Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Mărturia unei sătmărence după moartea soțului: Medicul l-a trimis acasă. Putea fi salvat

Mărturie cutremurătoare a unei sătmărence. Femeia spune că soțul ei a murit după ce un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a dat dovadă de o indiferență crasă: ,,Putea fi salvat dacă așa-zisul medic își făcea datoria”, spune sătmăreanca. Aceasta a publicat și o scrisoare deschisă către ministrul Marcel Vela, președintele Klaus Iohannis și Raed Arafat.

Femeia spune că soțul ei a fost trimis la plimbare de unul dintre medicii de la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Satu Mare, cu toate că se simțea extrem de rău. Într-un final, bărbatul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase, însă a fost mult prea târziu. Acesta a decedat singur, într-un salon al unității spitalicești.

Redăm mărturia sătmărencei:

,,Problemele mele au apărut în data de 8 august zi în care soțul meu acuza probleme de sănătate și anume febra și dificultăți de respirație motiv pentru care ne prezentam la spitalul de urgenta Cuj Napoca unde i se fac investigații după care primim un diagnostic nevralgie intercostal deși avea leucocitele mărite ceea ce înseamnă că are o infecție în corp.

Ne întoarcem acasă în Satu Mare unde starea soțului meu se înrăutățește motiv pt care face alte investigații pe banii noștri. Analizele de sânge au ieșit foarte rele, motiv pentru care medicul de familie ne trimite la urgenta.

În data de 21 am chemat ambulanța deoarece soțul meu avea grave probleme de respirație, este dus la urgenta unde după ceva timp medicul îl întreabă de ce a venit acolo,soțul meu spunându-i ca a fost trimis pentru a i se face un CT ( computer tomograf – n.red) la care medicul ii spune. “CE CREZI CA CT SE FACE CUM VREI TU?” EU AM AICI BOLNAVI SERIOȘI NU ÎNCHIPUIȚI. DUTE ACASĂ CA AI LEUCEMIE AȘTEAPTĂ MEDICUL ONCOLOG LUNI.

Întors acasă l-am trimis sa facă și testul covid care a fost negative. În 22 starea lui se înrăutățește motiv pentru care am chemat din nou ambulanța.  După spusele soțului meu același medic după doua ore îl trimite din nou acasă cu o rețetă de calmant, eu în acel moment am cerut sa vorbesc cu acel medic. M-a primit, am cerut sa imi dea niște acte cu ce analize ia făcut, spunându-i ca nu îl poate trimite în starea aceea acasă ( nu putea respira, avea febra, dureri crunte) la care îmi spune Ai chef de scandal? Ieși afara nu ai ce cauta aici.

Ne-am întors acasă dar starea lui a fost tot mai rea, ne-am întors din nou la urgenta după ora 20 când sa terminat schimbul acestui criminal, unde într-un final i sa făcut un CT de unde a reieșit ca are puroi și apa la plămâni motiv pentru care este dus la spitalul TBC și internat în izolare deși avea testul covid negativ, lăsat singur și verificat telefonic de asistente din 2 în 2 ore.

Nu la verificat nimeni dacă și-a luat tratamentul. Am vorbit telefonic cu doamna doctor spunându-mi ca va fi bine, ca ii vor face test covid și va fi dus pe secție pentru a fi tratat. Fiind duminica nu fac teste covid ca doar ei sunt liberi duminica, săracii din linia întâi.

În timpul nopții asistenta l-a sunat la 00,45 dar soțul meu nu a răspuns dar nu sa sinchisit nimeni sa îl verifice, după spusele lor cică o pacienta dintr-un alt salon la auzit ca a căzut din pat ceea ce nu poate fi adevărat pentru ca a dormit în fund pe scaun pt ca nu se putea întinde de ce dureri avea

S-au îmbrăcat cu echipament de covid după spusele doctoriței și au întrat la el dar nu mai avea puls, motiv pt care solicita ambulanță cu aparat de resuscitare (cum e posibil ca într-un spital sa nu ai aparat de resuscitare) Oare cât timp le trebuie sa se echipeze de covid, dacă se tem asa tare sa stea acasă, nu sa omoare oameni nevinovați cu zile.

