. Garuboz Răspunde

  @Bika iara ai luat prosta in gura?

 5. John Doe Răspunde

  Degeaba spital de zeci de milioane de euro, daca personalul va ramane cu aceeasi mentalitate. Spaga, neprofesionalism, incompetenta etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.