Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

La mulți ani, eroilor! 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

În fiecare an, pe 13 septembrie, sărbătorim Ziua Pompierilor din România. Chiar dacă în acest an, din cauza pandemiei, nu vor fi organizate defilări și demonstrații, așa cum ne-am obișnuit, ziua în care România își sărbătorește salvatorii nu trebuie să treacă neobservată.

,,Fiecare efort pe care-l faceți poate părea mic, fiecare viață salvată poate părea prea puțin, fiecare intervenție reușită poate trece nevăzută…Toate aceste lucruri care par mărunte vă deosebesc de oamenii obișnuiți, dovedind mereu în misiunile voastre curaj, devotament și spirit de sacrificiu!

Ne mândrim cu voi și vă prețuim pentru munca depusă în slujba semenilor, atât în domeniile în care vă păstrați uniformele curate, cât și acolo unde adrenalina intervențiilor vă ține într-o singură suflare, în lupta pentru viață!”, este mesajul transmis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ziua pompierilor, marcată anual la 13 septembrie, aminteşte de actul eroic al pompierilor militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848.

LA MULȚI ANI pompierilor militari români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.