Nu s-au sinchisit nici sa ma sune sa îmi spună ce sa întâmplat, am sunat eu pe la 04 dimineața moment în care am trezit-o pe doamna doctor (era somnoroasa la telefon), spunându-mi ca nu a putut face nimic, a decedat. Când am fost chemata la spital managerul și doctorul au spus ca vor sa facă autopsie ca nu știu de ce a murit și a fost un șir de nereguli în drumul soțului meu.

Pe aceasta cale doresc ca aceasta postare sa ajungă unde trebuie pentru a se face dreptate și asa ziși doctori care se cred la mama lor în curte sa nu aibă ce cauta într-un spital de urgenta, sa stea pe banii contribuabililor și sa ii omoare cu zile, Domnule doctor trebuia sa spuneți ca aveți nevoie de bani pentru a salva viata unui om ca va dădeam oricat. Consider ca viata soțului meu putea fi salvata dacă vineri asa zisul medic își făcea datoria.”

20 comentarii

  1. ... Răspunde

    Acești eroi ai lui pește prăjit în halate albe! Și mai sunt și din ăia care au murit în spital și s-au infectat cu covid în spital! Lejer băgați la raport la decedat covid rără nici o jenă! Cel mai simplu. Ziceți că e neprofesional și absolut nemedical? Ați zis și ceva de vreun jurământ? Fugiți măi de aici!😱😥😤 Știți ce e cel mai haios? Dacă printr-un accident ajung și ei în spital pe mâna celorlați eroi încă sănătoși pățesc la fel ca în cazul de față! Vă spun eu sigur!
    Doamnă! Dați în judecată! Nu la Colegiul medicilor. Și acolo. Dar acolo o mână spală pe cealaltă. Târâți în tribunal. Oricum îi doare la 1,5 m lateral dreapta de tot. Au asigurare de malpraxis obligatorie. Case closed. Și să nu te enervezi?

  2. Alina Răspunde

    Inuman ce se întâmplă. Medici incompetenți angajați cu șpagă. Jurământul din păcate pentru ei nu e valabil.Nu toți sunt la fel dar99% au făcut facultatea pentru a câștiga bani nu a salva vieți.

    • Florin Frincau Răspunde

      Din cauza acestui medic copilul meu era sa moara in 2014 si de atunci a suferit 7 interventii chirurgicale si a asociat mai multe boli de autoimunitate iar acum face citostatice de la o simpla apendicita pentru ca acest medic nu a vrut sa cheme un medic chirurg sa-l consulte”daca voi stiti mai bine de ce ati venit la spital”

  3. TN Răspunde

    Exact, trebuie dati in judecata si trebuie mediatizati si “marele erou” de la UPU Satu Mare, cel care a depus juramantul lui “Ipocrit” , celebrul Pop Raul. Un grobian fara nicio etica profesionala, a carui reputatie se pare ca nu bate deloc in ochii managementului SJ Satu Mare!

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Recomandarea mea ar fi sa-i faceti asa zisului medic, plingere penala direct la parchet, pentru infractiunea de omor din neglijenta profesionala…e treaba lor sa faca incadrarea corecta a infractiunii.
    Acest medic, daca e asa cum spuneti, trebuie sa ajunga dupa gratii.
    Doamne fereste, putem fi oricare in aceasta situatie deoarece acest asa zis medic profeseaza mai departe fara nici o remuscare !

  5. cârcotaş Răspunde

    Medicilor li s-au dat prea mulţi bani şi le-a dispărut motivaţia de a face ceva pt. bolnavi. Asta am auzit-o din breasla lor, e întrecere care să nu facă nimic şi să lase turei următoare problemele. Pe de altă parte scrisoarea este prea arţăgoasă, prea conflictuală, prea ironică şi persiflatoare ca să fie crezută în întregime. Adică n-a întâlnit decât medici care au trimis-o la plimbare cu vădit dezinteres şi vorbindu-i de sus? A mai fost o chestie asemănătoare de vreo câteva luni (tonul reclamantei era foarte asemănător).

  6. Ionut Răspunde

    Un singur medic gunoi este in urgente si vorbeste cu pacienti foarte urat,il cheama pop raul ci ca ii doctor,oare despre el ii vorba!?

