Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

Maskulik Csaba: Fosta conducere a Primăriei a renunțat la fonduri europene

Administratorul public al municipiului Satu Mare, Csaba Maskulik, a declarat că Primăria Satu Mare a renunțat în 2015 la fonduri europene deja câștigate privind reabilitarea canalului colector de pe str. CA Rosetti, care dacă ar fi fost implementat ar fi rezolvat cele mai multe dintre problemele din zonă, inclusiv inundarea pasajului rutier din Soarelui.

Bani europeni pierduți în 2015

Apaserv a câștigat în 2012 un proiect european care includea și reabilitarea canalului colector de pe str. CA Rosetti. Investiție care ar fi rezolvat cea mai mare parte a problemelor privind canalizarea în zonă.

,,Inundațiile din pasaje rutiere se produceau și în timpul mandatului domnului Coica. Care uită să spună că în 2015 a existat un proiect finanțat din fonduri europene privind reabilitarea canalului colector de str. CA Rosetti. Sistemul actual de canalizare preia întreaga zona și satele din apropiere. Existau bani europeni pentru acest proiect, dar domnul Coica și directorul de atunci al Apaserv a renunțat la această investiție”, a declarat Csaba Maskulik.

Motivul pentru care a fost pierdută finanțarea europeană este unul halucinant.

,,L-am întrebat pe Dorel Coica de ce a renunțat la proiect, mi-a spus că nu a avut curajul să închidă strada CA Rosetti”, a mai spus Csaba Maskulik.

Primăria amendată pentru o achiziție incorectă

În 2015, primarul de atunci Dorel Coica a atribuit firmei Tehnic Asist Botoșani construcția a 15 parcări, fără să organizeze licitație.

,,Domnul Coica a demolat garajele, dar trebuia să o facă cu discernământ, să le spună oamenilor când vor fi refăcute aceste parcări. El a realizat 15 parcări pe care le-a încredințat prin achiziție directă, fără licitație, către Tehnic Asist Botoșani. Primăria a fost amendată pentru că s-a stabilit că achiziția nu a fost corectă. În momentul demolării garajelor, primarul Coica a estimat un cost total de 5 milioane lei, deși valoarea investiției era de 5 milioane de euro”, a afirmat Csaba Maskulik.

Totodată, aceste proiecte aveau un mare defect: nu era inclus iluminatul public al acestor parcări, care este realizat în prezent.

Până în 2017, au fost blocate în Instanță contractele de execuție pentru 11 parcări. Din 2018 până în prezent, au fost executate lucrările la 20 cvartale de parcări, respectiv am semnat contractele de proiectare și execuție pentru 11 parcări. Cu această ocazie, va fi finalizat proiectul de reabilitare a parcărilor din cartierele Micro 17, Carpați I și II, respectiv Soarelui. 

Proiecte europene de peste 35 milioane de euro

Primăria Satu Mare a obținut finanțare pentru proiecte europene în valoare de peste 35 milioane de euro. Toate aceste proiecte au intrat în faza de implementare, urmând a fi finalizate în următorii 2 ani.

,,În 2016, nu exista nici un proiect european pregătit. Nu exista Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate Urbană, documente fără de care nu se putea depune spre finanțare nici un proiect european. Au fost pregătite aceste documente și apoi începând cu 2017 am depus și am primit finanțare pentru proiectele depuse. Acum toate proiectele au intrat în fază de implementare. Toate aceste proiecte vor fi executate în următorii 2 ani”, a declarat Csaba Maskulik.


Sursa: UDMR Satu Mare

10 comentarii

  1. 😂😂 Bika 😂😂 Răspunde

    Unde sunteti marilor comentatori care tot criticati iudemereu si consucerea satmareana?!?
    Poftim, ce bun exemplu ati primit de la fosta conducere româneascã: proiect european câstigat dar banii nu sunt luari pt. cã nu am curajul sã înep lucrarile! 🙈
    Asta da mentalitate de primar adevarat!
    Urmãriti lista lui Kereskenyi iar apoi gânditi-vã bine pe cine votati pe 27 septembrie!

  2. Satmarean Răspunde

    ȘI încă mai are tupeu Coica să candideze de primar ???. Mi-ar fi rușine !!!. Jenant de tot !!!

  3. Smile Răspunde

    Atâta îl ducea capul pe ratatul ăla de chel, rușine PSD, rușine Coica

  4. Satmareanul Răspunde

    Salutare,
    Eu sunt roman, dar singura optiune pretabila pentru postul de Primar este tot Kereskeny. Trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca a facut cel mai mult si bineimteles cu marele ajutor a City Managerului care este un om f competent, venit din mediul privat. Daca Kereskeny va renunta la extremismul extrem sigur iese in pensie din pozitia actuala. Bravo lor pentru realizari si spor!

  5. Forta UDMR Răspunde

    Sa privim situatia din sanatate. Cand a fost Csehi presedintele cons.jud, si ministru UDMR la sanatate, in Satu Mare s-a construit un nou corp la Spital, si anume UPU + investitii de 900.000 Euro in 2 blocuri operator. Acum e tot UDMR si s-a semnat contractul de finantare ptr un corp nou de 6 etaje. Cand a fost Stef presedinte, s-a plantat Folda in spital si automatul de botosei administrat de firma Dnei Stef. Atat. Nicio realizare.
    Este orb cine nu vede zecile parcari din M17, M15, CII cu iluminat, strazi si trotuare reabilitate din temelii…. poate mai aduceti aminte cum s-a plombat in vremea lui COICA …..cu lopata din remarca tractorului. Dupa 30 de ani se construiesc in aceasi timp 2 poduri peste Somes, se construieste centura. In oras circula autobuze demne de oras european. Si poate Mall-urile sunt investitii private, dar in epoca comunista – psdista nici investitorii nu veneau. Cei mai in varsta tin minte cum acu 20 de ani si Metro s-a dus la Baia Mare ptr ca aveau piedici din partea administratiei locale…….. Eu unul sigur VOTEZ UDMR !!!!

  6. Lili Răspunde

    Dipa atatea realizari ma mir ca nu suntem judet apartinator de SUA.
    Chiar nu va uitati in judetele din jur??
    Vedeti Satu Mare vreo lumina??
    Votati cu cine vreti, ca articolul este platit de Udmr care din 30 de ani parca este in opozitie.
    Actualul primar nu scoate 2 cuvinte pe gura ca are purtatori de vorbe!

    • 😳😳 Bika 😳😳 Răspunde

      Domniaoara domnisoara, poate ca articolul este platit, multe articole sunt platite in perioada asta de campanie, DAR toate sunt lucruri adevarate! Asa ca, de ce va deranjeaza adevarul?

  7. 3.14 Răspunde

    Tace dar face. Toti vad doar tu esti incapabila sa iti deschizi ochii. Poate ar trebui sa votezi iar PSD ca sa ai parte de desene, machete si incompetenta.

  8. Lili Răspunde

    Vreau pe Veorica Dancilla primar in SM! Ea este favorita mea..

  9. alin Răspunde

    se uita gabor la schita aia ca vitelul la poarta noua,nu are el nici o traba cu ce se intampla in peisaj!:))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.