Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

Mihai Huzău: „Clubul Sportiv Municipal Satu Mare necesită reforma imediată”

Mihai Huzău, candidatul PMP la Primăria Satu Mare a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care critică modul de administrare al sportului sătmărean, venind cu un set de soluții pentru Clubul Sportiv Municipal Satu Mare.

Redăm integral mesajul candidatului Mihai Huzău:

𝐼𝑛𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑒𝑛𝑡̦𝑎 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡𝑜𝑟 𝑠̦𝑖 𝑖𝑔𝑛𝑜𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑎𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑠𝑡𝑟𝑢𝑔𝑒 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑙 𝑠𝑎̆𝑡𝑚𝑎̆𝑟𝑒𝑎𝑛!

𝐏𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞 𝐣𝐮𝐫𝐢𝐝𝐢𝐜𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐨𝐥𝐞𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚ț𝐢𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚

Problemele juridice grave, distribuirea discreționară a bugetelor pe secții și problemele de comunicare sunt datorate exclusiv actualei conduceri CSM și executivului din cadrul Primăriei Satu Mare, care tolerează și girează incompetența de mulți ani.

CSM este antrenat în câteva procese cu despăgubiri de peste 100 mii de lei, achitate din bugetul Consiliului Local, adică din banii sătmărenilor.Niciodată Consiliul Local sau Primăria nu a deschis vreo acțiune civilă pentru a identifica vinovații sau pentru a recupera aceste sume.

𝗠𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝘂𝗼𝘀 𝘀̦𝗶 𝗹𝗶𝗽𝘀𝗮 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘂𝗻𝗲

Toate problemele cu care se confruntă sportul sătmărean pornesc de la managementul defectuos și lipsa de viziune de care dă dovadă coducerea CSM Satu Mare.De asemenea, nu există nici un program coerent la nivel de municipalitate pentru a-i stimula pe tineri să facă sport la nivel de masă. Actuala conducere a Clubului Sportiv Municipal nu face și nici nu are intenția de a face nimic în privința asta

Avem sportivi extrem de talentați, dar nu li se oferă suficient sprijin pentru a face performanță. Din cauza asta, aleg să plece în alte părți.

𝗣𝗟𝗔𝗡 𝗱𝗲 𝗠𝗔𝗥𝗞𝗘𝗧𝗜𝗡𝗚 𝗶𝗻𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁

Nu este normal ca toate secțiile din cadrul CSM să se bazeze doar pe banii primiți de la Primărie.

Nu există un Plan de Marketing coerent pentru promovarea activităților sportive din cadrul CSM, așa cum nu există un Plan pentru atragerea de fonduri sau finanțări suplimentare.Organizăm competiții la care nu avem spectatori sau sponsori, nici măcar la meciurile echipei de baschet feminin, vicecampioana națională.Ne place să ne mândrim cu campionii noștri, dar nu facem nimic pentru a-i prețui și sprijini.Orice strategie aplică actuala conducere a CSM, este evident că aceasta nu este angrenată în zilele noastre. Contractele sunt făcute pe genunchi, fără consultanță juridică, astfel că pierdem o grămadă de bani pe care Consiliul Local îi plătește din banii comunității. Practic, sătmărenii plătesc scump incompetența

𝗣𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻 𝘂𝗻 𝘀𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁̦𝗶𝗶 𝗶𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗖𝗦𝗠:

plan de marketing pentru promovarea activităților sportive din cadrul CSM (sau externalizarea acestui proces către o firmă specializată în cazul în care nu reușim angajarea unui specialist)

plan pentru atragerea de fonduri sau finanțări suplimentare (vânzare de bilete, vânzare de obiecte promoționale, închirieri de locații, și nu în ultimul rând, atragerea sponsorilor)

distribuirea bugetelor pe criterii de performanță pentru fiecare secție în parte

oferirea de prime pentru atingerea unor obiective: câștigarea unor competiții naționale, internaționale

demiterea actualului director și tragerea la răspundere pentru toate pierderile suferite de CSM, precum și angajarea unui manager competent, care să verifice toate contractele care urmează a fi semnate în numele CSM.

modernizarea imediată a bazelor de antrenament și asigurarea de echipament performant pentru toți sportivii CSM

asigurarea unui cadru pentru organizarea competiților sportive interșcolare. Este regretabil să aud candidați la Primăria municipiului cum este dl. Albu, de asemenea membru în Comitetul Director, care nu numai ca nu au sprijinit toate propunerile mele de reformare, ba mai mult, chiar au girat toate aceste nereguli și competențe ale managementului din CSM.

Din păcate, problemele sunt multiple și doar cu o administrație competentă și cu multă forță de muncă putem duce sportul sătmărean la nivel profesionist.

𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘀𝗲𝗹𝗲 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝗮̆, 𝗽𝗮𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝘀̦𝗶 𝗱𝗲𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝘃𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗻𝗲𝗹𝗶𝗽𝘀𝗶𝘁𝗲.𝗠𝗮𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗼𝗮𝗺𝗲𝗻𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗮̆-𝘀̦𝗶 𝗮𝘀𝘂𝗺𝗲 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗳𝗲𝗹𝘂𝗹 𝗶̂𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘃𝗼𝗹𝘂𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝗹𝗲𝘀, 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗹 𝘀𝗮̆𝘁𝗺𝗮̆𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘁𝗮̂𝘁 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲”

2 comentarii

  1. unu Răspunde

    un masterplan – ai pentru cine mai bine fa ceva cu autocarele alea a vostre de la olimpia travel ca put ca naiba , am fost intr-o excursie cu olimpia travel dupa ce am venit asaca asa am putit de la acele scaune jegoase, noi am curatat geamul ca era plin de jeg, mentionez ca era autocar supraetajat, dar nici in india nu mergi cu asa autocar, penibil deci domnule masterplan dute si curata ca pute

  2. huzau pupazau Răspunde

    Du-te ma pupazau si administreaza la ma-ta la firma ca nici acolo nu esti in stare. disperatule nu mai stii cretinatate sa debitezi sa te mai bage lumea in seama. tristule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.