Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Sala Studio va fi reabilitată complet, printr-un proiect transfrontalier

Sala Studio a Teatrului de Nord Satu Mare va intra în reabilitare completă printr-un proiect transfrontalier. Conferinţa de lansarea a proiectului “Dezvoltarea culturii transfrontaliere: Teatre revitalizate în Satu Mare şi Ujgorod” a avut loc astăzi la Teatrul de Nord, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional comun România- Ucraina 2014-2020.

Managerul de proiect, Mirela Pinte, a declarat că obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea potenţialului turismului transfrontalieri în regiune printr-o ofertă culturală îmbunătăţită adresată populaiei din judeţul Satu Mare şi reagiunea Transcarpatia.

Practic, prin această modernizare se aşteaptă rezultate spectaculoase, adică restaurarea frumuseţii istorice a Sălii Studio şi a sălii mici a Teatrului Ucrainean regional Dramatic din Regiunea Transcarpatia, dar şi realizarea unor festivaluri.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat la conferinţa de deschidere a proiectului că totul a început în urmă cu doi ani cu niște discuții care s-au concretizat în ai multe proiecte. El a ţinut să felicite echipa de proiecte a Primăriei.

          “În urmă cu doi ani, în 2018, împreună cu colegii de la serviciul de scriere şi implementare am avut o întâlnire cu colegii din oraşul înfrăţit Ujgorod şi în urma acestor întâlniri am pus pe picioare mai multe proiecte din care trei, patru au fost câştigătoare. Vreau să felicit echipa din cadrul Primăriei municipiului. Acest lucru pentru mine înseamnă nu numai că se va dezvolta un mobil care găzduieşte evenimentele culturale de calitate, ci vom avea grijă să înfrumuseţăm această zonă istorică din oraşul nostru prin reabilitarea clădirii”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

Sala Studio, rampă de lansare pentru tineri

 Directorul artistic al secţiei române a Teatrului de Nord, Ovidiu Caiţa, a subliniat faptul că Sala Studio este foarte importantă în special pentru tinerii artişti, este practic o rampă de lansare, multe spectacole pornite de aici ajungând pe scene importante.

“Studioul nu este un spaţiu anexă al teatrului. Este un spaţiu foarte important pentru teatru, dincolo de atelierele şi workshop-urile pe care le facem acolo este rampa de lansare pentru foarte mulţi artişti tineri, este locul în care se întâmplă recitalurile actoriceşti, este locul în care regizori tineri vin şi fac spectacole care în ultimii ani au însemnat foarte mult pentru Teatrul din Satu Mare”, a spus Ovidiu Caiţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.