  7. Incerc sa fiu corect Răspunde

    Murim cu zile in Satu -Mare nu iau medici mita ca se tem si nu sunt curiosi sa isi faca meseria ,, nu au motivatie salaru le vine in ori ce conditie , la raspundere nu ii ia nimeni .. sunt si medici care isi fac meseria da foarte rari .. romania este singura tara din tarile civilizate care nu ii trage pe medici la raspundere doar prin avertizment, mustrare si le taie 5 la suta din salar. Nu o sa se schimbe tara nici in 50 de ani !

    • Pacala Răspunde

      Da…acest medic nu are ce sa caute in sistemul medical….macar acum ar trebui să se sesizeze conducerea…altfel se face complice și au aceeași vi a morala

  8. urgenta Răspunde

    si eu am mers la urgenta am avut niste simptome asemanatoare virusului ,m-au bagat in izolare unde o asistenta f tanara a venit sa-mi ia sange ptr analize mi-a pus o branula dupa aceea ma chemat sa-mi faca un ekg la inima unde toata ma invinetit deja a trecut o saptamana si tot se vede si m-a tras de ici colo ptr ca nu puteam da jos maneca de la haina din cauza branulei cand i-am spus sa nu fie asa dura ca ma doare s-a facut ca nu ma aude asa se comporta ca si cu un animal precizez ca sunt si doctori care isi fac datoria

  9. Tipic pop raul Răspunde

    Cand o sa il dea o data afara pe incompetentu si arogantu ala?

    • Romania tara mea Răspunde

      Rusine spitalelor! Trebuie luata initiativa in privinta spitalelor. Nu se mai fac internari deloc , spitalele sunt goale oamenii mor cu zile datoria nepasarii medicilor. Problema nu e la medici ci la Ministerul Sanatatii care au dat ordin sa nu se mai interneze nimic ci sa se dea tratament acasa. TREBUIE LUAT-O O INITIATIVA CA MOR OAMENII CU ZILE.!!!

  10. Xman Răspunde

    Eroii din linia 1 iar au dat-o în bară, pardon spăgarii și criminalii din linia 1 au dat-o bară!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. ... Răspunde

    Vedeți că ați trecut la combaterea “religiei” oficiale! O să primiți “dada” pe “popou”! Dură va fi trezirea mai cu seamă după pandemia asta.

  12. Hammurabi Răspunde

    Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte ne trebuie, sa veizi atunci ce blanzi si mielusei de facem toti. De la ultimul medic din spital pana la ucigasul de pe Paulestiului care inca tot are permis si se plimba bine mersi.

    • altu fără bmw Răspunde

      Ce vorbești? Handicapatul ăla are drepturi!😱😫😢😣🤮 Dacă eu pățeam așa ceva eu nu mai aveam curaj să conduc o mașină. Dar nici să dorm liniștit. De fapt nici să dorm! Asta spune destule despre făptuitor, nu?
      Stai liniștit. Medicii locali știu mult mai bine (de la sursă cum ar veni) că de au ceva problemă de sănătate mai serioasă e de plecat din localitate! Altfel riscă să pățească ca și pacientul din știre.

  13. Hmmmm Răspunde

    De grasul ala libidinos se vorbeste in articol?…poate o sa dea odata si odata peste un familiar ce ii scoate rinichii cu cutitul.

  14. diana Răspunde

    acum cativa ani am fost cu copilul la urgente si acest medic execrabil nici nu s-a uitat la el ..i s-a facut mila de mine unei asistente si m-a dus sus la chirurgie la medicul Szatmari parca..care l-a consultat si m-a linistit ca totul e ok..dupa ce l-a trimis la raze…De ce il mai tineti acolo ?omul ala n-are pic de empatie in el..parca se uita prin oameni..nici nu-i pasa..

  15. Dio Răspunde

    Doctorii își merită supranumele de “îngerii în alb”. Te duci la ei și te trimit direct la îngeri ( ăia din cer). O primă pt domnu doctor își face treaba pt guvern, împuținarea populației. OMS să ne trăiască, să putem muri noi.

  16. realist Răspunde

    Către redactie:
    Nu mai faceti confuzie intre spitalul tbc si spitalul de boli infectioase. Nu sunt acelasi lucru, sunt doua spitale diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.