Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Maskulik Csaba a anunțat când încep lucrările la Centrul Nou. Ce spune de proiectul Centrului Vechi

Administratorul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, a declarat, în cadrul emisiunii PortalSM – Alegeri Locale 2020, că lucrările de modernizare a Centrului Nou vor începe undeva la sfârșitul acestei luni. City managerul a declarat, de asemenea, că și proiectul de modernizare a Centrului Vechi (Piața Libertății) se află în linie dreaptă.

,,Consider că la sfârșitul lui septembrie putem să dăm ordinul de începere (…) Se schimbă tot sistemul de iluminat, vin pavaje noi, piste de biciclete care vor face urcarea pe acea pasarelă pietonală de pe bulevardul Transilvania, mobilier urban nou, fântână modernă care va fi la suprafață, va fi de nivelul secolului 21, exact cum găsim și în alte orașe”, a declarat Maskulik Csaba, în direct la emisiunea PortalSM – Alegeri Locale 2020.

City managerul a vorbit și despre proiectul Centrului Vechi, precizând că s-a trecut deja la faza de proiectare. De asemenea, Maskulik a explicat de ce va fi închisă circulația autovehiculelor.

,,Am dat ordinul de începere pentru proiectare în luna august, s-a trecut la faza de proiectare și au un termen de șase luni pentru a termina faza de proiectare, după care se va trece la execuție (…) Rămâne varianta închiderii, a fost mult contestată această decizie, dar trebuie știut că pe fonduri europene s-a pus foarte mare accent pe reducerea emisiei de CO2, iar acest lucru se putea realiza prin reducerea s-au eliminarea circulației autovehiculelor (…) Transportul în comun va circula, salvarea, pompierii vor avea acces în jurul parcului, dar nu se va permite parcarea în jurul parcului”, a mai spus Maskulik Csaba.

15 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    D-le Maskulik, fintina din Centrul nou se preteaza la a fi de sec 21 dar cele doua fintini din Centrul veci trebuie lasate asa cum sint, doar reparate sa nu aiba pierderi de apa.
    Alea nu se preteaza la sec 21.
    Cum ar fi daca si primarul din Roma ar hotari sa transforme Fontana di Trevi intr-una de sec 21…ca doar si ei evolueaza nu numai romanii !
    Ce reorezinta amprenta veche a orasului, trebuie lasat asa.
    Sau cum ar fi sa pretindeti modernizarea hotelului Dacia la nivel de sec 21, adica sa arate ca Aurora ?!

    • urbanism Răspunde

      Primașul a văzut ceva acum niște ani la Nyíregyháza așa că musai-musai să facem ceva la fel și la noi. Vezi și aquaparcul de pe Gorunului care este copie leit ceva din Győr. Chiar dacă e aiurea și zici că nu e terminat. Așa că …..😱. Oricum închiderea centrului vechi este o idee foarte bună. Cine are treabă acolo să-și folosească membrele inferioare ca și mijloc de locomoție standard. Acolo să nu se mai facă drifturi și liniuțe.
      Recomand să facem ceva după nevoile noastre pentru că acest copiat nu duce la ceva bun. Vezi și podul 3 tip Erasmus. Podul acela cu cabluri a fost făcut pentru gura de vărsare a Rinului la Rotterdam unde estedealtfel cel mai mare port european. Comparăm Someșul cu Rinul??? Nu are nici o noimă și costă pe puțin dublu față de un pod exploatabil pentru noi. Vom avea serioase probleme la exploatare și întreținere. Dar ce să faci dacă asta ni se servește!

    • Napo Leon Răspunde

      Tu compari Fontana di Trevi, fantana cu renume mondial, cu caricatura aia de fantana arteziana din parcul central, facuta pe vremea comunistilor? Da ce relevanta are aceasta improvizatie in cultura mondiala? Hotelul Dacia este altceva, chiar daca cladirea nu este asa de cunoscuta. Apropo, nu uita ca un “consatean” de-al nostru era gata gata sa o faca… buncăr.
      Pot sa te intreb ceva, daca nu te superi? Tu chiar esti Vlad Tepes? Eu ma gandeam ca, Doamne fereste, sa nu cumva sa indraznesc sa-i raspund Măriei Tale, ca poate ma tragi in teapa… 😁

    • Robert Răspunde

      Ai perfecta dreptate!

