Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Mihai Huzău: „Majoritatea partidelor angrenate în campania aceasta au interese ascunse”

Pe final de campanie electorală, Mihai Huzău, candidatul PMP la Primăria Satu Mare, vine cu o concluzie referitoare la MasterPlanul inițiat de el, dar și la partidele ce și-au desemnat candidați la Primărie, partide despre care spune că sunt angrenate în campania aceasta cu interese ascunse.

Redăm integral mesajul lui Mihai Huzău:

La începutul acestei campanii am dat startul unei inițiative curajoase, de a identifica împreună cu reprezentanții celorlalte partide din Satu Mare, direcțiile importante pentru comunitatea noastră.

Acest MasterPlan ar fi avut toate premisele de reușită, dacă ceilalți candidați la Primăria Satu Mare ar fi avut deschiderea necesară pentru a purta câteva discuții constructive.

Nu mă așteptam la reacții pozitive referitoare la ideea mea, pentru că nu întâmplător am pornit în campanie cu sloganul „Totul este aranjat!”.

Concluziile finale rezultate în urma tuturor discuțiilor îmi confirmă încă odată faptul majoritatea partidelor angrenate în campania aceasta au interese ascunse și nicidecum nu au pe agenda lor interesele sătmărenilor.

Imediat după ce mi-am anunțat în mod oficial proiectul, am avut parte de câteva surprize:

Câteva plăcute, din Partea PSD și PNR – care au rezonat cu ideea și au și venit la consultări pe tema aceasta

Câteva neplăcute, din partea PNL și USR – care au refuzat cu vehemență orice fel de întâlnire

Una nici plăcută, nici neplăcută din partea UDMR – silenzio stampa. Lipsa oricărei reacții nu a fost vreo surpriză, de vreme ce, nu aveam oricum așteptări din partea lor.

În privința PNL-ului, dl.Albu a argumentat faptul că nu găsește utilă această inițiativă atât timp cât există SIDU (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană).

Eu îi dau dreptate. Nu văd de ce ar fi venit la consultări atât timp cât susține că este în cunoștință de cauză în privința a ce cuprinde SIDU, însă nu a făcut niciodată nimic în acest sens.

Nu avea, așadar, de ce să vină să adere la încă o inițiativă aparent similară, atât timp cât și de SIDU știa, dar nu a realizat nimic concret.

Rezultă clar incapacitatea de a întelege adevăratele probleme ale municipiului și ale cetățenilor, cărora le-a dovedit în toți anii petrecuți în administrație, că nu este în stare să rezolve vreo problemă majoră.

În ceea ce privește USR-ul, candidatul lor se pare că a ales, încă de la început, să aibă o reacție bazată pe minciună și dezinformare.Totul pentru a masca lipsa totală de experiență administrativa si politica.

Dl. Panait, din păcate, nu a prezentat nici un interes pentru consultări în folosul comunității, alegând să respingă, de la bun început, orice proiect comun sau inițiativă care nu îi aparține.

Această atitudine este una cât se poate de egoistă, având în vedere că sătmărenii sunt cei care vor fi afectați în mod direct de lipsa de colaborare a celor care își doresc să îi reprezinte. Au demonstrat încă odată că NU sunt interesați de binele comunității, ci vor doar să epateze urbanistic.

La început, am fost plăcut surprins de reprezentanții PRO.RO și ALDE, care mi-au transmis că găsesc inițiativa interesantă, dar cu toate astea, au făcut tot posibilul să amâne o eventuală întâlnire, ca în final să nu valideze o idee care nu le aparține. Citez „Noi nu avem nimic de câștigat, doar tu ai de câștigat aici”.

Prin astfel de afirmații mai primim încă un argument că jocurile politice din unele partide din Satu Mare au ca miză doar interese de partid și orgolii personale, fără ca aceștia să fie interesați de problemele comunității, atât timp cât li se pune în față o inițiativă care nu e a lor.

Astfel, după toate discuțiile referitoare la #MasterPlan, toți sătmărenii își pot da seama care partide sunt de bună-credință și care nu. Pentru care dintre politicienii care candidează este important interesul comunității și care au intrat în bătălia electorală animați de ținte sau de scopuri personale sau de partid.

În urma consultărilor, s-au identificat următoarele direcții strategice:

digitalizarea serviciilor publice (PMP / PSD / PNR)

urbanism și infrastructură (PMP / PSD / PNR)

atragerea de fonduri europene (PMP / PSD / PNR)

creșterea calității vieții – tineret, divertisment și sport (PMP / PSD / PNR)

curățenia orașului (PMP/PNR)

reforma Primăriei (PMP)

educație – modernizarea și renovarea instituțiilor de învățământ (PSD)

implicarea accentuată a primăriei în proiecte de protecție socială (vârstnici, persoane cu dizabilități) (PSD)

siguranța cetățeanului (PNR)

După alegeri, vreau să le supun toate acestea dezbaterii publice!Consider că direcțiile identificate sunt foarte importante pentru sătmăreni.Nu știu, în acest moment, dacă ele pot fi considerate importante și pentru toate organizațiile politice, dar, în perioada următoare, după ce voi ajunge să conduc administrația locală, direcțiile vor fi supuse unei dezbateri publice pentru a vedea ce părere au sătmarenii despre importanța lor

6 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Sa dus si ultima speranta cind a postat plimbarea unui biet handicapat. Si chiar credeam ca merita.

  2. Alex Răspunde

    Este foarte adevarat ce zice Huzau. Are perfecta dreptate. Il sprijin si il votez!

  3. Dobrin Răspunde

    Am sa votez Mihai Huzau dar nu datorita acestui proiect ci datorita implicarii lui in acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.