  2. Vulpea bi-polara Răspunde

    Brici machetele. Presimt ca prin 2024 oi avea un dejavu pe subiectu asta.

  3. trei puncte... Răspunde

    Nu se putea inchide doar portiunea dintre Aurora si Casa Alba si cea din fata Catedralei, pentru a se putea circula pe celelalte doua artere paralele ce trec prin fata muzeului si a hotelului Dacia? Pe unde va fi deviata circulatia tuturor autovehiculelor care trec acum pe cele doua artere? Precis vor fi blocaje mari, mai ales la orele de varf. Probabil s-a ajuns la concluzia ca in Satu Mare se circula destul de bine, si deci ar fi nevoie de ceva blocaje in trafic! Oare nu era bine sa se faca o simulare vreo doua luni pe timpul scolii sa se vada exact ce se intampla, si apoi sa se sparga centrul vechi?

  4. Xman Răspunde

    imaginile virtuale sunt niște iluzii optice ca apa în deșert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. dana Răspunde

    Nu-s doar promisiuni electorale..e primul city manager care chiar s-a implicat in administrarea orasului..

  6. Daniel Răspunde

    Nu ma bag in probleme de urbanism, ca nu ma pricep. Eu stiu ca de 20 si ceva de ani asteptam al treilea pod peste Somes si insfarsit acuma se “fabrica”. Nu ma intereseaza ca este Hobanat, patrat, triunghi, rotitor pe un picior de cocoș, peste Somes sau pe sub Somes(in cazul asta cred ca s-ar numi tunel). Pe mine ma intereseaza sa se faca. Si asa ca o parere personala. Sunt sigur ca al treilea pod va arata foarte bine si va fi mandria satmarenilor. Poate nu acuma, ca noi suntem cam carcotasi, nu suntem multumiti cu nimic, dar peste 100 de ani sigur.

  7. Un bugetar Răspunde

    Acest om in ultimii 4 ani nu stiu daca insumat a fost 2 saptamani in concediu. Cel tarziu la 8 – 8.10 e la servici, si rar pleaca inainte de ora 17. Daca cineva, el chiar ca trage ptr acest oras. Nimeni nu e perfect, nici el, dar e cel mai bun din paleta politico-administrativa actuala. Restul e gargara ieftina. Succes in continuare.

    • ... Răspunde

      Mai bine mă abțin de la comentarii. Poate e așa cum spui. Dar că nu aude anumite lucruri și merge după capul lui și asta e sigur. Sunt lucrări făcute total degeaba sau sunt semirezolvate și la care se va reveni obligatoriu. Exemple: B-dul O.Goga unde la prima ploaie a dat chix canalizarea proaspăt reabilitată. Chiar e mai rău ca înainte! Alt exemplu Centrul Nou unde pe repede pe înainte s-au pus biscuiții de beton a la Tarr fără să se rezolve infrastructura subterană. Acum la orice intervenție se va sparge/ridica porțiuni din pavajul nou. Chiar era greu pozarea lor în conducte tehnologice cum se face în vest? Și ar mai fi. De exemplu la marea reabilitare a pieții mici nu s-a rezolvat problema parcării. Totul a rămas ca înainte.
      Ca om sunt lămurit de dumnealui înainte de a ajunge în postul ăsta. Mult-mult de tot înainte. Și ca “om de afaceri”.

    • Robert Răspunde

      Corect!

    • Nha Răspunde

      Faptul ca sta la servici nu inseamna ca si face ceva pentru comunitate , nu pentru incontinente , ( udemereu). Postul n-are nici un rost inafara ca e platit din banii nostri , sau putem sa renuntam la primar. Tot una . Si-nca o treaba : nien intrebati-l pa dansu’ cati bani o luat prin Tatar care era la ADP ( un fost comunitar parvenit si nesimtit ) de la executantii de sapaturi din oras .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.